На каква височина поставяме мивката в банята? Търсим възможност за цялото семейство

Когато организираме баните, които прекарваме по-голямата част от времето, избираме мебели и цветни решения, докато ергономията на стаята се смята за изключително рядка. Как правилно да поставите водопроводното оборудване, каква е идеалната височина на мивката от пода - тези въпроси ще се опитат да намерят отговора.

Как да инсталирате умивалник - какви са официалните документи

Ако следвате официалните документи, а основният при инсталирането на санитарно оборудване в Русия е SNiP 3.05.01-85, тогава височината мивка инсталации е 80-85 см, с отклонение от 2 см от двете страни. От заглавието може да се види, че документът е приет преди повече от 30 години, и между другото през това време средният ръст на човек е претърпял значителна промяна. Но организациите, отговарящи за стандартите за изграждане, правят бавни промени, ръководени от факта, че всички по-горе норми са средни.

Според официалните документи височината на инсталиране на корпуса е 80-85 см, но този стандарт вече е остарял

Според официалните документи височината на инсталиране на корпуса е 80-85 см, но този стандарт вече е остарял

Но този стандарт на височината на мивката в банята все още се спазва, което може да се види при инсталирането на санитарно оборудване в нови сгради. Да, нека бъдем честни, повечето хора, които търсят в този документ, имплицитно, определени обвивката от пода на позицията на 80 см, без да погледне към колко хора в семейството, какво децата си, ако растежът е. Така че трябва да започнете утринното си измиване, като се крепете над мивката, само защото това е в официалния документ.

Единственото нещо, което си заслужава да се обърне внимание е стандартната височина на мивката за деца. Тя не е загубила своята релевантност и затова можем спокойно да следваме цифрите в строителните кодекси и правилници. Ако позволите зоната на банята или изграждате баня в предучилищна институция, тогава си заслужава да обърнете внимание на следните фигури и напълно да ги натискате:

детска стая40 сантиметра
Подготвителна група50 сантиметра
Основно училище55-60 cm
Средни и висши уроци65-85 cm

Умивалниците за деца са по-добре да изберат по-малък размер, така че детето да може да се мие удобно и да не се налага да достигне до кранчето.

Височина на корпуса - има ли разлика за мъжете и жените?

Така че е естествено, че повечето мъже са по-високи от жените, така че би било логично да инсталирате черупки за тях на различни височини. Представен подмиване позицията на ръцете по отношение на лакътя трябва да варира от 5-8 см. Ако започнете от този параметър, позицията на по-голямата част от черупки поставен на стандартна височина, не е подходящ. Ако вземете предвид само жените, можете да ги приемете, защото според средните изчисления оптималното разстояние от пода е 85-90 см.

Собствениците на големи бани могат да поставят умивалник на две нива

Собствениците на големи бани могат да поставят умивалник на две нива

Но за мъжете тук, не всичко е толкова съвършено. Би било добре те да поставят умивалника над подовата повърхност на височина 95-105 см. В тази ситуация човешкото тяло е в правилната позиция при вземане на водни процедури. Разбира се, малко вероятно е някой от нас да инсталира два умивалника на различна височина у дома, но знаейки растежа на всеки възрастен член на семейството, е възможно да се изчисли идеалната височина на мястото на обвивката в етапа на ремонт. Като алтернатива, можете да си купите баня на две нива под формата на два етапа, които не толкова отдавна се появиха на пазара. Това, обаче, ще отговаря само на тези, които имат баня с приличен размер. Ако изберете двоен мивка, обърнете внимание на факта, че разстоянието между центровете на черупките трябва да бъде не по-малко от 90 см.

Как обвивката зависи от версията на нейната инсталация

Ако погледнете асортимента, представен в магазините, можете да видите, че всички мивки могат условно да бъдат разделени на няколко групи, в зависимост от начина на инсталиране. От това директно зависи не само местоположението на обвивката, но и височината на инсталацията на умивалника над нивото на пода. Най-честият, но съвсем оптимален начин на монтаж е прикрепването на мивка с механизъм за регулиране на височината. Това е много интересен вариант, в който се използват винтови кули. Всеки член на семейството има възможност да открие мивката на висотата, която смята за оптимална.

Най-добрият начин да го инсталирате е прикрепването на мивка с механизъм за регулиране на височината

Най-добрият начин да го инсталирате е прикрепването на мивка с механизъм за регулиране на височината



Ако имате нестандартен интериор в банята, можете да окачите мивката върху въжетата, която също може лесно да се настрои със специално устройство и лост. С такава задача дори дете може да се справи.

Тъй като гореописаните опции са трудни за изпълнение, заслужава да се обърне внимание на традиционните начини за поставяне на оборудване. Монтиране на мивката директно на стената - един от най-често използваните опции. Тъй като мивката не е лесен предмет, трябва да прикрепите скобите към стената, за да реализирате идеята. На първия етап се прави правилно измерване на правилното разстояние, върху което се фиксират държателите на мивката и дупките се пробиват с перфоратор или сондаж. Те трябва да вкарат дюбелите и да завинят скобите до стената. След това проверете здравината на скобите и можете да инсталирате умивалник. Пропастта между стената и корпуса е изпълнена със специален санитарен уплътнител, за да се предотврати навлизането на вода и разпространението й.

Друг често срещан тип може да се нарече вграден и режийни модели. Тяхното разпространение не беше толкова отдавна, а твърдо укрепено на пазара, защото те ви позволяват да създадете холистичен ансамбъл в интериора на банята. Те са построени по правило в масичка или бордюр, а последният може да бъде установен на пода или закрепен към стената. Струва си да се отбележи, че много производители създават комплекти, състоящи се от пиедестал с мивка. В този случай няма нужда да избирате елементи по размер и стил. Ако мивката е вградена в плота, трябва правилно да маркирате мястото и да изрежете отвора до размера на мивката. Преди фиксирането, вътрешните краища на черупката се смазват с уплътнител, така че водата да не се намокри под него. Някои инсталират черупки на основата (подиум), но тази опция е изключително рядка.

На каква височина да изберете - 80 или 95 см

Ако общите тоалетни опростим нещата - строители се придържат към нормите, установени от парченце и ГОСТ, в собствените си апартаменти и къщи могат да паднат обратно на тях, както и че няма да бъде повторно планиране. Трябва да намерите "златната дума". Първо, определете колко растеж домакинства, и само след това изчисли средния параметър, който ще бъде оптимален. Според експериментални данни, както и преглед на домакините, подходяща височина на мивката в банята е в диапазона от 80 до 95 cm, при условие, че броят на хората, които живеят в къщата. Ако човек живее сам, можете самостоятелно да определите височината на поставяне на мивката.

Ако е възможно, за деца е желателно да се инсталира отделно мивка с по-малък размер и на височина, в зависимост от височината

Ако е възможно, за деца е желателно да се инсталира отделно мивка с по-малък размер и на височина, в зависимост от височината

Ако е възможно, препоръчва се на децата да се монтират отделни умивалници по-малки и на височина, в зависимост от височината. Но тази опция не винаги е рационална, така че е по-лесно да си купите стълба-стълба. Когато банята е много малка и има нужда от пералня в нея, можете да си купите специални модели умивалници, предназначени за монтаж над stylalko. Ако не предоставите това предварително, вибрациите, които се появяват по време на работа на пералната машина, могат да повлияят неблагоприятно върху стабилността на корпуса.

Какво да търсите при инсталиране - разстоянието между устройствата

Не всеки може да се похвали с големи площи от бани, така че при подреждането на банята е необходимо да се вземат под внимание определени точки, които ще направят използването на стаята не само удобно, но и безопасно. Ако се определя височината на мивката в банята, помислете за отдалечеността на други предмети и средства за комуникация от мивката. Огледалото е окачено на нивото на очите, чийто долен ръб трябва да бъде на 20 см над мивката, в противен случай стъклото не може да бъде замърсено с воден спрей.

Ако вашият санитарен възел е комбиниран, тогава тоалетната трябва да бъде на най-малко 25 см от мивката, но ако е възможно, е по-добре да увеличите това разстояние. Същото правило важи и за биде. Контейнерите и превключвателите са важни за поставяне на 60 и повече см от източника на вода. Ако умивалникът е в ниша, разстоянието от единия край до другия не трябва да е по-малко от 90 см, в противен случай ще бъде неприятно да се мие. Когато платното е планирано да бъде поставено на ръба, разстоянието до стената трябва да е най-малко 20 см.

За малките стаи отлична възможност е закупуването на ъглова мивка. Като правило, те са малки по размер и перфектно се вписват в интериора. Всички комуникации могат да бъдат скрити зад бордюра или специални декоративни ниши, а за по-голямо пространство под мивката можете да си купите плоски сифон. Придържайки се към тези малки правила, можете компетентно да проектирате баня и да окачите мивката на височина, която ще отговаря на всички членове на семейството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакиниКаква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Трябва ли разрешение и одобрение за остъкляване на лоджията?Трябва ли разрешение и одобрение за остъкляване на лоджията?
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?
Монтиране на мивка с облицовкаМонтиране на мивка с облицовка
Избор и инсталиране на мойдодира в банятаИзбор и инсталиране на мойдодира в банята
» » На каква височина поставяме мивката в банята? Търсим възможност за цялото семейство
© 2021 BggeHat.com