Организиране на отопление на дренажа със собствените си ръце

1Под организираната система за отвеждане на водата, водата от покрива тече от улуците към външните тръби, намалявайки възможността за разрушаване на фасадата на сградата, мазето и тротоара. Въпреки това, през зимата и пролетта, когато разликата между дневните и нощните температури е много различна, ледените листове могат да се образуват в улуците.

Водата, течаща надолу по улея, се препъва на леда и се излива върху ръба и се превръща в раница. Системата от канали не е проектирана така, че да издържи на такава тежест и просто се разрушава - тя се разпада.

В режим топло подпокривно пространство нагрява покрив, снегът се топи и водата започва да тече в канала, втвърдяване в долната част (охладителя), което отново води до счупване. Както виждате, отоплението на дренажа е необходимо, за да се избегнат много проблеми.

Днес има няколко начина за оборудване на отоплителната структура, но най-популярно е полагането на специален кабел, който тече от електрическата мрежа.

Избор на кабел

Използват се два вида отоплителни кабели за монтаж на отоплително устройство за отводняване на вода:

  • Резистивен - се състои от изолация и метална сърцевина. Той работи на ток, има същата мощност и постоянна температура на отопление.
  • Саморегулиращо се - се състои от самоуправляващ се елемент, който реагира на температурните промени и съответно може самостоятелно да сменя отоплението и съпротивлението си. Такъв кабел е по-икономичен при консумация на електроенергия и е по-лесен за инсталиране, но при цена значително надвишава резистивния.


За да подредите отоплителната система, ще трябва допълнително:

  • Крепежни елементи - покривни клечки, винтове, монтажна лента.
  • Терморегулатор или метеорологична станция.
  • Разпределителен блок.
  • Щит на управлението.

Най-добре е да се осигури дизайн на отопление на етапа на планиране на къщата, но ако това не беше направено, можете да го монтирате по всяко време.

Когато полагате, трябва да следвате общите принципи:

  • Кабелът се издърпва само в местата, където водата напуска.
  • Схема подреждане зависи от диаметъра на тръбата, консумацията на мощност на 1 m2, капково структура и форма на покрива (мека стомана).

Кабелът е инсталиран строго съгласно избраната схема. В улуците и тръбите е необходимо да се използва монтажна лента, ставите се обработват с пяна за строителството. След това се инсталира монтажна кутия със сензори и контролен панел. За повече информация как да се произвежда отопление на дренажна система, кликнете тук. Трябва да се има предвид, че обемът на работа е доста голям, но ако всички правила са изпълнени, е напълно възможно да се произведе хидроизолацията сама.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?
Отводняването на парцела предпазва жилищната сграда от водаОтводняването на парцела предпазва жилищната сграда от вода
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
Модерно отопление на водатаМодерно отопление на водата
Как да накараме водата да се нагрява сама?Как да накараме водата да се нагрява сама?
Отопление на покрива, улуци, улуци с отоплителен кабелОтопление на покрива, улуци, улуци с отоплителен кабел
Покривни улуци със собствени ръцеПокривни улуци със собствени ръце
Как да се затопли замръзналата вода тръбаКак да се затопли замръзналата вода тръба
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
Буря канализацияБуря канализация
» » Организиране на отопление на дренажа със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com