Отоплителна течност Температура и регулиране

В тази статия ще ви помогне да разберете как да изберете и как да се регулира температурата на дадено вещество, както за загряване на течността, и - да ви изпълни отоплителната система и това, което зависи от температурата на двигателя. Нека да поговорим за регулатори за отопление, които са задължителни за ефективността на отоплителната система.
нагревателна течност
Регулатор на отоплението

Преди да заредите отоплителната система, не забравяйте да се свържете с експертите за съвет - дали е вода или антифриз. Изборът на температурата на течността за отопление, помислете за такива фактори:

  • благоприятна температура в помещението;
  • висококачествена работа на котелно оборудване;
  • ефективно пренос на топлина през тръби.

Каква трябва да бъде оптималната температура в отоплителната мрежа?

Задачата на отоплителната система е да осигурява топлина в сградата. Запълването на отоплителната система с определен топлоносител е важен момент. Нормите на температурата се отразяват в документите. В жилищните сгради минималната температура в помещенията е +18 градуса, а в детските градини и болниците е равна на +21 градуса. Топлината в помещението също зависи от температурата на улицата, както и от загубата на топлина и вентилация, чрез обграждащите конструкции.

течност за отоплителна система
Температурни условия в различни помещения

Нагряването на течността за самата отоплителна система има доста голям температурен обхват: от 30-40 до 85-90 градуса. Повече от 90 градуса не трябва да бъдат, защото при тази температура започва разлагането на боя и прах. Това е неприемливо от санитарните стандарти.

За да се определи възможно най-точно какво носител е необходима температура на отоплителната система, е необходимо да се използват температурни графики, те показват зависимостта на топлина средните параметри на външната температура или като се използва автоматично регулиране на сензорите в стая.

Как да определите подходящата температура за работа на котела и топлопреминаване

За да могат котлите да имат най-ефективна възвращаемост, е необходима висока температура. При използването на тръбопроводи, това също е важно, тъй като горещата течност за отоплителната система прехвърля повече енергия. В тази връзка температурата на водата в изхода от котела трябва да бъде достигната до най-високата от допустимите граници.

пълнене на отоплителната система
Зависимост от ефективната работа на отоплителния котел върху температурата на охлаждащата течност

Минималното отопление на топлоносителя в котела не трябва да бъде под точката на оросяване, зависи от конкретното оборудване, както и от конкретния вид гориво.

В противен случай, на котела започва да "плаче", че е по време на горенето е кондензираната заедно с различни вещества, димни газове, което води до бързо износване на оборудването.

Как да се постигне желаната температура на отоплителния флуид и котела?

Изучавайки отговорите, може да се отбележи, че има две възможности:

  1. извежда температурата, необходима за отоплителната система при такива условия, като пренебрегва ефективността на работата на котлите. Обикновено този метод се използва в малки котелни помещения, но дори при тази версия не винаги е възможно охлаждащата течност да бъде доставена до желания температурен график. Например, ако има положителна температура на улицата, необходимото отопление ще бъде 40-45 градуса, а за топла вода - най-малко 50. Понастоящем все по-често се използва различен подход. Регулаторът е инсталиран на изхода, осигурява необходимия режим за котлите, както и оптималната температура в отоплителната система, докато се използват външни сензори за температура.
  2. течността в дома отоплителната система се загрява при максимална мощност на котела и транспортирането на скелети, докато в близост до потребителските настройки коригирани до желаната стойност, направете го от регулатора. Този метод е прогресивен и се използва за големи топлинни мрежи. Тъй като различните устройства, необходими за отопление, като регулатори и сензори, стават все по-евтини, този метод става все по-популярен и се използва дори в малки котелни.

Как функционира регулаторът на отоплението?



Какво е регулатор? Това е устройство, което осигурява контрол и коригира температурните параметри на охлаждащата течност, която се излива в обема на отоплителната система и циркулира в отоплителната система и я изпълнява автоматично.

течност в отоплителната система у дома
Принципът на термостата

Регулаторът се състои от такива елементи и единици:

  • комутационна и изчислителна единица;
  • Задвижващият механизъм, използван на тръбата за захранване на топлоносителя;
  • Задвижващият механизъм се използва за изливане на вода от връщането. Можете да използвате трикорден кран и да ги комбинирате.
  • помпата на тръбата на "студен байпас", макар и не винаги;
  • задействайте помпата на захранващата линия;
  • различни спирателни вентили и клапани;
  • сензор, използван за подаване на охлаждаща течност;
  • сензор, използван при връщането;
  • сензор за външна температура на въздуха;
  • сензор за стайна температура.

Последните два елемента се използват като съвместни или се заместват взаимно. Това зависи от това какво е зададено графикът за отопление.

Как протичат процесите на управление?

течност за отопление
Точките за монтиране на температурния сензор

Трябва да се помни, че температурата на охлаждащата течност на изхода зависи от това колко вода е преминала през отоплителната система. В тази връзка регулаторът, когато покрива водоснабдяването, увеличава разликата между захранването и връщането до желаната стойност (по тръбопроводите, които проникват сензорите).

Ако е необходимо да се увеличи потокът, тогава в този случай циркулационната помпа се нарязва на отоплителната система и се контролира и от регулатора. Ако е необходимо да се понижи температурата на входящия поток, използването на "студен байпасен", т.е. част от течността вече в protsirkulirovavshey системата отново се подава към входа.

Така че, преразпределяйки потоци, регулаторът осигурява необходимия температурен график на отоплителната система. Разпределението на потоците се основава на данните, които показват сензорите.

Случва се, че регулаторът за отопление се комбинира с контролера за БГВ, като се използва един изчислителен блок. Регулаторът за гореща вода е много по-лесен за управление и използване. При използване на датчика на линията за гореща вода потокът на охлаждащата течност през котела се регулира, което осигурява стабилна температура от 50 градуса, изисквана от стандарта.

Какви са предимствата на администратора:

  • температурната схема се поддържа;
  • енергия и гориво. Няма увеличение на нагряването на охлаждащата течност;
  • Производството на топлинна енергия, както и нейният транспорт, са най-ефективни за котли и когенерационни инсталации;
  • регулатор осигурява същите условия за всички потребители, независимо от степента на отдалеченост от източника на топлоснабдяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Температурен контролер за отопление Как да намалим разходитеТемпературен контролер за отопление Как да намалим разходите
Отоплителна система с принудителна циркулацияОтоплителна система с принудителна циркулация
Резервоарът на отоплителната акумулаторна батерия е студено устройство, причинява, средства за…Резервоарът на отоплителната акумулаторна батерия е студено устройство, причинява, средства за…
Не замразяваща течност за отоплениеНе замразяваща течност за отопление
Автоматизация на циркулационната помпаАвтоматизация на циркулационната помпа
Отоплителна система ЛенинградскаяОтоплителна система Ленинградская
Еднотръбна отоплителна системаЕднотръбна отоплителна система
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
» » Отоплителна течност Температура и регулиране
© 2021 BggeHat.com