Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?

Традиционният миксер с един или два клапана в банята преди къпане трябва да се регулира, за да се настрои желаната температура на водата. Много хора не харесват това закъснение. Те искат винаги да получават същата температура и вода. Тя е за тях и създаде термостатичен смесител-смесител.

Удобни водни процедури - реалност, а не фантастика

Съвременната кран с терморегулатор е специално устройство, което прави всяка процедура на водни процедури възможно най-комфортна. Структурно включва:

  • Сензорът. Необходимо е измерването и регулирането на температурата.
  • Teploregulyator. Използва се за промяна на съотношението на загрятата и студената вода.
  • Температурна скала. Позволява на потребителя да избере подходящия температурен индекс.
  • Регулаторът на налягането на водата. Тази част от системата функционира напълно автоматично. Той осигурява оптимален поток вода на изхода.
  • Ограничител на температурата. Най-важният елемент. Благодарение на него водата в душа винаги има същата температура.

Визуално оформените душ и вана са в повечето случаи подобни на компактен контролен панел. Има няколко дръжки. С тяхна помощ можете да изключите и включите водата, както и да регулирате температурата. Последната операция обикновено се извършва само веднъж - в самото начало на работата на устройството. Не е необходимо всички следващи времена да извършват допълнителни действия и настройки. Включете миксера и след няколко секунди от него започва да тече вода с предварително програмирана температура и, което е важно, с постоянна глава. Кой ще откаже подобни удобства? Въпросът несъмнено е реторика.

Кран с термостат - как функционира това високотехнологично устройство?

Имайте предвид, че температурата на миксера е програмирана с точност до 1 градус. Така че, задух с вода под душа е просто невъзможно. Това е особено важно, когато децата се използват от душата, хората в напреднала възраст. За тях водните процедури, благодарение на разглежданите устройства, стават абсолютно безопасни. Също така е важно тези устройства да гарантират разумно потребление на енергия и вода. Цената на устройство за терморегулиране (и заслужава да се отбележи, че не е евтино) бързо се компенсира от спестяванията при плащане на сметки за комунални услуги.

Как работят и какви са кранчетата с терморегулатор?

Термостатните миксери работят на разбираем принцип. Термодвойка, която е на разположение на крана, автоматично регулира потока, когато устройството е включено. В действителност, тя извършва самостоятелно смесване на вода (топла и студена). И го прави възможно най-бързо и безопасно. Ако по някаква причина доставката на топли или студени водни капки топлинното устройство незабавно изключва уреда.

Колкото по-мощен е термодвойката, толкова по-бързо може да регулира главата и температурата на водата.

Описаните душ уреди се различават по тяхната функционалност и цена. Те могат да бъдат монтирани на затворена или отворена основа. Първите са по-скъпи. Процесът на инсталиране често изисква специални умения. В допълнение, клапаните с термостатични елементи са разделени на:

  • механично;
  • д.

Механичните устройства с термостат се считат за по-надеждни при работа. Всички модели на такива устройства се регулират от обичайния (обичаен за нас) лост, клапан или дръжка. В същото време, дизайнът на устройствата за управление може да бъде много различен. Тук всичко зависи от въображението на производителя. Благодарение на дизайнерското разнообразие на крановете, те могат да бъдат избрани за всеки интериор в банята.

Кран с термостат - как функционира това високотехнологично устройство?

Електронните модели миксери задължително са оборудвани с дисплей върху течни кристали. Изберете желаната глава и температура в тях с помощта на докосване или конвенционални бутони. Основното предимство на електронните устройства е възможността за присвояване на различни програми. Това е много удобно за семейства, в които всяко домакинство купува при определена температура. За работата на който и да е електронен продукт е необходимо да му се осигури власт. Тя се организира от адаптера за променлив ток или от батериите.



Разширените кранове се доставят допълнително с всякакви полезни функции. Например, те могат да бъдат инсталирани инфрачервени сензори. Те ви позволяват дистанционно да включвате и настройвате миксера. Важна точка! За монтаж в душ е необходимо да се закупят устройства, предназначени специално за тези цели. Не използвайте крановете за вана, биде или мивка. Но универсални устройства (такива са такива) могат да бъдат инсталирани навсякъде. Но цената на подобни миксери е значително по-висока от тази на специализираните (за душ, кухненска мивка).

Правила за избор и инсталиране на устройства с термостат

Монтирането на механични термични устройства за душ се извършва по аналогия с инсталирането на конвенционален миксер. Трябва просто да разглобим конвенционален кран и да го сложим на по-модерен. Няма да се занимаваме с този въпрос. Електронните миксери, както е отбелязано, не трябва да се инсталират със собствените си ръце. Тази работа трябва да бъде поверена на специалисти. Те ще направят всичко по най-добрия възможен начин.

Кран с термостат - как функционира това високотехнологично устройство?

Но можете сами да изберете кран с термодвойка. Тук е важно да се вземат предвид следните препоръки:

  1. 1. Миксерите, които представляват интерес за нас, са предназначени за монтаж в тръбопровод с конкретно местоположение на тръби за топла и студена вода. Какво означава това? Фактът, че първо трябва да разберем коя страна (отляво или отдясно) на главната линия в жилището е тръба с гореща вода и с какво е студено. Като се има предвид това, ние ще изберем правилния кран. Ако това изискване не се спазва, вероятността е висока, че устройството няма да функционира правилно.
  2. 2. Препоръчително е да се купуват и инсталират термични уреди за чуждестранна продукция, произведени специално за руския пазар. Такива устройства са идеални за работа в нашата реалност. Те се отличават с тяхната трайност, въпреки прекъсванията на доставката на вода.
  3. 3. Ако има разлика в налягането в тръбите със студена и загрята вода в обществения тръбопровод, има смисъл да се избере смесител с допълнително монтирани спирателни вентили. Те действат като предпазители. Такива клапани отстраняват риска от навлизане на студена вода в тръбите с горещо и обратно.

Още един важен съвет. Водата от чешмата в повечето градове на Русия не е описана от най-добрите характеристики. Много често е трудно. От такава вода крановете с термична адаптация бързо се разпадат. Техният ремонт е сложен, скъп и не винаги осъществим. За да се избегнат подобни проблеми, се препоръчва да се използват водни филтри. Използването им значително ще удължи живота на модерен миксер, както електронен, така и механичен.

Популярни производители на устройства - кратък преглед

Вътрешният пазар сега е представен от значителен набор от инструменти за регулиране на главата и температурата на водата. Те се произвеждат главно от известни чуждестранни компании. Кранове на следните производители са в голямо търсене:

  • теорема;
  • Hansgrohe;
  • Grohe.

Финландските миксери Oras са достъпни и с добро качество. Някои потребители обаче не се доверяват на тази компания, тъй като произвеждат батерии с пластмасови кутии. Мнозина са уверени, че такива продукти не могат да бъдат априори трайни. Обърнете внимание! В битовите санитарни магазини Oras кранове често се продават на европейските потребители. В много страни на нашия континент разпределението на водата не се изгражда по същия начин, както в Русия. Възможно е смесителят, който сте избрали, да не е подходящ за работа при съществуващите условия. Не забравяйте да изясните този проблем с консултанти по продажбите.

Кран с термостат - как функционира това високотехнологично устройство?

По-надеждни са крановете с термодвойки под немската марка Hansgrohe. Те са изработени от месингови сплави, които могат да се нарекат вечни. Такива устройства (серия 5000) никога не се откъсват от механични влияния. Наскоро обаче стана възможно закупуването на по-евтини продукти от Hansgrohe. Тялото му е изработено от пластмаса (модели с маркировка 1000). И феновете на необичайни дизайнерски решения германските инженери предлагат серия миксери Ecostat. Те се характеризират с подчертана елегантна форма, стилен външен вид и увеличена производителност.

Най-престижните кранове са продукти с марката Grohe (Германия). При производството им се използват иновативни методи. Дизайнът на тези смесители е различен:

  • модерно-модерна (съвременна серия);
  • Ретро (Автентично);
  • минималистичен (космополитен).

Изберете устройството с оптималните параметри за себе си и се насладете на наистина удобни водни процедури!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да настроите отоплителните батерии в частна къщаКак да настроите отоплителните батерии в частна къща
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Как да изберем газовата колона?Как да изберем газовата колона?
Температурен контролер за отопление Как да намалим разходитеТемпературен контролер за отопление Как да намалим разходите
Инсталиране на термостата на радиатораИнсталиране на термостата на радиатора
Отоплителна течност Температура и регулиранеОтоплителна течност Температура и регулиране
Автоматизация на отоплителните системиАвтоматизация на отоплителните системи
Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?
Маевского кранМаевского кран
» » Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
© 2021 BggeHat.com