Как да изберем газовата колона?

Възможността да се вземат горещи душове или да се мият съдовете с течаща вода под водата се дължи на известния немски изобретател Уго Джункърс. Той е този, който през 1892 създаде и патентова устройство за измерване на топлопренасянето на газ, на базата на което три години по-късно се появи първият газов бойлер. С течение на времето дизайнът на колоните се е променил, материалът, от който са произведени, е подобрен, но принципът на работа досега е останал същият. Безопасността и лекотата на използване ги правят много популярни сред потребителите. И ето как да избирате газовата колона в кухнята от цялото разнообразие от модели на пазара и какво да търсите преди всичко, сега ще разберете.

Как да изберем газовата колона в кухнята

За да изберете добра колонка за газ, първо трябва да знаете какво представляват и кои параметри се характеризират. Газовите бойлери са разделени на складове и потоци.

Водонагреватели за съхранение

Нагревателите за съхранение на вода са котел, в който водата се нагрява с газовата горелка. При използване на топла вода резервоарът отново се пълни със студена вода от водопроводната система. Автоматиката контролира спазването на зададената температура. Такива задвижвания са на пода и могат да бъдат монтирани на стена. В Русия тези нагреватели се инсталират рядко, като все повече ги заменят с течащи газови колонки.

как да изберем газовата колона

газов бойлер

поток

Поточните газови колонки се доказаха като надеждни и икономични газови уреди. Водата в тях преминава през топлообменника и се загрява незабавно от газовата горелка. Пълно автоматична система за запалване осигурява изгарянето на 98 газове, което е основното предимство на колоните с газов поток.

как да изберем газовата колона

поточна газова колонка

Консумирана мощност

Ако къщата ви е дом на повече от трима души, тогава трябва да помислите за силата на газовата колона. Те са разделени на 3 групи:

1. Ниска мощност - 9-11 kW,
2. Средната мощност е 17-20 kW,
3. Специална цел - 23-25 ​​kVT и по-висока.

Капацитетът на задвижваното с газ 17 kW е около 8 литра топла вода на минута. По-мощни модели, например 23 кВт говорители, на минута могат да затоплят 15 литра студена вода до температура 35 ° С. Вкъщи можете да поставяте и модели с ниска мощност на високоговорителите, само ако не използвате едновременно душ и миксер в кухнята. В противен случай рискувате да плувате във вряща вода, но в кухнята дори не забележите неудобства. В големи сгради, където съществува 3-4 точка на тегленето, например, душ, вана, мивка и мивка в кухнята, по-добре е да си купите по-мощни модели на газколонки, вливащи тип 23 кВт и по-висока.

Регулиране и настройка

Съвременните газови нагреватели ви позволяват да регулирате температурата, като постепенно я намалявате или увеличавате. Това се дължи на копчетата за регулиране, разположени на панела на колоните. Повечето от газовите колонки са снабдени с дисплей. Това е много удобно при настройване и регулиране на температурата на водата. Благодарение на работата на автоматизацията, която поддържа постоянен натиск не само на водата, но и на газа, няма да почувствате промени или температурни промени при използване на колоната.

Препоръчителната температура на водата на изхода на бойлера не трябва да надвишава 60 ° С. В противен случай процесът на отлагане на соли се ускорява в топлообменника, което води до неизбежното възстановяване на газовата колона или нейната замяна. Същият резултат се получава при използване на твърда вода - след известно време забележите значително намаляване на налягането на топла вода от миксера.

За правилното регулиране на газовата колона се използват два регулатора на панела на газовата колона. Едно копче на регулатора е отговорно за температурата на изходящата вода, а другото за нейното (водно) налягане. Ако се предполага, че се използва топла вода само в кухнята, тогава е възможно да се намали потокът на течаща вода през уреда с помощта на регулатор на водното налягане.

Друга важна точка е автоматичното регулиране на налягането на газа. Газовите бойлери имат "зимна / лятна" система, когато газовият поток се осъществява за сметка на избраната функция.

И сега ще разберем със структурата на газовата колона за типа кухненски поток

дизайн

Газовият бойлер има сравнително прост дизайн и включва:

- защитната обвивка на колоната,
- модулираща горелка,
- топлообменник,
- Автоматично.

Защитната обвивка на газовата колона защитава най-важните компоненти и компоненти на газовото оборудване от повреда. Също така предпазва потребителя от възможни наранявания по време на работа и работа на колоната.

Модулиращата горелка е много важна част от колоната, която отговаря за отоплението на водата. Регулиране на температурата с помощта на контрол на температурата панел (обикновено 38-40 градуса) и горелката се автоматично ще се настрои височината на пламъка, независимо от налягането на водата във водата и разходите си.

Видове запалване

Как да изберем газовата колона по тип запалване? Много често газовите колонки се разделят на вида на запалването. Те идват в три форми:

- пиезоелектрично запалване,
- електрическо запалване,
- Хидроенергийна система.



Пиезото запалване се получава в резултат на ръчното запалване на газовата колонка със специален бутон. В този случай, фитилът ще гори непрекъснато, независимо дали използвате топла вода или не. Това не е много икономичен тип газови нагреватели, тъй като газът се консумира повече и ще трябва да включите и изключите колоната всеки път ръчно.

как да изберем газовата колона

газовата колона с пиезоелектрично запалване

Ако имате модел на колона с електрическо запалване, тогава можем да кажем, че това е добър избор. Преценете сами, когато включите крана с топла вода в банята, за да си взема душ в същото време има колона потопите-газ, и да получите най-топлата вода, температурата на която се регулира от термостат. Когато изключите водата, запалителят също изгасва. Удобен! Този бойлер изисква източник на захранване за запалване, така че той инсталира батериите в специално отделение.

как да изберем газовата колона

газовата колона с електрическо запалване

Колони от третия тип с хидроенергия се считат за най-скъпи. Тяхното запалване се дължи на инсталираните в турбината, които се захранват от самия поток на водата. Така че дори външното захранване на такива колони не е необходимо.

как да изберем газовата колона

газовата колона с водноелектрическа система

Как да изберем безопасна газова колонка за кухнята?

Във всички съвременни газови колонки, особено внимание се отделя на безопасността при работа с устройството. Това е тристепенна система за сигурност.

Първо, ако фитилът се изключи, термодвойката автоматично ще изключи захранването с газ.

На второ място, благодарение на сензора за сцепление, автоматично изключване и спиране на газовете се случва в случай, че възниква обратна тяга или напълно изчезва.

Трето, при продължителна работа на газовия цилиндър може да възникне прегряване на основните му компоненти, което ще доведе до разпадане. Хидравличният вентил предотвратява прегряването на колоната и изключва захранването с газ.

Правила за работа на газовата колона

Газова стена с типа поток, подобно на всяко друго газово оборудване, има ниво на повишена опасност. По този начин функционирането на това устройство предвижда определени правила:

1. Преди да започнете използването на газовия бойлер, проверете течението в комина и вентилационния канал. Ако липсва сцепление на всяко място - използването на газовата колона е строго забранено.

2. Поставете батериите в специално отделение, спазвайки тяхната полярност.

3. Захранете газта, като отворите вентила на тръбата за захранване.

4. Отворете вентила за студена вода, разположен под газовата колона.

5. Включете крана за гореща вода и проверете дали горелката е запалена.

6. Регулирайте налягането на газа, както и температурата и водоснабдяването с регулаторите.

7. По време на работа на газовата колона трябва да се осигури достатъчно подаване на чист въздух.

8. Когато приключите с използването на водата, затворете крана и се уверете, че запалването на пламъка е загасено.

9. Извършвайте ежегодно превантивно почистване на газовата колона и комина, като се обадите на специалист.

10. В случай на изтичане на газ, свържете се с газовата служба - 01.

И накрая, помнете няколко добри съвета:

1. Не смесвайте топла и студена вода със смесител;
2. Изберете само висококачествено газово оборудване от реномирани производители, а след това газовият нагревател ще ви даде много топли моменти в живота.
Много е полезно да научите закачалката за справяне в селски стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как работи котелътКак работи котелът
Как да изберем бойлерКак да изберем бойлер
Нагревателят за потока или за съхранение избира оптималния типНагревателят за потока или за съхранение избира оптималния тип
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Отопление на газОтопление на газ
Инсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направиИнсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направи
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
Защо излиза газовата колона, ние откриваме причините и ги отстранявамеЗащо излиза газовата колона, ние откриваме причините и ги отстраняваме
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Избирайки между лунната светлина и смелата колонаИзбирайки между лунната светлина и смелата колона
» » Как да изберем газовата колона?
© 2021 BggeHat.com