Проектиране и оформление на кухня с газови колонки

Проектиране и оформление на кухня с газови колонки

Сега повечето собственици на апартаменти дори не знаят какво е газовата колона, защото в повечето случаи доставчиците осигуряват на къщата топла вода без да се провалят. Все още обаче има такива, които имат такива устройства у дома. Като се има предвид, че газовото оборудване трябва да бъде инсталирано само в кухнята в съответствие с правилата за безопасност, дизайнът на кухнята с газовата колона може да бъде повреден поради прекомерното затрупване на пространството.

кухненски интериор с колона

Интериор на малка кухня с газов колон, вписан в дизайна

С развитието на технологиите на пазара се появиха по-компактни газови колонки в сравнение с тези, които съществуват преди няколко години. Това оборудване може лесно да се побере дори и на компактна кухня от 6 метра, което позволява да не се нарушава вътрешността на стаята.

Хармоничният кухненски дизайн с газовата колона може да бъде направен само от опитен специалист по дизайн, това е много труден бизнес. За тези, които все още са решили, че кухня с газовата колона може да бъде проектирана и построена сама по себе си, следният материал ще бъде много полезен, което позволява да се избегнат типичните грешки в такава трудна материя.

Повече за газовите колонки, техните типове и характеристики

В момента можем да различим няколко типа газови колонки, които се различават по начина на запалване, строителство и цена.

газо-колонна инсталация

Подробна схема за инсталиране на газовата колона в кухнята

Ако говорим за технически характеристики, едва ли ще открием някакви специални разлики.

Единствената разлика между различните видове оборудване, така че е лесна за използване и разходи за поддръжка.

  1. Ръчно запалване. Кухнята с газов колон от този тип се счита за най-рядката. Поради факта, че такива колони са много неудобни за работа, в продажба те са затъмнени от по-модерни образци. За да се включи такъв агрегат, е необходим източник на пожар, например мачове. При включване на захранването с газ е необходимо да се отвори пламъка на запалването. Този тип оборудване също се счита за най-опасното, тъй като при липса на вода той може просто да експлодира.
  2. Пиезо искра. Включването на такива устройства се осъществява чрез превръщане на механичната сила в електричество.
    пиезоелектричното запалване в колоната

    Пиезо запалване в газовата колона

    За да може газовата колона с пиезо-запалване да се задейства, е необходимо само да натиснете бутона, което ще доведе до образуването на искра, запалваща запалването. В допълнение към удобството на включването, такива колони се характеризират с много бързо нагряване на водата. Също така, този тип оборудване се различава от предишното в по-елегантен вид.

  3. Газово запалване. Кухнята с газово запалване на газа се счита за най-сигурна за хората. В допълнение, те имат по-голяма надеждност, качество и следователно цена. За да работите с устройството, достатъчно е само да отворите крана за топла вода, а колоната ще работи автоматично. Благодарение на икономичния режим и удобството при употреба, това оборудване, независимо от цената му, спечели най-голямата популярност сред собствениците на апартаменти.

Естествено дори модерните газови колонки с компактни размери все още изискват много пространство в кухнята.

компактен газов колон

Пример за компактна газова колонка в кухнята

За да се гарантира, че оборудването не е трън в очите, можете да го украсите. Той може да бъде поливинилхлориден филм с украшение или модел или ръчно рисуван. Можете да инсталирате оборудване директно в кухнята.

Решаване на проблеми при планирането на кухни с газови колонки

Газовите колонки заемат много място и развалят външния вид на стаята. Кухненските печки, работещи с газ, се считат за по-икономични, а демонтирането на газовата система е много проблематично, тъй като много жители предпочитат да останат с газовата колонка.

За да се организира пространството колкото е възможно по-компактно, възможно е да се осигури шкаф с газов колон.

газова печка в шкафа

Пример за газовата колона, монтирана в кухненски шкаф

Много е важно да се осигури достъп до този шкаф, тъй като газовата колона с газовата колона трябва периодично да се обслужва и ремонтира. Единственото условие е наличието на вентилационни отвори в шкафа, тъй като е много важно за безопасната работа на газовата колонка.

Поради факта, че газовите съвременни кухненски уреди само отдалечено приличат на съветски обемисти проби, те могат да бъдат инсталирани открито. Изборът на различни цветови решения е разнообразен и за всеки кухня с диван можете да изберете табела с газовата колона с желания дизайн. Компактното оборудване, разположено между окачените шкафове, перфектно се вписва в цялостния вид на кухнята.

Основни характеристики на кухненския интериор с газовата колона



Както вече беше отбелязано по-горе, съвременните газови колонки са напълно различни от тези, които бяха в съветско време. благодаря стилен дизайн и кухненски интериор и различни цветови решения, изборът е станал много богат и можете да намерите колона, която не трябва да скривате и маскирате - тя ще се вмества перфектно в интериора, ако не стане нейната украса.

При избора на оборудване, на първо място е необходимо да се обърне внимание на нейния цвят. Най-малкото той трябва да изглежда хармонично на фона на останалата част от стаята, включително домакински уреди или по принцип да бъде идентичен.


Ако следвате това правило, можете да сте сигурни, че кухнята с печка ще бъде стилна. Що се отнася до местоположението на газовата колона, то обикновено се монтира на горния етаж на кухненския комплект между отделните модули. Много е важно да се осигури клирънс от три сантиметра, за да се осигури добра вентилация.

кухненски интериор

Вариант на дизайна на кухненския интериор с инсталирана газовата колона

Освен това, съседните шкафове трябва да се съхраняват при висока температура, за която е възможно да се покрият с подходящи състави или да се закупят вече защитени екземпляри.

Също така е възможно да инсталирате газово оборудване в кухненския комплект. Това ще позволи на кухнята да изглежда по-хармонично. Много е важно при този начин на инсталиране да се спазват всички правила за безопасност. Както при отворена инсталация, трябва да има празнини между стените на шкафа и колоната.

Освен това трябва да премахнете гърба, горната и долната стена от слушалките. Поради факта, че мнозинството кухненското обзавеждане се прави в специални програми по поръчка лесно се реализира и газовото оборудване получава качествена вентилация.

Местоположение на домакинските уреди заедно с газовата колона

Създаване на дизайнерски интериор в кухнята на Брежневка, много хора предпочитат да прехвърлят оборудване като хладилник или печка извън кухнята.

скрита газовата колона

Пример за скрита газова колонка зад специален екран

Тази стъпка обаче, заедно с икономията на пространството, може значително да усложни живота на домакините. Това оформление ще направи много повече движения в готвенето, така че стандартното оформление на принципа на работен триъгълник (печка, хладилник, мивка) ще бъде правилното решение.

Ако кухнята е достатъчно голяма, тогава кухненският комплект може да не е ъгъл, но линейни. В такива случаи работният триъгълник, без да се жертва функционалност, се превръща в работна линия. Тук, с местоположението на газовата колона и други домакински уреди, не трябва да възникват проблеми.

Ние сме най-заинтересовани малка кухня 9 метра, в които е необходимо да се вземе предвид наличието на газовата колона. Оформлението на кухнята на няколко квадрата. м., в които различни устройства с температурен режим са разположени твърде близо един до друг, е много опасно.

безопасност

Въпроси, свързани с безопасността на хората, живеещи в апартамент или извън града частна къща са много важни в дизайна. Необходимо е да се вземат предвид всички потенциално опасни места и да се осигурят много нюанси, за да се гарантира, че кухненското пространство е възможно най-безвредно за домакинството. Освен това трябва да се има предвид, че дори и в момента в семейството да няма деца, те могат рано или късно да се появят и пространството в кухнята не трябва да бъде опасно за тях. Ето защо всички електрически уреди и кухненски прибори трябва да са на височина, недостъпна за тях.

За да осигурите удобство и безопасност на хората, живеещи в апартамент или частна селска къща, трябва да изберете правилното подово покритие. Не се препоръчва за кухня килими или килим, тъй като, от една страна, това ще доведе до неудобство при почистване, и второ, че не е практично, тъй като кухнята е една стая с влажна среда.

комбиниран кухненски под

Вариант на комбинирана настилка в кухнята

Линолеум и ламинат също не трябва да се използват, тъй като по отношение на влага те също не са стабилни. Старата добра плочка е най-честата опция, но трябва да направите резервация и да посъветвате, като използвате плочка с гофрирана повърхност, така че да не може да се подхлъзне.

Много често напоследък корк или паркет се използва като подово покритие за кухнята, което не толкова отдавна стана по-достъпно за широк кръг от клиенти.

за декорация на кухня-хол в частна къща Различни комбинации от подови настилки се използват широко. Например, за работно място в кухнята може да осигури керемида или друг влагоустойчив финиш материал, както и за трапезарията и ламинат. Електрическото захранване на кухнята в апартамента или частната къща трябва да се извършва правилно. осветление в кухнята Ако в кухнята трябва да бъде инсталирана съдомиялна машина, тя трябва да бъде свързана към електрическата мрежа чрез специално защитно изключващо устройство (RCD). Това устройство ви позволява да използвате машината без страх за живота и здравето си, защото дори и минимално изтичане на ток ще доведе до разединяване на дефектната част на електрическата верига. Най-добре е да осигурите контакти със заземен контакт от затворен тип и, разбира се, всички електрически кабели трябва да бъдат скрити. Спазването на всички условия за сигурност, работата в домакинята на кухнята, както и забавленията на другите членове на домакинството, включително децата, ще бъдат възможно най-безопасни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем газовата колона?Как да изберем газовата колона?
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Инсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направиИнсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направи
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Защо излиза газовата колона, ние откриваме причините и ги отстранявамеЗащо излиза газовата колона, ние откриваме причините и ги отстраняваме
Газови конвектори за отоплениеГазови конвектори за отопление
Пространство за хладилник в малка кухняПространство за хладилник в малка кухня
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
» » Проектиране и оформление на кухня с газови колонки
© 2021 BggeHat.com