Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?

Поставяте в неговата кухня голям миксер, който благоволи непрекъсната работа за един или два, може би повече, години. Ти беше щастлив и безгрижен, използвайки го. И така, един миг миг, миксерът започна да тече през водата. Звукът от капеща вода през нощта е тест! Как да бъдем? Можете, разбира се, да доведе до професионалиста на къщата, която е на 20 минути отстранете повредата и ще се възнаграждение за своя труд, която е сравнима с цената на новото устройство. Но ако решите да премахнете щетите и да направи ремонт кухня кранче с ръцете си без помощта на специалист, тогава определено трябва да прочетете внимателно и след това прилага на практика съветите на опитни водопроводчици, по-долу.

ремонт на смесителя от собствени ръце

водата изтича от гърлото, когато лостът е затворен

Как да разпознаем бъдещия мащабен счупване на миксера

През деня, вие сами, без да забележите, можете да отваряте и затваряте водата в кухнята няколко десетки пъти. Това е много голямо натоварване на миксера, който, макар че е проектиран за милион операции на механизма, но все пак се проваля понякога. По-добре е да знаете предварително всички "симптоми" за предстоящия неуспех и да го предотвратите своевременно.

Сигнали за неуспех на миксера

1. Водата започна да се капе под дръжката на миксера.
2. Водата постоянно капе от носа на гърлото, когато позицията на лоста / клапата е затворена.
3. В тръбите имаше характерен бурен звук.
4. Тънък поток от вода.
5. Дръжката на единичния лостов миксер се движи в дрямка.
6. Смесителният лост не е фиксиран правилно в една позиция.
7. Водата може да тече от под гайката на мивката.
8. Смесителят на кранчето има изтичане от маховика.

Познавайки тези проблеми, винаги можете да предотвратите масовото счупване на миксера, което може да доведе до много неприятни разходи. Но как да бъдете, ако счупите кранчето и водата бие с мощ и главен? Обърнете внимание на тази опция.

Ремонт на кухненска крана с два клапана

Ако кранчето на кухнята е причинило сериозно изтичане, тогава трябва незабавно да отсечете водата във водопроводната система и само тогава да се поправи ремонтът на миксера. Но това е много рядко, така че не се съсредоточавайте върху него. Най-честата разбивка на кухненския миксер е износването на гуменото уплътнение.

Смяна на уплътнението

Основните консумативи на смесителя с два клапана са гумени уплътнения. Благодарение на влиянието на температурата, както и на малки частици във водата, уплътненията се деформират и стават негодни за по-нататъшна употреба. За да ги заменим, ще ни трябва:

- регулируем гаечен ключ,
- отвертка,
- ново уплътнение.

Продължаваме да поправяме. Ако извършвате някаква санитарна работа, винаги затваряйте водата пред нея. Уверете се, че отсъствието му може да се отвори с топла и студена вода, така че в същото време изтичате водата от тръбите. Оставете крановете отворени, за да намалите натоварването на вътрешните части на клапаните по време на ремонта и да ги демонтирате. Първо трябва да използвате отвертка, за да докоснете декоративните капачки на маховиците на клапаните (синьо и червено). Вътре в маховика има винт, който е усукан от една и съща отвертка.

ремонт на смесителя от собствени ръце

сменете уплътнението близо до крана на кухнята

Сега, с регулируемия ключ, развийте задържащата гайка, закрепена за главата. Развийте крана и свалете старото уплътнение. Понякога има миксери, при които уплътненията се фиксират със специални гайки. Извадете гайката и извадете уплътнението и след смяната я поставете обратно. За да премахнете частици от мръсотия или ръжда, можете да изплакнете всички части на клапана в кофа с вода. Поставете ново гумено уплътнение и сглобете всичко в обратен ред.

Огнестрелно уплътнение

Друга често срещана неизправност на клапанния смесител е изтичането на жлезата. Причината за това е износването на уплътнителния пръстен, който е върху каросерията на кутията за кранове. За да проверите това, е необходимо да разглобите вентила, който вече е известен и описан по-горе. Вземаме кранната ос и проверяваме състоянието на пълнежната кутия. Ако забележите най-малката изтърканост или износване, тогава пръстенът трябва да бъде променен. Можете да си купите петролен печат във всеки санитарен магазин. Само преди кампанията да вземете със себе си усукана ос със стар омнт за пробата. Има все повече и повече производители и почти всеки произвежда ремонтен комплект за техния специфичен миксерен модел.

ремонт на смесителя от собствени ръце

подмяна на жлезите

След като сте установили нов пръстен в жлеба, внимателно проверете дали навсякъде епиполонът "е седнал" на мястото. Завийте отново клапана и маховика на клапана. Завъртете клапана за водоснабдяване чрез захранване с вода и отворете ремонтирания вентил. Проверете внимателно за течове. Ако всичко е наред, тогава ви поздравяваме.

Ремонт на смесител

Най-доброто от гледна точка на вътрешното устройство и функционалност е сферичния миксер. Благодарение на уникалното си устройство е възможно точното регулиране на температурата и налягането на водата само с един лост. Вътре в топчето миксер е куха топка от неръждаема стомана, която има три дупки. Два дупки служат за входа на студена и топла вода, а третата - за изхода на вече смесена вода в канала. Самата топка се плъзга върху гумени седалки, които са изработени от много трайни и висококачествени гуми с флуор. Целият дизайн е поставен в специален касетен патрон в сърцето на самия миксер.

ремонт на топчето миксер със собствените си ръце

Смесител за кухни



Причини за изтичане на сферичния вентил

Основната причина за евентуално изтичане на такъв смесител може да бъде конвенционална мотива. Ако между топката и гумените седла се появи малка част от ръжда или мръсотия, тогава се изисква спешна ремонт на смесителя. За да се избегне това и да се предпазите, е по-добре да се погрижите преждевременно да пресъздадете филтрите за пречистване на водата и да ги поставите на тръбата както със студена вода, така и с гореща вода.

Друга причина за евентуално изтичане на смесителя може да бъде износването на гумени седалки и уплътнения.

Подготвя всичко за ремонт

За да започнете ремонта на миксера, трябва да подготвите няколко важни неща, които със сигурност ще бъдат полезни. Ако сте купили смесител на топка в санитарен магазин, тогава следните инструменти трябва да са включени в комплекта:

- шестнадесетичен ключ,
- регулиращ гаечен ключ,
- комплект за ремонт,
- грес
- инструкция за анализ на смесителя.

Освен това ще ви трябва:

- нож за рязане,
- отвертка,
- сменяеми клещи за тръби,
- празен контейнер за събиране на вода,
- сухи парцали.

За да направите работата без допълнителни неприятности, не забравяйте да отсечете водата на решетката.

Демонтаж на крана

Демонтажа на сферичния миксер се извършва стъпка по стъпка:

Стъпка 1. С помощта на шестограмния ключ извадете специалния винт в лоста на миксера и свалете дръжката.

Стъпка 2. Отвийте тръбите, развийте капачката на миксера и последователно отстранете самата капачка, след това гърбицата, шайбата и сферата.

Стъпка 3. Използвайте плоска отвертка, за да свалите седалките в дупките заедно с пружините.

Стъпка 4. За да извадите капката, достатъчно е да се появи. Това ще направи възможно изваждането на старите пръстеновидни уплътнения за тяхното смяна и смазване.

Тайните на опитни водопроводчици при ремонт на смесител

ремонт кухнята кранче собствени ръце

съвет от професионални водопроводчици

Често се случва, че ако прекарате у дома ремонт на всякакви водопроводни инсталации, не бихте могли да предвидите каквито и да било последици и нямаше кой да каже. Познаването на професионалните водопроводчици ще ви помогне да избегнете ненужните действия при ремонт на миксера и да спестите време.

Тайната 1. Купете всички необходими компоненти за ремонт на миксера предварително и работете само през деня, когато са отворени повече магазини. Изведнъж ще трябва да купите нещо в замяна на повредената част.

Тайната 2. Когато развивате хромираните и никелирани части на миксера, винаги обвивайте инструментите с парцал, за да не надраскате повърхността.

Тайната 3. Когато извадите капачката на смесителя, бъдете изключително внимателни. Поради депозити сол той може да бъде много "се привързват" към тялото и, като го развиете, рискувате да разкъса гъвкавия лайнера, достигайки дъното на миксера.

Сега, когато можете безопасно да ремонтирате миксера със собствените си ръце, няма значение какъв тип устройство е то. Запознахте се с миксери и научихте как правилно да ги разглобявате. Получихте изчерпателна информация и какво може да причини прекъсвачът. Научихме се бързо да разглобяваме вентилните клапани и бързо да сменим уплътнението и кутията за пълнене.

Пожелаваме ви по-малко течове!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на смесителРемонт на смесител
Устройството за спестяване на водаУстройството за спестяване на вода
Какво да направите, ако тръбата се счупиКакво да направите, ако тръбата се счупи
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
Бързо нагревател за водаБързо нагревател за вода
Как да изберем крана за кухнята?Как да изберем крана за кухнята?
Кухни марияКухни мария
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
» » Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com