Ремонтираме газовата колона

Един от най-простите и същевременно надеждни източници за получаване на топла вода е газовата колона. Отоплението на течаща вода и поддържането на желаната температура става чрез преминаване на водния поток през топлообменника, който се загрява от газа. Запалването на газовия нагревател се извършва след отварянето на крана и продуктите от горенето се отвеждат през комина, разположен в горната част.

Въпреки това, всяко устройство е дори толкова икономично и трайно, колкото газовата колонка трябва да бъде ремонтирана с течение на времето. За да поправите устройството, можете да поканите специалист, но е напълно възможно да го направите сами. Ако газовата колона е престанала да функционира, определете причината за повредата. Как да поправите газовата колона, която можете да намерите тук на сайта на майстор водопровод.

Първо, проверяваме сензорите за изгаряне, сцепление и прегряване. В случай на неизправност на поне един от тези три сензора, колоната няма да работи. Най-лесният начин да се определи приложимостта на газовия сензор е миризмата на газ, която ще отсъства, ако е безпогрешна. Сензорът на тягата се проверява от тънък лист хартия. Неподвижността на лентата, когато тя бъде доведена до сензора, означава, че сензорът е дефектен, а продуктите от горенето, вместо комина, попадат във вътрешността на помещението.



Прекратяването на сензора за прегряване често се свързва с замърсяване. Задачата на сензора е автоматично да изключи захранването на горивото при липса на пламък на горелката. Причината за разбивката може да е липсата на ежегодно превантивно почистване. Когато налягането на водата е ниско, газовата колона не се включва и след това колоната се разглобява с почистване на канали и топлообменник.

За да премахнете мащаба и блокиранията, колоната, извадена от контурите, е обърната нагоре. Оцетът се изсипва в отвитите водопроводни тръби и остарява в продължение на един час. След това колоната е инсталирана и тръбата е свързана с водопровода. След водоснабдяването цялата мръсотия се влива в басейна, поставен по-рано под колоната.

Чрез свързването на останалите тръби устройството се проверява за оперативност. Ако колоната не светне, трябва да проверите състоянието на газовата горелка. Чрез затваряне на газовото захранване, боклук и сажди от горелката и в близост до нея се събират чрез прахосмукачка. Може да се окаже, че с добра вода от студена вода горещата вода тече в тънка струйка. В този случай, причината е в натрупването на топла вода на решетката, частици ръжда. Setochka се разви, почистени и поставени на място.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как работи котелътКак работи котелът
Свързване на газовия котел със собствените си ръцеСвързване на газовия котел със собствените си ръце
Как да изберем газовата колона?Как да изберем газовата колона?
Характеристики на колоната за балон на устройствотоХарактеристики на колоната за балон на устройството
Отопление на газОтопление на газ
Инсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направиИнсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направи
Кой се нуждае от смели колониКой се нуждае от смели колони
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
» » Ремонтираме газовата колона
© 2021 BggeHat.com