Маевского кран

Маевского кранСистемата за топлоснабдяване се подобрява и се умножава с различни части и инсталации. Много елементи остават непроменени от дълго време. Пример за такава трайна и постоянно приложима подробност е Маевски кран

.

Той е предназначен да премахва въздуха от системата. Този тип кран предотвратява и неразрешен всмукване на вода от главния. Предотвратяване на липсата на охлаждаща течност в системата, нейното прегряване или размразяване.

Маевският кран - принципът на действие

Бавното загряване на въздуха в помещението при висока температура на топлоносителя може да бъде следствие от образуването на въздушна задръствания. Маяковският кран служи за отстраняване на излишните въздушни маси.

Принципът на нейната работа е да се развърже винт и да се образува дупка. Чрез свободното пространство изтича въздух, освобождавайки тръбопровода. Заедно с въздушните маси се отстранява и течността. След еднообразен поток вода системата може да се изключи.
Кранът може да се развие чрез:

  • отвертка;
  • ключ за автомобил;
  • обичайния ключ.

За да отворите структурата, завъртете главата на винта на половин оборот. Завоят се завърта обратно на часовниковата стрелка до характеристичния звук. Съобщение до спирка ще бъде съскането на излизащия въздух и водата.

Маевски кран - технически спецификации

Изработен е продукт от месинг или стомана 20. За различни носители се използва един от материалите. Кранът работи за затваряне и освобождаване на въздух в околната среда:

  • вода;
  • пара;
  • газове;
  • масло.

Кранът е снабден с гумен пръстен. Той прави връзката непропусклива и елиминира силния вятър. Откриването е по-лесно и по-гладко. Работната температура на външния въздух при използване на кран трябва да бъде в диапазона от - до + 40 °. Температурата на течността или на газа може да варира от -30 до + 150 °.



Налягането в системата, което е в състояние да издържи на крана, е 1,6 МРа. Примитивният дизайн ви позволява да устоите на воден чук и внезапна промяна в налягането. Продуктът се изрязва на стандартна резба frac34- или 1 инч. С този дизайн кранът е свободно монтиран във всеки продукт.

Поради стегнатото опора на конеца кранът не се окислява и не ръждясва. По този начин не разваля качеството на водата или друг продукт. Материалите на дезинтегрирането на крана не запушват системата и не пречат на правилната и проверена работа.

За по-лесна употреба може да се приложи специален разглобяем ключ към крана. Това е удобно в случаите, когато достъпът до структурата е ограничен.

Как да инсталирате кран на маите?

Монтаж на маите кранРегулиращото устройство се монтира в горната част на радиатора. Всяко устройство има щепсел отстрани. Тя е демонтирана и кранът Mayakovskiy е завинтен на мястото си.

Инсталирането на процедурата на кран не е сложно. За да направите това, ще ви трябва:

  • кран, съответстващ на диаметъра на нишката;
  • отвертка;
  • гаечен ключ.

Инсталацията се извършва, когато системата е затворена. Преди разглобяването на капака на отвора е необходимо да се блокира потокът на охлаждащата течност в радиатора. По-добре е да монтирате инсталацията през лятото, когато системата не работи.

Кранът може да бъде ръчен или автоматичен. Автоматичните машини се монтират в затворени автономни отоплителни системи. За система за централно отопление те не се препоръчват. В такъв багажник устройството бързо се затваря и излиза извън ред. Автоматичните системи имат малък извод. А въздухът в централните системи се натрупва в големи количества. Тъй като слизането на въздуха ще трае много време и ще трябва често да го прави.

При системи с повишен риск е необходимо да се монтира Majewski кран с предпазен клапан. Той ще предпази тръбите и радиатора, компенсирайки вътрешните ефекти на течността. При смяна, се изпълняват същите действия както при инсталирането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна система Ленинградска верига и инсталационни характеристикиОтоплителна система Ленинградска верига и инсталационни характеристики
Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сградаКак да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
Как да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методиКак да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методи
Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?
Въздушен вентилатор за отоплителни системиВъздушен вентилатор за отоплителни системи
Преглед на протичащия бойлер tapwater aquathermПреглед на протичащия бойлер tapwater aquatherm
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
Биметални радиаториБиметални радиатори
Резервоарът за разширение на отоплителната системаРезервоарът за разширение на отоплителната система
Бързо нагревател за водаБързо нагревател за вода
» » Маевского кран
© 2021 BggeHat.com