Отоплителни системи в жилищни сгради

За нашата страна, наличието на отопление и необходимостта от това не е прищявка, а жизненоважна необходимост. За доставка на топлина, трябва да платите. Не винаги плащането е приемливо и поради това наемателите търсят сами икономически изгодни отоплителни системи в многофамилни жилищни сгради. Плащането за доставяната топлина зависи от температурата на доставената охлаждаща течност и от разхода на гориво.
отоплителни системи в жилищни сгради
Фактурата за фактуриране много често не отговаря на действителността ...

Опции за оборудване, как се изчислява потреблението на топлина и начините на плащане за услугите

За да разберете колко харчите охлаждащата течност за отопление на къща с голям брой апартаменти, най-добрият вариант е да инсталирате къща. За да се изчисли плащането за консумирана топлина, се отчитат показанията от измервателния уред. Те са разделени на броя на апартаментите в къщата и района им. Домът ви позволява да плащате за топлина само през студения сезон и е възможно да намалите количеството входяща енергия в отоплителните системи на сградите.

високоетажна къща отоплителна система
Домакински топломер

Това води до факта, че спестявате финансите си при появата на благоприятни условия за живот. Цената на този вид отопление е посочена от местните власти. За да инсталирате брояч на къща, преди всичко събирайте наемателите на събранието и решете дали всеки е съгласен да преминете към друг начин на отопление. Заслужава си да потърсите помощ от специалисти, за да прецените възможността за изграждане на къща за отопление.

За жилищната сграда е възможно да се инсталира отоплението като автономна отоплителна система за многоетажна сграда.

Такава отоплителна система в пететажна сграда или в къща с по-малко или повече етажа позволява отопление в определени периоди от годината и плащането на сметки за действителното потребление на енергия. Такава система за отопление на Хрушчов предполага, че е инсталиран топломер, който да следи топлината, от която се правят месечни отчитания. Това обаче е най-сложната отоплителна система за пететажна къща за печелившо отопление. Съществуват много нюанси, които трябва да се спазват и няма гаранция, че къщата ви ще бъде извън контрола от местните власти.

отоплителна система в схемата на Хрушчов
Схемата за отопление на многоетажна сграда

Създаване на енергийно ефективни помещения

Какво се разбира под фразата енергийно ефективна отоплителна система на жилищна сграда и енергийно ефективни помещения? Стаята е оборудвана по такъв начин, че топлинните загуби са минимални. При изчисляване на обема на работа е важно да се вземат под внимание факта, че в такава схема, като система за отопление 5-етажна къща или голям / малък брой етажи на скоростта на топлина трябва да бъде равна на teplopotrebeleniya стойността, необходима за поддържане на комфорт в жилището предварително определен район.

Когато решите да използвате тези видове отоплителни системи в жилищна сграда, важно е да подмените прозорците и да изолирате външните стени на сградата.



Специално внимание трябва да се обърне на прозорците в апартаментите и балконите. Препоръчва се във всеки апартамент да се извърши инсталирането на измервателни уреди и да се нарязват кранове, за да се регулира температурата на консумираната енергия.

Хрушчов отоплителна система
Топлинната изолация може значително да намали загубата на топлина у дома

Как да плащате за отопление по това време?

Има три типа схеми, които ви позволяват да изберете най-подходящата опция за плащане за топлинна енергия:

  • целогодишно плащане. Определена е определена тарифа, чието плащане е разделено на 12 месеца на равни части. Често при този вид плащане месечната сума за плащане е по-ниска, отколкото при 6-месечно плащане.
  • плащане с къща метър. Тук плащането на месец се изчислява въз основа на изразходвания обем енергиен носител, разделен на заетата площ;
  • плащане на личен брояч.
триетажна къща отоплителна система
Плащане за отопление по метър

Каква е особеността на отоплителната система за многоетажна сграда?

Отоплителната система в схемата на Хрушчов предполага, че е възможно да се регулира отоплението в многоетажна сграда, е важно да се използват тръби с различни диаметри при инсталиране на отоплително оборудване. На входа на къщата диаметърът на тръбата е не по-малък от 100 мм. Що се отнася до входовете, тук могат да бъдат монтирани тръби с диаметър 60 mm. Тръбата не трябва да е по-широка от 20 мм. По подобен начин може да се инсталира отоплителна система за многоетажна жилищна сграда.

Трябва да се отбележи, че системата за отопление е триетажна къща или къща с много етажи не винаги са в състояние да даде 100 топлинна енергия за отопление на къщата. Това се разкайва за последните входове и горните етажи.

Това се дължи на факта, че ниското налягане в тръбите и водата не може да циркулира напълно системата. За отоплителната система на жилищни сгради, работещи с пълна ефективност, е необходимо да се монтират вакуумни помпи. Те ще поддържат нивото на натиск в системата. Ако наемателите са решили да инсталират такова оборудване, не забравяйте, че за помпите е необходимо да се изгради отделна стая.

За да се създадат условия за комфортен живот на наемателите, е важно да се подхожда много отговорно към разрешаването на въпроса за правилното инсталиране на оборудването и затоплянето на сградата, което означава отоплителната система на 9-етажна сграда или къща с по-малко етажи. Само в този случай е възможно да се спасят финанси и приятни условия на живот през зимата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Обърнете внимание на броячите за отоплениеОбърнете внимание на броячите за отопление
Как да се изчисли отоплението в апартаментаКак да се изчисли отоплението в апартамента
Системата за самостоятелно отопление на жилищна сградаСистемата за самостоятелно отопление на жилищна сграда
Нормите за консумация на електроенергия без метър на човекНормите за консумация на електроенергия без метър на човек
Икономично отоплениеИкономично отопление
» » Отоплителни системи в жилищни сгради
© 2021 BggeHat.com