Олуци

Покривът е важен конструктивен елемент на всяка структура: предпазва от утаяване, минимизира топлинните загуби. В същото време, голяма площ на покрива е източник на значителни количества дъжд и стопилка, която при наличието на сложни почвени условия на обекта се превръща в истински проблем. Отстраняването на тази течност в правилната посока е задача, която трябва да бъде решена с помощта на улуци, фунии и тръби.

Материали, използвани при производството

Най-често, когато се използва изтичане на покрив, се използват тави, изработени от метал. Поцинковани или покрити със слой от защитен полимерен състав, те се отличават с високата си здравина и приемливо издръжливост. Независимо от това пластмасовите продукти са сериозна конкуренция за тях. Особено, когато смятате, че с правилното инсталиране на тяхната цялост нищо не е застрашено от няколко десетилетия.

Плюсове и минуси на улуци от различни материали (+ мин. Цена)Материални предимства Недостатъци
Поцинкована стоманаПожарна безопасност, естетичен вариантКраткотрайно цинково покритие, лоша звукоизолацияот 90 рубли.
същото с полимерно покритиеОгнеупорно решение, трайност от 10 години, разнообразие от цветовеШум от дъждаот 210 рубли.
пластмасаУстойчивост на корозия, добра звукоизолация, светлинаНиска здравина, необходимост от гумени уплътнения, запалимостот 150 рубли.
алуминийКорозивен, лек, огнеупоренЛесно деформираниот 210 рубли.
медИздръжлив, огнеупорен, красивВисока цена, тежкаот 580 рубли.
Медно-титан-цинкУстойчивост, висока якост и еластичност, устойчивост на корозия,Нечувствителност при ниски температури, трудност при извършване на монтажни работи, високи разходиот 900 рубли.

размери

Размерите на улуците се вземат от стойността на натоварването на водата, изпускана от покрива на склоновете. От своя страна, те зависят от площта на покрива и климатичните характеристики, характерни за района. В централния пояс бяха използвани най-широко полукръгови корита с ширина 100-150 mm. Частта от улуците може да бъде U-образна, да има оригинална форма, съответстваща на цялостната конструктивна концепция за фасадата на сградата.

планина



Имайки предвид, че олуци често отиват в като част от системата за дренаж, първото нещо, което трябва да научите, преди да извършвате монтажни работи - препоръките на производителя, посочени в ръководството за монтаж. Затварящи улуци започват с монтажните скоби в основата на гредите или на стрехи платка с максимална честота от 1 m (обикновено не надвишава 0.5 m - зависи от използваните материали: медни продукти - 300 mm, за запалка - 500-600 mm).

Отводнително устройство

Оптималният наклон на улуците е 2 мм на 1 м. и се коригира от нивото на местата на завои на закопчалки (куки). Още няколко препоръки относно разположението на улуците по отношение на равнината на покрива:

  • Разстоянието между горната точка на коритото и равнината на покрива не трябва да е по-малко от 30 мм - за да се избегне повреждането на дренажната система чрез снегопочистване от покрива;
  • перпендикулярът от крайната точка на покрива трябва да падне точно в средата на канала, тогава може да се гарантира, че дъждовната вода ще потече по предвидения път

Монтажът на елементите на дренажната система не е особено труден. В същото време, тя осигурява наличието на къщата и мазето в непосредствена близост до с разгъната застроена площ от преовлажняване и се прегледайте фунията и тръбата може да бъде чудесен украса на фасадата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?
Покривни улуци със собствени ръцеПокривни улуци със собствени ръце
Буря канализацияБуря канализация
Тава за оттичане на водаТава за оттичане на вода
Устройство за технологични канализационни системиУстройство за технологични канализационни системи
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Правила за избор на държатели за снягПравила за избор на държатели за сняг
Кабелни тави, металниКабелни тави, метални
Инсталирането на дренажа от собствените си ръце.Инсталирането на дренажа от собствените си ръце.
Покрития и покривиПокрития и покриви
» » Олуци
© 2021 BggeHat.com