Ремонт на смесител

Желанието за самостоятелно разрешаване на всякакви домашни проблеми в къщата никога няма да изчезне от собствениците. И тогава няма дори въпрос на пари. В края на краищата парите, които могат да бъдат спасени толкова много, никога не пречат за други цели. Разбира се, има един вид романтично да живеят в една къща, която не е просто направена от предпочитанията си, и в който можете сами да изведе част от себе си, ремонти или изграждане на нещо. Не всичко е толкова лесно да се оправи от себе си.

Особено когато става дума за водопровод. Съвременните уреди имат огромно разнообразие от проекти, например водопроводни инсталации в къщата. Сега ще говорим за сферичния кран: как да го разглобим или да го поправим. Ще разберете, че този проблем може да бъде решен независимо. И няма да има нужда да се обаждате на магьосника, което ще ви помогне да спестите пари за разходи.

Защо сферичен миксер е по-добър от предшественика си

Защо сферичен миксер е по-добър от предшественика си

Имаше време, когато нямаше избор в крановете, защото на пазара бяха пуснати само кранчета. Сега още един лост с лост с превключвател на топки придобива популярност. Сега има само един въпрос: кой смесител е по-добър? Както показва практиката, сферичните вентили са по-популярни. Това е така, защото тези видове структури се показват по-добре в експлоатация за дълги периоди от време.

Този кран е много лесен за използване. Вече не е нужно да развивате и обръщате, понякога правите значителни усилия, за да изберете правилното налягане и температурата на водата.

Сега просто трябва да вдигнете лоста до желаната позиция. Това действие ще достигне до автоматизъм.

За начинаещи е полезно да научите правилата за използване на такъв дизайн. За да изберете налягането на водата, трябва да повдигнете лоста нагоре или надолу. Изборът на температура обаче се регулира чрез завъртане на лоста наляво или надясно. За тези, които са използвали миксера за дълъг период от време, тези истории вече не са необходими, защото вече несъзнателно си спомнят необходимата позиция на кран-лоста за себе си.

Поради своята надеждност сферичният клапан няма конкуренти.

Какво представлява един смесител с топка?

Какво представлява един смесител с топка?

За съжаление сферичните миксери не са вечни и има периодични разбивки на структурата.

За да поправите сместа със собствени ръце, трябва да знаете какво представлява структурата и как да я демонтирате правилно.

Сферичният вентил се състои от следните части:

  • Butterfly. Това е името на дръжката, която се върти;
  • наличност. Състои се от гайка и шайба, които регулират нейния печат;
  • корпус с гайка. Той има картонена кутия и стъбло;
  • топка патрон. За фиксирането му се срещат гумени седла.

Сферичният патрон не се разглобява. Тя има три дупки, две от които получават топла и студена вода, но третата излиза с водата, от която се нуждаем температурата.

Разбивка на сферичния вентил, който често може да се срещне

Разбивка на сферичния вентил, който често може да се срещне

При правилна употреба такива структури могат да издържат много дълъг период.

Въпреки това, не е необходимо да се полагат сериозни усилия, когато практически не се изискват. И все пак с течение на времето се случват аварии. Човек може да определи най-честите грешки на крана:

  • По време на затворения кран, водата от него не спира да тече - слабо налягане на водата, което не зависи от налягането в тръбите на къщата ви. Лесно се проверява с други кранове в къщата;
  • не е възможно да регулирате температурата на водата в крана. Най-често това се дължи на факта, че водата навлиза в патрона хаотично.

Преди да започнете да поправяте смесителния сферичен кран, трябва да разберете причината за разбивката.

Видове разбивки на крана и причините за тях

Най-честата разбивка в системата е запушването на пространството между патрона и седалките. Устойчивостта на механизма за фиксиране може да наруши дори най-малката моте, която не бихте предали стойността. Вследствие на това формата на седалката може да се промени, което на свой ред ще скъса закопчаването на топката и ще я направи неподходящо за употреба.

Също така, доста често има и друг проблем - запушването на затвора. В този случай. Дори не се налага ремонт на смесител. Този проблем може лесно да бъде решен чрез почистване на конструкцията. Разбира се, кранът трябва да бъде демонтиран. Но след това той ще може да работи като нов.

Водата може да започне да се просмуква под капачката на въртящата се ръка на крана. За да разрешите този проблем, трябва да затегнете връзката. Ако проблемът бъде решен, причината за провала е лошото качество на самата връзка.

Най-простият проблем е запушването на аератора. То създава проблеми с натиска на водата. За да се определи такава неизправност, е достатъчно да се демонтира и да се гледа водата в смесителя без него. Ако налягането се увеличи, тогава причината беше не. За превенцията, те го измиват и го връщат обратно. Ако напълно се провали, достатъчно е да си купите нова и да я сложите на мястото на старата.

Също така, с течение на времето гумените подложки могат да се влошат. В този случай водата ще тече от основата на конструкцията. Проблемът е лесно решен чрез закупуването на нови пръстени.

Преди да започнем ремонта на крана, винаги трябва да изключваме водоснабдяването. След това разглобяваме структурата. Старото уплътнение е променено на нова, както и на предишната. Ако се постави с усилие, тогава всичко е избрано правилно. В резултат на това събираме крана и проверяваме извършената работа.

Това ще бъде много по-трудно в случай на повреда на касетата с топки. Например, тя може да се счупи. В този случай тя не може да бъде ремонтирана и изисква подмяна. Резултатът е покупката на нова касета. Необходимо е да направите същото, ако механично повредите корпуса на смесителния сферичен кран. Няма смисъл да се харчи енергия за ремонт, а също така си заслужава да се купи нов.

Разбира се, ако няма физическа или физическа способност незабавно да направите подмяна, можете временно да ремонтирате кранчето. За да направите това, ще ви трябва конвенционален уплътнител. Това ще помогне да се избегне изтичането на вода. Въпреки това, си струва да се помни, че това не решава основния проблем, а дизайнът изисква незабавна замяна с нова.

Е, най-често срещаните счупвания, които могат да се появят, поради твърдата вода в тръбите на къщата ви.

Няма значение дори какъв миксер използвате. В този случай, за да спестите пари и да спрете безкрайната подмяна на кран, струва си да закупите воден филтър. Най-разпространеното устройство е в състояние да почисти водата до степен, за да избегне счупване на водопроводната мрежа в къщата.

Ремонт на миксера в дома

Ремонт на миксера в дома



Да предположим, че сте извършили правилното функциониране на крана. За съжаление, не беше възможно да се избегне провал на структурата. В най-простата форма е достатъчно да се използват услугите на водопроводчици. Но такава работа може да се направи самостоятелно. Няма особени затруднения в самия ремонт. За това ще ви кажа как да направите това най-лесно и какво е необходимо за това.

Що се отнася до всички ремонтни работи, ще ви трябва инвентар, който трябва да подготвите, преди да започнете работа. Трябва да имате:

  • фенерче;
  • клещи;
  • регулируем гаечен ключ;
  • Ключ с ключ;
  • отвертка, като тънка спица.

За да избегнете наводнение в апартамента си, добре е да изключите предварително захранването с топла и студена вода. За да направите това, изключете водозахранването в къщата, ако има такава опция, или се свържете с портиера за достъп до мазето. Струва си да си припомним, че водата може да остане в крана и трябва да се снижи преди да започне всяка работа. Затваряме мивката с парцал, за да я защитим от механични повреди. След това разглобяваме самия миксер.

След това следвайте стъпките съгласно инструкциите за ремонт:

Корпусът има декоративен щепсел. Той често изобразява топла и студена вода.

Ние го отстраняваме за достъп до винта. Той държи кран. Просто го развийте.

След това можете да премахнете лоста. Ако кранчето ви е било използвано дълго време, може да се положат усилия да го премахнете. Тук е необходимо да бъдете възможно най-предпазливи, защото основното нещо е да не повредите случая.

Сега имаме достъп до куполния купол и ексцентричен. Най-често е изработена от пластмаса.

Ние премахваме тези части. След това се отваря достъпът до сферичния болт. Ако намерите разни отпадъци по време на разглобяването, трябва да се отървете от тях.

Получаваме превключвателя на топката. Проверяваме го за механични повреди. Както бе споменато по-горе, за всяко нарушение на целостта на механизма, то трябва да бъде заменено с ново.

Запечатването с уплътнител няма смисъл.

Продължаваме да проверяваме гумените уплътнения. Те могат да бъдат деформирани или просто да станат безполезни под въздействието на времето. На тяхно място е по-добре да поставят нови. Фиксаторите също се съветват да заменят с нови. Тук подмяната може да се използва като превантивна мярка.

В края на краищата, просто събирайте дизайна обратно. За да направите това, прочетете инструкциите ни от дъното на списъка с действия.

Когато работата се изпълни правилно, миксерът трябва да печели като часовник. Но това не изключва изтичане, което може да бъде под улея, можете също да се обадите на носа или на гъндър. Тук можете просто да го демонтирате и да смените уплътненията с нови.

Във водата има много частици ръжда и мръсотия, които ще замърсят дупките на превключвателя. Правим почистване с ръце или парцал. Препоръчва се да се направи и само за превенция.

Проблемът със шума по време на работа на сферичен миксер също е обичаен. Този проблем е най-досадно за собствениците, защото се случва, когато кранът се отвори. Появява се поради вибрациите на въздуха и водните потоци. Под тяхно влияние, гумените уплътнения също могат да вибрират. Има няколко решения на проблема. Възможно е да се уплътни плътността на адхезия на уплътненията или да се постави филтър за вода. И е възможно да се намали напрежението на водата.

Срокът на експлоатация на сферичния миксер зависи не само от външното влияние, но и от материалите, използвани при неговото производство. Има много евтини варианти от силиций с алуминий за продажба. Те няма да продължат дълго. Но те могат да обучат ръцете си за ремонт със собствените си ръце. И за надеждността и издръжливостта на крана е по-добре да купувате модели, които са много по-скъпи.

Как да ремонтираме смесителя в банята със собствените си ръце

Сега ще говорим за счупване на смесителя в банята. Това е най-често срещано сред потребителите на такива системи. Това ни накара да разгледаме по-подробно ремонта на кранчето за вана в тази статия. Проблемът с превключването на водата от гърлото към душ. Когато лостът се превключи и не можем да го повлияем, за да включим душ. В резултат на това водата се захранва с крана обикновено, но няма възможност за използване на душ.

Трябва да намерите причината за това поведение на миксера. Вярно е, че проблемът тук е, че човек трябва да действа спонтанно. Тъй като има няколко причини за това разбиване.

Първоначалните ни действия ще бъдат:

  • блокирайте потока на всяка вода в кранчето;
  • премахваме гайката за доставка;
  • извадете горното уплътнение. Това се прави с тънка игла за плетене;
  • Монтирайте новото уплътнение преди монтажа.
  • сменете старото уплътнение с нова;
  • събира миксера обратно;
  • поставете го в работен режим.

Ако причината се елиминира след сглобяването, проблемът се решава. Ако не, то просто направи профилактична подмяна на уплътненията, които трябва да бъдат периодично заменени.

Ако проблемът продължава, тогава замяната на горния уплътнител не е помогнала и трябва да смените долната.

За този ремонт изпълняваме следните прости действия:

  • отново прекъснахме водоснабдяването;
  • слейте останалата част от водата в кранчето;
  • ние изключваме маркуч;
  • след отстраняване на адаптера, гърлото и лоста;
  • да получите достъп до ексцентрика, който също трябва да бъде премахнат;
  • След това разглобяваме макарата;
  • отстранете и сменете долния уплътнител;
  • в обратна посока събираме миксера;
  • ние го превръщаме в работен режим.

Това трябва да реши проблема. И не забравяйте, преди да закупите подложки, проверете тяхната наличност у дома. Тъй като най-често в комплекта за крана се включват няколко заменяеми. Освен това, те са лесни за самостоятелна работа. Достатъчно е да използвате гума с дебелина от 4 мм.

Обобщение

Обобщение

Ремонтът на смесителя със собствени ръце е много прост. Достатъчно е да имате представа за дизайна на продукта и няколко импровизирани инструмента, които почти всеки в къщата има. Тогава най-важното е да се действа внимателно, за да не се повреди структурата. За да се предотврати сериозно увреждане на крана, е достатъчно да се извърши превантивно почистване и подмяна на гумени уплътнения. За по-голямо самочувствие препоръчваме да гледате видеоклипа, преди да започнете ремонта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко струва да постави плочката в банята и в кухнятаКолко струва да постави плочката в банята и в кухнята
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Как да започнем ремонт на къща?Как да започнем ремонт на къща?
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
Компактна санитария за малки баниКомпактна санитария за малки бани
Трябва ли получателите да бъдат пуснати на вода?Трябва ли получателите да бъдат пуснати на вода?
Модерни кранчетаМодерни кранчета
» » Ремонт на смесител
© 2021 BggeHat.com