Най-добрият тип газмер за апартамент

Брояч за апартаментВ модерните жилища се увеличава потреблението на електроенергия, повишават се тарифите за отопление и водата. Животът става все по-скъп. Интелигентните хостове търсят начини за намаляване на комуналните плащания, използват домакински енергоспестяващи уреди, се опитват да запазят топлината по различни начини.

Дори и в апартаментите на многоетажни сгради някои собственици отказват от скъпото централно отопление, като инсталират малки газови колонки за устройството за парно отопление. И в частни домове в близост до gazoprovodnyh клонове газово отопление - най-популярният вид отопление в жилищна сграда. Газовите домакински уреди се използват навсякъде за отопление на вода, готвене. Днес газът е по-евтин от електроенергията. Но неговите потребители не искат да плащат, без да вземат предвид. следователно монтаж на газомери

- реален проблем както в селската къща, така и в градския апартамент. Какво газ метър по-добре ли е да избирате?

От разнообразието от газомери за газ трябва да се избере такъв, който отговаря на условията на работа в дадена стая. Тя може да бъде проектирана да работи в частна вила или високи сгради. Марките и типът устройства ще бъдат различни в тези случаи.

Избор на газомери от различни типове

  • Electric,
  • Мембраната,
  • ротационен,
  • Обградете.

Устройството за отчитане на газ за апартамент

Апартаментът поддържа постоянна температура на въздуха по всяко време на годината. Затова устройството не се нуждае от термична защита. За жилища в жилищни блокове можете да поставяте мембранни, електронни и ротационни домакински уреди.

За да изберете устройство, трябва да знаете:

  • количеството газ, консумирано в апартамента,
  • местоположението на устройството,
  • степента на шума,
  • изискването за устройството в съответствие с честотата на проверката,
  • гаранция, такса.

От степента на пълнота на жилищните газови уреди зависи от вида брояч. Ако има готварска печка и колона, след това ротационен или електронен брояч. Ако корпусът се загрява от газовата система, трябва да се инсталира устройство с обем. Същите критерии за избор са от значение в частна къща. Метърът може да се монтира на закрито и на открито.Избор на газомери от различни типове

За един метър на улицата е необходимо да се изчисли най-голямото количество консумиран газ и броят на потребителите на ресурса.

За брояч с термокоркретор ще има още една цена на газа. Отчитането на устройството може да се повлияе от спада на температурата през зимата. При избора на това трябва да вземем предвид това. За точността на данните термопомпи за броячи се използват за инсталирането им на улицата. За открит въздух, ротационни, обемни и електронни броячи са подходящи.

Кое устройство е по-добро - механично или електронно

Измервателят отчита и показва цифрите за разходите за природен газ. За тези показатели се изчислява точният размер на плащането за комуналната услуга. Метраторът на сметката показва разхода и принуждава собствениците да спестят потреблението на газ. Употребата на това устройство е от полза за потребителя и доставчика на ресурса, изборът му е подходящ въпрос.



Кое устройство е най-доброМеханизмът е по-евтин и по-прост в дизайна. Това обяснява по-голямата му надеждност. Но тя работи със шума.

Електронната версия се използва на закрито и на открито. Той дава по-точни указания, безшумен и компактен. Не се влияе от температурните промени. Това е модерно оборудване, към което можете да свържете специални сензори за прехвърляне на информация в цифров вид. Благодарение на допълнителните функции и по-голяма точност, това устройство има по-висока цена.

Изборът на подходящ газмер ще помогне на капитана на газовата компания, която има опит в инсталирането и поддръжката на това оборудване.

Характеристики на газомерите

  • Мембранните броячи са надеждни и прости в дизайна. Те са сравнително евтини, но с големи обеми. Принципът на действие е прост. Газовият поток влиза в камерата и диафрагмата се движи. Циклите за пълнене на камерата с газ се повтарят. Механизмът за отчитане ги взема под внимание, показвайки в цифровия мащаб количеството консумиран газ в обема. Надеждните мембранни (или диафрагмени) измервателни уреди се произвеждат от местни и чуждестранни производители.
  • Ротационни броячи - 2 ротора, наподобяващи "8", взаимодействат помежду си в газовия поток. Специалните съоръжения позволяват да се движат едновременно. При тези устройства оптималната точност се постига в размерите на роторите и корпуса. Отчитането на преминаващия обем газ се извършва чрез движението на тези части. При точността на измерванията тези агрегати са по-ниски от другите типове. Те се инспектират и изследват най-малко веднъж на 5 години. Те работят почти без шум.
  • Електронните броячи дават най-точната индикация за използвания газ. Те работят тихо, имат малки размери, не развалят интериора в помещенията. Електронните устройства се настройват и използват лесно. Те се проверяват много по-рядко - веднъж на 10-12 години. Те могат да бъдат поставени в жилищни помещения и в промишлени предприятия. Тези устройства са по-скъпи от механичните.
  • Обемните броячи излъчват силен шум при работа, имат впечатляващи размери, но на цена по-достъпни от електромерите. Те произвеждат както местни, така и чуждестранни компании. Времето между насрочените проверки на броячите е 8-10 години.
  • Също така има ултразвукови, вихрови, джет, турбинни, барабанни броячи. Ако къщата или апартаментът има много газови уреди и консумацията на ресурси е голяма, по-добре е да инсталирате обемни или ротационни броячи. Ако апартамент - само печка и колона, е по-добре да се използва електронен брояч.

Недостатъци и предимства на обикновените видове газомери

  1. Ротационен брояч - ако стъклото е повредено, е възможно изтичането на газ. Това го прави експлозивно устройство, което трябва да се третира с особено внимание. Ако газът има примеси, устройството може да покаже неточни данни, бързо се провали поради заглушаване на роторите. Такова устройство трябва да се проверява често. Ротарианските инструменти са първите модели газомери. Те са предназначени за работа в организации и промишлени обекти. Техният капацитет достига 200 кубически метра на час.
  2. Мембраната - устойчива на прах и замърсяване, може да работи безпроблемно до 30 години. Устройството е напълно безопасно при работа, тъй като тялото е запечатано. Той е в състояние да издържа на високи температури. Такова оборудване е добре избрано за преминаване на малък обем газ.
  3. Електронното устройство е надеждно, точно, но скъпо.

Основният критерий за избора на измерващо устройство е неговият пропускателен капацитет и броят на газовите уреди, прикрепени към него. Данните за техническите възможности са посочени в маркировката и в паспорта на устройството.

За информация:

  • Газовата печка с 4 котлона консумира 1 m3 / час,
  • котлон за нагряване на вода "бере" 1,5 m3 / час,

GOST поставя изисквания за чистота на газа. Тя не трябва да има примеси, които възпрепятстват работата на броячите. Но тръбите на тръбопровода често получават мръсотия и пясък. За да се елиминират примесите, тръбите са защитени с филтри.

Решаването на въпроса - кой газ е най-подходящ, трябва да вземем предвид всички параметри на устройствата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на газОтопление на газ
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Централно отоплениеЦентрално отопление
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Отопление на газ в апартаментОтопление на газ в апартамент
Системата за самостоятелно отопление на жилищна сградаСистемата за самостоятелно отопление на жилищна сграда
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Икономично отоплениеИкономично отопление
Газомери за частни къщиГазомери за частни къщи
Отоплителни системи в жилищни сградиОтоплителни системи в жилищни сгради
» » Най-добрият тип газмер за апартамент
© 2021 BggeHat.com