Покривни улуци със собствени ръце

Покривът е непълен без добре организирана слива, тъй като без снегопочистване през зимния сезон и дренаж по време и след дъжд са необходими сливи.

Само един висококачествен дренаж може да предпази покрива от прекомерно натрупване на валежи, които са толкова вредни за това покритие. Ако прочетете тази статия, ще знаете как да създадете канализация, как да я инсталирате. Особено за теб се разкрива тайната за материалите, които могат да се използват и които в същото време са по-икономични за инсталиране на мивката.

Какво гарантира качеството на слива

Какво гарантира качеството на слива

Drain не само защитава покривните материали, но и благодарение на тях има и защита:

  • стените на конструкцията;
  • покриване на стени;
  • основа от влага.

Дренажната система се счита за компонентната структура в мивката. За такива системи водата се движи в правилната посока, на специално място, запазено за тази цел. Сравнително простият дизайн може лесно да бъде инсталиран дори без специалист, без предварителна подготовка вече е възможно да се монтират улуците за покрива от себе си.

Три групи от дренажи

Три групи от дренажи

В зависимост от материала, от който е създаден текущият дренаж, е общо да се разделят на три групи:

  • Сливи от галванично желязо.
  • Сливи от стомана със специално покритие под формата на полимерен слой.
  • Жлебове PVC.

Повече за всяка група мивки

Повече за всяка група мивки

Ще анализираме малко по-близо групите от сливи, представени до момента, подчертавайки всички атрактивни аспекти и изразявайки някои недостатъци от страна на всяка от представените групи.

Изтичане от желязо поцинковано

Трябва да се отбележи, че подобна мивка може да се намери доста често и заслужава да се отбележи това поради ниската цена. Плюс материалът е доста често срещано. В работата материалът е просто привлекателен, защото е лесно огънат, лесен за нарязване и има възможност за персонализиране дори и в най-трудните места. Необходимата конфигурация директно от тези материали се създава лесно и сравнително просто.

Атрактивни функции:

  • Най-доброто съотношение тук е теглото спрямо якостта на този конкретен материал;
  • към слънчевата радиация материалът е нечувствителен и също така е нечувствителен към екстремни температури и обикновени промени в температурния режим;
  • дори един неквалифициран потребител може лесно да инсталира такъв дренаж, защото тази инсталация е съвсем проста;
  • самият материал непременно има ниски цени.

Някои недостатъци на такъв материал, като слива:

  • покритието е толкова краткотрайно;
  • естетиката и външният вид на такъв продукт се губят доста бързо;
  • Материалът може и лесно се обработва, но тя е толкова ниска твърдост на може да бъде и недостатък и това се изразява преди всичко в това, че на ставите и други връзки могат лесно да се развиват течове.

Изтичане от стомана със специално полимерно покритие

Изтичане от стомана със специално полимерно покритие

Сливите на тази група в сравнение с предишната група имат много по-добри оперативни параметри. Монтирането на канавката на покрива със собствените си ръце в крайна сметка ще бъде малко по-качествено от монтирането на поцинкованата стомана.

Атрактивни страни на такова изтичане:

  • по-скоро твърди елементи и много висока якост на самия материал;
  • за въздействието на всички атмосферни фактори, вече има повишена устойчивост;
  • параметрите също се подобряват тук;
  • елементите са представени в голям асортимент;
  • Системата от ключалки, връзки, крепежни елементи тук е доста развита;
  • изобилието от цветове го прави лесен и лесен за избор на цветове в тона на покрива и ще изглежда по-естетически върху завършената конструкция.


Някои недостатъци на този тип мивка:

  • разходите тук са относително по-високи;
  • инсталирането на улуци за покрив със собствените си ръце предполага повишена чувствителност към различни видове механични повреди;
  • голямото тегло на готовия продукт винаги има както фабрична версия на такъв елемент, така и мивка, създадена с помощта на собствените си ръце;
  • елементи от различни производители ще бъдат лошо заставени помежду си.

PVC дренажни системи

PVC дренажни системи

Тази група вече може да разгледа предишните варианти и просто да комбинира всички положителни страни от всяка мивка и да създаде своя собствена група - група от улуци от PVC.

Атрактивна страна на тази слива група:

  • Силата и твърдостта тук на височина;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • устойчивост на повреди и механично натоварване;
  • качествена естетика на височина;
  • параметрите срещу шума също са успешни;
  • как да направите улуци за покрива със собствените си ръце - да го направите от дренажни системи от PVC и няма да създаде трудности;
  • изобилие тук и ставите и коленете, плюс присъствието на тийзи, различни стилове и адаптери.

Недостатъкът тук е само един - това са донякъде завишени изисквания за инсталиране на такава слива, това го отличава от броя на поглътителите от предишните групи.

Домашни детайли за отводнителни канали

Домашни детайли за отводнителни канали

Можете да използвате и домашни елементи за инсталиране на дренажна система. Така че често идват на сгради, за да спестят пари.

За тази цел те идеално се вписват:

  • метални отпадъци от строителството;
  • парчета армировка;
  • метално оформяне;
  • някои подходящи отпадъци и дори скрепителни елементи.

Интересна възможност за източване е конвенционалната PVC канализационна тръба, нарязана наполовина. Такава резитба претоварени строителни обекти и за тях там, докато не се използва един - можете да се насладите на момента и в която е извършено строителство на високи сгради, и отидете смело да получат такъв полезен материал да се оттича. В допълнение, тези улуци не са по-лоши от слива, маркирана от същия материал. Тук само самопроизведените варианти могат да бъдат значително по-ниски от възможностите за закупуване по отношение на естетиката.

Drain замръзва и как да се реши такъв проблем

Drain замръзва и как да се реши такъв проблем

Ако дъждовната вода обикновено не създава проблеми, снягът може да създаде ненужни проблеми за собствениците на конструкцията. За да не се получи елементарно натрупване на сняг, данните за улуците трябва леко да се спускат от линията на склона на такъв покрив. В този случай над канавката е лесно да пълзиш снега, да не преставаш и да създаваш проблеми. Защитната мрежа също трябва да бъде закрепена над тези улуци. Също така се случва, че е невъзможно да се създадат няколко леко наклонени стълни, можете да използвате специални snegozaderzhateli на самия покрив.

Най-прогресивният метод също помага да се избегне застой и неудобство за строителството и собственика. За този метод на замразяване е целесъобразно да се инсталира специален отоплителен кабел под улея. Този кабел през зимния сезон просто ще разтопи снега и просто ще източи водата в правилната посока. Също така има вариант и полагане на кабели и под покрива на такава конструкция, малко по-близо до улуците.

Тук съществуват такива прости методи на борба за борба срещу замразяването на такава проста и удобна система като изтичане.

Резултатът

Резултатът

Направете инсталирането на улуци за покрива със собствените си ръце, видеото ви позволява да постигнете най-успешно и без присъствието на капитан. Също така вече знаете колко можете да спестите по този въпрос и че дренажните системи лесно могат да бъдат създадени с помощта на изхвърлени материали от строителните обекти. Системата за качество, която лесно и лесно може да бъде сглобена от себе си, ще продължи дълго време и ще предпази сградата от излишната вода и влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?
Отводняването в крайградската зона е най-простият начинОтводняването в крайградската зона е най-простият начин
Колко струва да изтечем около къщата?Колко струва да изтечем около къщата?
Дренаж добреДренаж добре
Устройство за технологични канализационни системиУстройство за технологични канализационни системи
ОлуциОлуци
Ремонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежиРемонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежи
» » Покривни улуци със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com