Как да свържете пералня с канализационна мрежа

Представянето на живота на съвременния човек без перални машини е трудно. Те стават "по-умни", имат възможности, за които земьорите дори не са мечтали досега. Колко дълго и надеждно ще работи скъпата техника, директно зависи от правилността на нейната инсталация и връзката с комуникациите. Ние ще ръководим основните правила и всеки ръководител на семейството може да се справи с това.

Избираме оптималното място за инсталиране

Когато избирате мястото, което машината ще заема в къщата, трябва да се ръководите не само от съображения за дизайн. Разбира се, вграден или просто скрит зад вратите на кухненския шкаф, той не нарушава внимателно настроената естетическа хармония. И спестяването на пространство в малките апартаменти често се поставя на преден план. След това машината се поставя под мивката или в други празни места в банята и кухнята. Понякога ги слагат и по-малко познати места - например в коридора.

Когато избирате място за перална машина, уверете се, че ще бъде удобно да я свържете с водопровод, електричество и канализация

Когато избирате място за перална машина, уверете се, че ще бъде удобно да я свържете с водопровод, електричество и канализация

Всъщност е много по-важно да се осигури удобството на свързването на оборудването с водоснабдяването, електричеството и канализацията. В противен случай всички усилия за запазване на единството на интериора ще доведат до отсъствие на разширения и многобройни маркучи, които са заплетени под краката.

След като определите местоположението, се уверете, че пода в избраното място е плоско. Това е много важно за правилната работа на оборудването. Прекалената вибрация, която ще бъде резултат от наклон или изпъкналости, не само ще предизвика много шум, но и ще доведе до преждевременно износване на "пълнежа" на пералната машина.

Сега подгответе самата техника:

  1. 1. Извадете опаковката.
  2. 2. По време на транспортиране машините са фиксирани с временни болтове, скоби, пръти.
  3. 3. Затворете оставащите отвори на болтовете със запушалките, които се доставят заедно с комплекта.

Уверете се, че всички транспортни крепежни елементи са отстранени, в противен случай първото превключване ще доведе до сериозни повреди и счупване. Особено се отнася до барабана, който е фиксиран в производството, а по време на работа той трябва да бъде в "свободен полет".

Поставете машината на мястото й, освен това подравнете нейното положение, като регулирате височината на развиващите крака. Тя не трябва да бъде нестабилна.

Важно е да знаете как правилно да свържете пералната машина към електрическата мрежа. Просто включете щепсела в контакта в този случай не е достатъчно. Преди да се наложи да се уверите, че избраният контакт е заземен и свързан към заземен захранващ кабел. В противен случай работата по технологията няма да бъде сигурна за членовете на семейството, особено това е неприемливо, когато има малки деца.

Свързването към водопровода се извършва с гъвкав маркуч

Свързването към водопровода се извършва с гъвкав маркуч

С присъединяването към водопровода също всичко е съвсем просто. Обикновено комплектът включва специален гъвкав маркуч, ако неговата дължина не е достатъчна, можете да закупите подобен размер във всеки строителен магазин. Важно е да се осигури склад от дължини на маркучите от 70-100 см, което ще позволи, ако е необходимо, да се натисне и да се провери машината, без да се прекъсват комуникациите. Има няколко опции за свързване.

  1. 1. По време на ремонта по време на монтажа на тръбопровода, клапан за свързване на пералнята. Ако не го направите, можете да го монтирате сами. За да направите това, блокирайки водата, трябва да инсталирате такъв възел на удобно място. Той се завинтва върху конеца и се затваря. Също така в комплекта е включен кран, желателно е да се блокира потокът вода към машината след всяко измиване. Това ще спести от течове и ще удължи живота на оборудването.
  2. 2. Ако тръбите са метални и вратата се вмъква в тях за вас, задачата е сложна, можете да използвате по-стар метод. За да направите това, в тръбата се пробива дупка и на мястото й се монтира подемен кран за свързване на машината. Трябва да го използвате по подобен начин. Този вариант е по-малко надежден и "грях" с блокиране, защото качеството на водата в нашите домове не е идеално.
  3. 3. Под формата на временна мярка е възможно да се свържете чрез водопровод, ако проектът предвижда това. Предимството на този метод в скоростта, недостатъкът е, че след всяко измиване маркучът трябва да бъде изключен и това не е прекалено практично.

Правила за свързване на изтичането на пералната машина към канализацията

Как да свържете изтичането на пералната машина към канализацията, без да правите грешки, ще разгледаме по-долу. С очевидна простота дренажното устройство е много важен етап. Ако го направите неправилно, машината може да задържа вода след измиване, ще дойде да вземете чужда вода от мивката, например. В резултат на това машината ще се превърне в източник на постоянна неприятна миризма, влага, плесени и гъбички. Да, качеството и продължителността на работата също няма да засегнат най-добрия начин.



Между другото, преди да започне инсталацията, няма да е невъзможно да се уверите, че няма тръби в тръбите и ако е необходимо, за извършване на почистване на канализацията. Също така трябва да се обърне внимание на разстоянието от оборудването до точката на свързване на дренажа. Традиционно е не повече от три метра. Някои производители, които инсталират по-мощни компресори на своите машини, увеличават това разстояние до пет метра. Затова внимателно прочетете инструкциите. Ако мощността на помпата е малка за дължината на връзката, която определите, тя бързо ще се провали. И тази подробност и работата по подмяната не са евтини.

Как да свържете пералната машина към канализацията, за да не имате проблеми, опитайте се да я разберете заедно. Най-надеждната връзка с канализационната система се счита за неподвижна, т.е. постоянното отстраняване на вода директно в канализацията. Основното е, че маркучът е здраво закрепен и не изскача по време на изхвърлянето на вода и не наводнявате съседите си. За тази инсталация ще ви трябва:

  • изтичащ сифон за мивката, оборудван със специална крана - малка част от тръбата със същия диаметър като маркуча за изтичане на машината,
  • директно на самия гофриран маркуч, той се продава заедно с машината, при недостатъчна дължина може да бъде закупен отделно. Спомнете си, че маркучът трябва да има малка дължина, но не и да надвишава позволената от производителя скорост,
  • запечатване на уплътнителни маншети.

Свързването чрез сифон е голямо предимство. Неговият дизайн създава необходимата водна запушалка, която предотвратява изпускането на миризмата от канализацията до апартамента. В допълнение, фиксирането на маркуча върху него е доста просто и удобно.

Свързването на пералнята през сифона на мивката е много лесно

Свързването на пералнята през сифона на мивката е много лесно

Можете да свържете дренажа директно към канализационната тръба, като използвате специален сифон - парче тръба с клон, за да свържете маркуча за източване. Надеждността на закрепването и защитата срещу течове ще бъдат осигурени от гумени уплътняващи маншети.

По този начин, за да се избегне неприятна миризма от канализационната система, е необходимо да се осигури завой на гофриран маркуч, в който се образува водна и въздушна запушалка. Сега в санитарните помещения се продават специални рамки, които са прикрепени към тръбата, маркучът е поставен върху него и фиксиран в желаното положение. Предимството на тази опция е, че канализационният сифон може да се монтира на уединено място и няма да разваля външния вид на помещението. Например, тя може да бъде поставена под банята и покрита с декоративен екран. Но във всеки случай възелът трябва да има свободен достъп, така че да можете да го проверявате от време на време или да отстранявате неизправности. Ако обаче има много стари, износени канализационни тръби във вашия апартамент и в цялата къща, по-добре е да не използвате този метод. Благодарение на стесненето на лумена на тръбите и многобройните блокирания, маркучът може да разруши и да осигури наводнение не само за вас, но и за тези, които живеят под пода.

Ако в къщата има износени тръби, по-добре е да не използвате метода на свързване директно към канализационната тръба

Ако в къщата има износени тръби, по-добре е да не използвате метода на свързване директно към канализационната тръба

Вземете предвид още две важни точки:

  1. 1. Изтичащият маркуч за неподвижно свързване към канализационната тръба трябва да влиза в него не повече от половин сантиметър. В противен случай е възможно да изтече канализацията в него.
  2. 2. Bend маркуч за създаване на вода или въздух бариера неприятна миризма по-добре да се направи под формата на буквата S. Горната завоя трябва да се издигне над нивото на канализацията е не по-малко от половин метър. В този случай той ще се справи перфектно със задачата си.

Най-малко удобен и изпълнен с различни видове трудни начини за изтичане на мръсна вода от пералнята - т.нар. "Отворен". Когато маркучът е окачен на ръба на банята, мивка или тоалетна чиния. На първо място, то оцветява водопроводната инсталация и на второ място, колкото и да се опитваш да оправиш маркуча, струва си да го хванеш и водата ще се излее на пода с мощен натиск. Но като временна мярка, разбира се, можете да използвате такъв дренаж. Основното нещо, за да наблюдавате внимателно процеса.

Какво ще удължи периода на комфортна работа - по-добре е да изберете друг синоним на прилагателната пералня

Много съвременни машини са оборудвани с еднопосочен вентил, който предотвратява обратния поток в барабана с мръсна вода. Ако не е налице, необходимо е да осигурите това устройство, когато инсталирате дренажа.

Когато е необходимо:

  • ако няма възможност да се организира дренажът на подходящата височина,
  • ако връзката се осъществява чрез сифон,
  • ако забележите удължаване на времето за пране, прекомерна консумация на електроенергия без видима причина,
  • ако в края на процеса нещата изглеждат и миришат по-зле, отколкото преди да започне.

Невъзвратен клапан или анти-сифон е проектиран просто и е монтиран по същия начин. Тя позволява на водата да преминава само в една посока. В продажба има различни модели от различни материали, за да изберете е надежден производител, тъй като тя е изложена на мръсна вода и запушена. Той се монтира просто: един от лостовете е прикрепен към канализационната тръба, а другият към маркуча за изтичане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
На каква височина поставяме мивката в банята? Търсим възможност за цялото семействоНа каква височина поставяме мивката в банята? Търсим възможност за цялото семейство
Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.
Как да свържете перална машина в селските райони без течаща водаКак да свържете перална машина в селските райони без течаща вода
Как да инсталирате сифон за измиванеКак да инсталирате сифон за измиване
Правилно свързване на пералнята със собствените си ръцеПравилно свързване на пералнята със собствените си ръце
Планиране на осветлението в банятаПланиране на осветлението в банята
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Монтиране на мивка с облицовкаМонтиране на мивка с облицовка
Как да изберем пералня?Как да изберем пералня?
» » Как да свържете пералня с канализационна мрежа
© 2021 BggeHat.com