Защо излиза газовата колона, ние откриваме причините и ги отстраняваме

Всяка година има подобрение и подобряване на методите за доставяне на топла вода и отоплителни помещения в частни и многоетажни сгради. Газовите колонки обаче все още са много популярни, поради тяхната надеждност, дълготрайност и сравнително ниски разходи. Но дори и тези отоплителни съоръжения могат да се провалят, поради естествено износване, злоупотреба или други фактори. В повечето случаи няма да е трудно да се поправи колоната - това е, за което се отнася статията ни.

Устройството на газовата колона е първо теория, а след това практика

На първо място, необходимо е да се получи максимална информация относно общото разположение на газовата колонка. Това ще ви позволи да определите правилно причината за неизправността, както и да изпълните всички действия, които допринасят за ремонта. В момента има много различни модели за продажба, но няма да отидем в подробности и отличителни черти, ще говорим само за основните принципи на работа.

Не е трудно да се объркате при вида на такова изобилие от избор на газови колонки

Не е трудно да се объркате при вида на такова изобилие от избор на газови колонки

Газова горелка е инсталирана за отопление със студена вода от градска тръба. Сам по себе си, този процес е много дълъг дори при придобиването на мощни агрегати. Следователно, освен това е инсталиран топлообменник, чиято задача е да ускори нагряването на водата. Топлообменникът е система под формата на огромен брой тънки тръби, през които студената вода се разпределя директно над горелката. Благодарение на това потребителите могат бързо да затоплят големи количества вода, което също елиминира нуждата от съхраняване на топла вода в резервоарите.

Това оборудване е фундаментално за работата на всяка газова колонка. Всички останали системи и устройства са необходими, за да се осигури безопасна работа, както и регулиране на водата и запалване на газ. Да кажем няколко думи за последния режим. Горелката може да се запали, както следва:

  • електронно запалване, което има много общо с запалването на автомобилите;
  • от запалването - има автоматични и механични запалки, които се различават само чрез изстрелване (от бутон или мач с фитил);
  • пиезото запалване без запалване е най-популярният, популярен и безопасен метод.

Какви проблеми може да срещне обикновеният потребител?

Ако има проблеми при работата на отоплителното оборудване, например газовата колона е постоянно изключена или изключена, трябва веднага да потърсите причината за неизправността. Не се препоръчва да оставите въпроса сам, тъй като бездействието може само да влоши проблема. Сред основните причини за бягството на газовата колона са следните:

  1. 1. Разбивка на електронната автоматизация.
  2. 2. Отваряне на термодвойка.
  3. 3. Прекалено мощна вентилация в помещението, където е монтиран топлообменникът.
  4. 4. Запушване на предпазителя.
  5. 5. Натрошен клапан.
  6. 6. Проблеми с комина.
  7. 7. Проблеми със сензор, който открива изтичане на газ.
Самодиагностиката на разбивката се свежда до определяне на една от популярните причини за провал

Самодиагностиката на разбивката се свежда до определяне на една от популярните причини за провал

Често проблемът с неработеща газова колона се решава много просто - причината е гориво с лошо качество, съдържащо твърде много добавки и примеси. Автоматична система за сигурност, като правило, оборудвана със специални сензори, които ви позволяват да определите нивото на примесите. Ако процентът е твърде висок, устройството се изключва в същия час.



За собственици на моделите не са оборудвани с такива системи, има и друг метод за определяне на гориво с ниско качество - отличителен пламък оранжев цвят показва, че е препоръчително да се използва различен газ за колона запалване.

Възможни решения - как да коригирате колона без специалисти?

Най-лесният начин за определяне и разрешаване на проблем е, ако случаят е свързан със сензор за изтичане на газ. Дисплеят има специално поле, където е показано съпротивлението. В случай на сензорен сензор, този индикатор при нормални условия се обозначава като знак за безкрайност, т.е. обратна цифра от осем. В противен случай можете да опитате да персонализирате работата на сензора, като използвате инструкциите, приложени към вашия модел.

Преди всяко действие проверете ясно инструкциите

Преди всяко действие проверете ясно инструкциите

Друг често срещан и лесно отстраняващ се проблем е коминът. Рядкото поддържане на този компонент е причината за образуването на големи запушвания, което води до слаба колона за изгаряне, както и до нормалното му изключване. Липсата на постоянна и нормална работна тяга е причина за нестабилна работа на оборудването. За да избегнете блокиране, трябва редовно да извършвате следните действия:

  • навреме, почистете комина от сажди и плаки;
  • внимателно внимавайте, че инсталирането на друго оборудване, например сателитни антени, не пречи на нормалната работа на комина;
  • със сапунен разтвор периодично проверявайте комина, има ли изтичане на газ (ако има изтичане, сапунена пяна ще се появи балон).

Ако в комина няма нормален течение, газовата колона също ще бъде много слаба и ще изсъхва редовно. Определянето на слабото сцепление може да бъде с обичайното изгаряне. След като го занесехме в наблюдаващия слот, обръщаме внимание на пламъка. При нормална работа на оборудването, пламъкът започва да се прибира навътре след известно време. Ако няма резултат, възможно е да отделите дупката на вала с коминната тръба. Ако сега пламъкът е изтеглен по посока на колоната, тогава проблемът е бил точно с натиска.

Най-трудният случай е неуспехът на автоматизацията. Като правило, ще бъде изключително трудно да настроите оборудването, без да се обадите на специалисти в къщата. Освен това неправилното регулиране на автоматизацията може да доведе до по-нататъшни неизправности в работата на газовата горелка. Например, температурата на основната горелка може да падне до минимум, ако стойностите за системите за прегряване или запалване са неправилно зададени.

Накрая, отбелязваме, че външните фактори, включително поривите на вятъра, рядко могат да причинят изгаряне на горелката. Друго нещо е, ако в мината има стабилна тежест, която оказва неблагоприятно влияние върху течението в комина. Ниското подаване на гориво може да доведе до влошаване на работата на отоплителното оборудване, тъй като вентилът за автоматично изключване на газ работи автоматично в автоматичен режим. Запушванията във филтрите в някои случаи водят до отслабване на силата на огъня, така че е необходимо непрекъснато да се почистват всички основни елементи на горелката, като се премахват запушванията и остатъците.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране и оформление на кухня с газови колонкиПроектиране и оформление на кухня с газови колонки
Как работи котелътКак работи котелът
Монтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръцеМонтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръце
Изисквания за газова котелна къща в частна къща за документална поддръжка и технически правилаИзисквания за газова котелна къща в частна къща за документална поддръжка и технически правила
Как да изберем газовата колона?Как да изберем газовата колона?
Отопление на газОтопление на газ
Инсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направиИнсталиране на газовата колона в апартамент за всеки, който може и кой ще го направи
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
» » Защо излиза газовата колона, ние откриваме причините и ги отстраняваме
© 2021 BggeHat.com