Правила за инсталиране на улуци

За нормална и дългосрочна експлоатация на всеки дом е необходима дренажна система, която гарантира добро изтичане на въздействието на атмосферните валежи от покрива на конструкцията. Благодарение на тези системи фасадата и мазето на сградата са защитени от прекомерна влага, което предотвратява разрушаването на къщата и увеличаването на влажността в сградата.

Преди да инсталирате дренажната система, трябва да изчислите броя на необходимите елементи и крепежни елементи. Необходимо е да преброите броя на следните подробности:

  • прегледайте;
  • дренажна тръба;
  • монтажна скоба;
  • фуния за приемане на вода;
  • запушалка;
  • ухо (коляно).

За закрепване на улея се използват скоби. Те се инсталират на всеки 50 см.

За да осигурите необходимите улеи за наклон, трябва да фиксирате първата и последната скоби. След това те издърпват кабела и по него се фиксират другите скоби.

Не е необходимо да се излага голям ъгъл на наклон, достатъчен е наклон от 5 милиметра на 1 метър канал.

Ако наклонът е по-малък, водата няма да има време да тече по тръбата с обилна утайка и ще се излее над горните ръбове на улуците. Твърде стръмният склон разваля външния вид на къщата.



Ако дължината на канала е доста голяма, състояща се от няколко части, свържете ги по-добре на земята с нитове и уплътнители. Под покрива, за да изпълнявате такава работа, е доста трудно и неудобно.

При монтажа на дренажна система е важно не само наклонът на канализацията, но и правилната инсталация и монтаж на дренажа от собствени ръце. За съединяване на части на тръбите се използват специални скоби. Краищата на тръбите трябва да бъдат свързани с припокриване не по-малко от 2 см. Закрепващите елементи към стената са направени със скоби.

Диаметърът на тръбите, използвани за отводняване, зависи от покривната площ на конкретната къща:

  • Ако площта е около 80 квадратни метра, тогава достатъчно тръби с диаметър 100 милиметра.
  • С покривна площ до 160 квадратни метра ще излязат тръби с диаметър 140 мм.

Канавката е разположена строго вертикално по отношение на покрива. За тази цел в горната част на сградата е поставена скоба и върху нея е окачена винтова линия. Тя определя местоположението на всички скоби и тяхното закрепване към стената. Тръбите са свързани със скобите в ред в посоката на движение на отпадъчните води.

Ако се съблюдават всички тези правила, наистина е възможно самостоятелно да се реши проблемът с дренажа и същевременно да се спестят пари. Периодично дренажната система на частна къща трябва да бъде почистена от отломки - листа, клони и други подобни неща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Дренажна канализацияДренажна канализация
Отводняване на основатаОтводняване на основата
Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?
Как да премахнем водата от основата на къщата?Как да премахнем водата от основата на къщата?
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
Стенен монтажСтенен монтаж
Отводняването в крайградската зона е най-простият начинОтводняването в крайградската зона е най-простият начин
Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?
Отворете таваОтворете тава
» » Правила за инсталиране на улуци
© 2021 BggeHat.com