Как да инсталирате миксер за мивка

В Античния Рим се появи водовъртеж, когато стана необходимо да се регулира водоснабдяването от Апенинските планини по аквадуука до Вечния град. За тази цел в бронзовата втулка се постави плоча, в която имаше вода. Това беше голямо технологично постижение на онова време. Много десетилетия по-късно, в края на 19-ти век, великият английски физик Сър Уилям Томсън, по-известен като Лорд Келвин, изобретил първия миксер. Това устройство беше кран за клапани, смесвайки гореща и студена вода по такъв начин, че на изхода да се получи правилната температура. Минаха години и миксерите също се подобриха. За банята има кранове, които превключват водата към душовата глава и гърба. В кухнята едва ли можем да направим без миксер, който е толкова лесен за отваряне само с един пръст. Между другото, това е, което сега се учим да инсталираме правилно в нашата мивка.

Как да инсталирате миксер в кухнята

Как да инсталираме смесител в кухнята: етапи на работа

При почистване вече е вградена в плота и тръбите за вода безопасно зазидани в стената и скрити под красиви плочки, остава само да се инсталира кранчето в кухнята. Цялата работа може да бъде разделена на три етапа:

1. Подготовка.
2. Инсталиране.
3. Проверка.

Нека да започнем в ред.

Подготовка на

На първо място, трябва да подготвите всички необходими инструменти за инсталиране на миксера в мивката. Ще ни трябва:

- плоска отвертка,
- регулируем гаечен ключ,
- Гаечни ключове 9/11 и 10/12,
- клещи,
- FUM лента.

С помощта на тези полезни неща, ние също ще инсталираме миксера. И сега ще подготвим нашето работно място.

как да инсталирате миксер в кухнятаа) Преди да започнете всякакви водопроводни работи, винаги затваряйте водата. Обикновено това се прави с помощта на вентил пред водомера. За да проверите, отворете крановете за топла и студена вода в банята и в кухнята.

b) След това трябва да извадим старата крана от мивката. Тя може да бъде леко отстранена от стената за по-голяма свобода на действие. Развиваме гайката на гъвкавите маркучи на смесителя от тръбите на водопровода с регулируем гаечен ключ, като предварително смените басейн или друг подходящ контейнер. След това завъртаме смесителите, които го поставят върху мивката и премахват старото износено устройство.

в) Почиствайте седалката на мивката с почистващ препарат и преминете към инсталирането на нов смесител.

Настройване на миксера

Подготвихме всичко, от което се нуждаем, включително миксер, и сега ще започнем да го инсталираме.



а) Първо, "опаковайте" гъвкавата лента за гъвкави маркучи. Ние вятър на нишки на двете съюзи от гъвкави храни, които ще бъдат усукани в крана, няколко завъртания на печат. Това ще предотврати възможното изтичане на кръстовището на частите. Прекарваме маркучите в дупката в мивката и с гаечен ключ 10 ги завъртаме в смесителя. Преди да свържете гъвкавите маркучи, не забравяйте да монтирате гумен О-пръстен, който се вкарва в специалния жлеб в долната част на клапана. Тя служи за запечатване на крана до дъното на мивката.

b) След това е необходимо да се затягат скобите (една или две) в отвора на миксера, специално проектиран за тях. Броят на болтовете зависи от конкретния модел на крана и изобщо не е критичен. Фурните могат да се завинтват с плоска отвертка или клещи.

как да инсталирате миксер в кухнятав) В серията миксер се намират две части от подкова: дебело гумено уплътнение и метална плоча. На фуркера първо поставете гуменото уплътнение, след това плочата и плътно притиснете всичко към мивката. Докато държите миксера и уплътненията с едната си ръка, навийте бронзовата гайка върху шипа с ключ 10 или 11 (в зависимост от страната на производителя на крана). Преди да затегнете гайката, трябва да подравните крана на мивката и след това да го затегнете, докато спре. Смесителят е здраво прикрепен към мивката.

г) Свързваме гъвкави маркучи с водопровода. Те са закрепени с 1/2 "гайки, в които трябва да има гумени уплътнения. Уверете се в това и след това затегнете гайките. Издърпайте ги с регулируемия гаечен ключ, но не достатъчно здраво, за да не се върти. В противен случай, уплътненията ще се продават от тръбата и връзката ще тече. Всички, сега трябва да проверим работата ни за течове.

инспекция

След като сте инсталирали правилно миксера в кухнята, избършете сухите стави. Сега можете да отворите входния вентил пред водомера и да разхлабите водата през миксера. Проверете гайките и съединението на гъвкавите маркучи за течове. Ако влагата не дойде, тогава цялата работа се извършва качествено.

Полезни съвети от професионалисти

Придържайки се към тези прости правила, можете лесно да се справите с инсталирането на миксера в кухненската мивка. Въпреки това, опитни водопроводчици дават още съвети как да направите тази работа по-лесно и с по-малко усилия и време.

Съвет 1. Сменете смесителя само ако не може да бъде ремонтиран. Първоначално, проверете кутиите на вентилните клапани (ако това е вентил на клапана) или касетата (ако е смесител с единично лостче). Най-често неуспехът на тези части от крана е изтекъл. За отстраняване на неизправности се обърнете към специалист или прочетете ръководството за подмяна на тези части и се поправете.

как да инсталирате миксер в кухнятаСъвет 2. Обикновено в комплекта на миксера гъвкавите колички вече са затворени. Въпреки това, тяхното качество далеч не е дори поносимо. В допълнение, те са изработени от силиуми - особено ненадеждни, но много евтини материали. Затова ги изхвърлете веднага! В замяна купуваме маркучи в метална намотка, маркирана на червено и синьо на повърхността. За да изберете дължината, от която се нуждаете за маркучите, измерете разстоянието до дома от миксера до изтеглянето на тръбите и вземете малко с марж. В същото време, ако имате възможност да натиснете мивката, тогава каруците трябва да бъдат взети по по-автентичен начин, така че маркучите да не са изключени преди почистване.

Съвет 3. Много новодошли, които за пръв път се сблъскаха с пренавиване на тръби, го правят неправилно - те се разклащат в грешната посока. В резултат на това цялото уплътнение е изтеглено от конеца и връзката е изтекла. Трябва да си спомните, че трябва само да го завъртите по посока на часовниковата стрелка.

За дясната ръка: задръжте елемента с лявата си ръка, с дясно вятър в посока далеч от себе си.
За левите: държите детайла с дясната си ръка и разклатете наляво за себе си.

Съвет 4. Според установените стандарти на ГОСТ тръба със студена вода трябва да се премести надясно и горещо вляво. Обърнете внимание, когато свързвате гъвкави маркучи към смесителя. Линията, която ще бъде отдясно, е студена вода, която е гореща вляво.

Смесителят се монтира директно върху прането. Според стандартите на ГОСТ височината на горната част на мивката трябва да бъде 86 см. Така, кранът, който сте инсталирали, ще бъде на надморска височина от около един метър. Това ще ви позволи свободно да използвате крана, без да се навеждате надолу, така че няма да ви притеснявам. Въпреки това, в случай че всички членове на семейство с висок ръст, е по-разумно да поръчате по-висока мивка.

Това е всичко! Сега можете спокойно да се поздравите за самоинсталацията на миксера в мивката. Остава само да извадите инструмента и да покажете работата си на близките си. Двойка ласкателни думи за това, какъв майстор сте, ще предизвика не само усмивка, но и чувство за гордост. Съпругата ще следи внимателно чистотата на новия кран.
Много е полезно да се научите как да изберете кранчето за кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем кранчето в кухнята?Как да изберем кранчето в кухнята?
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Как да инсталирате сифон за измиванеКак да инсталирате сифон за измиване
Монтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стенаМонтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стена
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
» » Как да инсталирате миксер за мивка
© 2021 BggeHat.com