Изисквания за газова котелна къща в частна къща за документална поддръжка и технически правила

Газовото отопление е евтин начин да се поддържа удобна температура у дома. Въпреки това, когато инсталирате специално оборудване, това ще отнеме много време и усилия. Изискванията за газова котелна къща в частна къща са много строги, този вид гориво оказва негативно влияние върху наемателите.

Изграждане на норми и правила за газификация на частни къщи

Основният документ, регулиращ газификацията на частния дом, е SNiP "Газоснабдяване на селска къща". Изискванията и правилата за инсталиране на газово оборудване. " Би било полезно да се запознаете с документацията за пожарна безопасност, монтаж на вентилационни тръбопроводи, полагане на водоснабдителни и канализационни системи. Има кампания за властите и информацията няма да бъде излишна.

Изграждане на норми и правила за газификация на частни къщи

За газифициране на частна къща е необходимо да се получат технологични условия

Газификацията на частна къща започва с получаването на технологични условия. Този документ е основен, когато е свързан към газовия тръбопровод, така че да се получи чрез свързване с газовата мрежа. Изявлението показва планираното потребление на газ за вашия дом.

Изчислението се основава на средните статистически показатели:

  • За готвене газова печка консумира 0,5 с. m / ден;
  • Използвайки бойлер (газовата колона) -0,5 с. m / ден;
  • Отопление - основният потребител на "синьо" гориво. Неговата консумация зависи от капацитета на котела. За средната лента на Русия е 7-12 кубически метра. m / ден.

Представеното заявление се разглежда от специалисти от местната газоснабдителна услуга. В отговор на писмено искане, те подготвят технически условия или издават обоснован отказ. Процесът на преглед зависи от отзивчивостта на услугата, но варира средно от 1 до 4 седмици.

Получени в ръцете на tekusloviya, това е разрешение за газифициране на къщата. Самостоятелното събрание без разрешителни се счита за незаконно и изключително опасно за човешкия живот и здраве.

Проектна документация за газовата котелна централа

Проектната документация е разработена от специалисти по дизайн, чиито права за тази дейност се потвърждават от съответните документи. Проектът отразява схемата за поставяне на газови комуникации по личния парцел, преди да влезе в котелното помещение. Тази точка трябва да бъде отразена в скицата.

Проектна документация за газовата котелна централа

Проектната документация за газовата котелна централа трябва да се обработва от специалисти

Приготвеният проект трябва да бъде предаден на службата, която контролира доставката на газ у дома. Заедно с молбата се представят и други документи:

  • Технически паспорт газов котел;
  • Ръководство за инструкции;
  • Сертификати за съответствие на котлите с нормите на SES и документални доказателства за тяхната безопасност за хората и околната среда.

Всички тези документи се издават от производителя на котела и се продават на купувача при продажба. Разглеждане на заявлението за газификация на къщата може да продължи три месеца. Зависи от сложността на проекта. Минималният период е една седмица.

Въз основа на резултатите от проверката на представените документи комисията издава положителна присъда или обоснован отказ. Във втория случай кандидатът се приканва да отстрани установените недостатъци и отново да предаде документите.

Характеристики на газовите котли, които засягат котелната централа

Бяха изоставени хартиената лента и можете да продължите монтаж на котела. Но имайте предвид, че типът на котела влияе на зададените от SNiPs изисквания към котелната централа.

Има едно- и двуканални газови отоплителни котли. Първите от тях служат само за поддържане на комфортна температура в къщата, като последните са интегрирани във водоснабдителната система. Това означава, че двукатленият котел не само загрява, но и осигурява на къщата топла вода.

Газовата котелна къща в къщата зависи от други характеристики. За безопасна работа на котлите за топла вода е необходимо вентилация. Има отоплителни уреди с естествена и изкуствена вентилация. Зависи от каква котелна къща ще бъде в частната къща.

В котлите с естествена вентилация въздухът постъпва от помещенията на къщата, а продуктите от изгарянето се изхвърлят в общата система за пречистване на въздуха. Устройствата с изкуствено захранване и циркулация на отработените газове извличат въздух от атмосферата извън сградата и останките от изгорели горива се извеждат на улицата през комина.



При горене на газ се образува кисела среда, която разрушава повечето метални комини. Препоръчва се да се купуват тръби от легирана стомана с добавки, които увеличават устойчивостта на материала към киселината.

Устройството с изкуствена вентилация може да бъде поставено на закрито. По правило, такива котли се използват в къщи и вили с плътна площ. За малка къща, където всеки метър е в сметката, не е най-успешното решение. Най-добрият вариант в този случай е котелното помещение отделно от къщата.

Изисквания за самостоятелен газов котел

Така че, как да направите отделна котелна къща за частна къща? Да се ​​обърнете към професионалисти или да рискувате и да изграждате самостоятелно? Всъщност няма особен риск, защото Котелът е свързан с газопровода от специалисти на газовата компания. Но къде ще застане нагревателят зависи от вас.

В съпътстващата документация за котел за отопление на газ изискванията на GOST и SNIP към котелната централа на частна къща са задължителни.

Изисквания за самостоятелен газов котел

Съществуват изисквания на GOST и SNIPs за котли

Отделен газов котел е оборудван със следните устройства:

  • Отоплителен котел, чиято мощност зависи от отопляемата зона (понякога е инсталирана няколко);
  • Циркулационната помпа, "сърцето" на системата за захранване с топлина - котелът се извежда от къщата, което означава, че ефективността на естественото движение на течности през тръбопроводите не може да се каже;
  • Вентилационни канали и захранване и изпускане (ако е необходимо). По правило има достатъчно решетки и тръби;
  • Автоматика. Повишената експлозивност на газовите нагреватели оправдава същите изисквания за безопасност. Системите за автоматично управление позволяват да се сведе до минимум рискът от аварийни ситуации.

Самостоятелна котелна къща може да се закупи заедно с цялото оборудване. Те са изработени от контейнери или на принципа на сградите на рамкова основа. Ако стандартните опции не ви подхождат по някаква причина, можете сами да изградите котелна централа.

Бойлерната сграда може да бъде изградена от всякакви строителни материали: тухла, дърво, сибит и др. Ако е необходимо, можете да използвате желязо, метален гараж или един и същ транспортен контейнер.

Изисквания за самостоятелна фотоволтаична централа

Самостоятелната котелна къща може да се изгради самостоятелно или да се закупи веднага с цялото оборудване

Функционирането на отоплителната система зависи не само от инсталираното оборудване, но и от изграждането на котелната централа, за което са изпълнени редица изисквания:

  • Отделна котелна къща е структура, разположена на разстояние от отопляемата къща. При спешен случай това намалява риска от пожар;
  • Под котела, в зависимост от теглото на сградата и оборудването, трябва да осигурите фундамент (монолитна, лента или пилоти);
  • Площта на такова помещение не може да бъде по-малко от 12 м2, а височината на тавана е по-малка от 2, 5 м. Задължително изискване - наличието на прозорци;
  • Вратите в тази сграда са инсталирани светлина и не е необходимо да бъдат силно закрепени.

Това са основните изисквания, но те могат да бъдат променени - всичко зависи от котела, който ще бъде инсталиран.

Монтаж на подови и стенни газови котли

Трудността при газифицирането на къщата възниква при регистрацията на документи, тръбопроводът тръгва към къщата и се свързва към котела. Всички останали работи могат да се извършват без привличане на външни специалисти.

Например, монтиран на стената газов котел може да бъде монтиран от всеки, който някога е окачил шкафове и рафтове. За да направите това, се уверете, че силата на стената и нейната геометрия. При закрепване на котела към стената обикновено се използва монтажна плоча. Ако е необходимо, под него се полага незапалим материал (зависи от повърхността на стените). Но основното е, че газовият бойлер е инсталиран на 0,2 м от друго котелно оборудване.

Същата процедура при подовите котли не е трудна. В зависимост от теглото на котела се определя необходимостта от фундамент. Когато се излива, разстоянието на нагревателя до стените и другите устройства се оценява. Основата на котела не трябва да бъде на повече от 15 см над нивото на пода, а повърхността му трябва да бъде изравнена с нивото на сградата.

Според безопасността на огън на котела за запалими (стени) трябва да бъде по-малко от 0, 5 м. След защита на запалими материали, стъклени листа mineritom и т. P., Това разстояние може да бъде намалена до 0,35 м.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на газов котел в частна къща какви стандарти трябва да знаете?Инсталиране на газов котел в частна къща какви стандарти трябва да знаете?
Газово отопление на частна къщаГазово отопление на частна къща
Автономното снабдяване с газ на частна къща от бутилки е колко удобно и печелившо?Автономното снабдяване с газ на частна къща от бутилки е колко удобно и печелившо?
Отопление на газОтопление на газ
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
Монтаж на отопление на къщатаМонтаж на отопление на къщата
Отопление на частна къща с газови бутилкиОтопление на частна къща с газови бутилки
Автономно парно отоплениеАвтономно парно отопление
» » Изисквания за газова котелна къща в частна къща за документална поддръжка и технически правила
© 2021 BggeHat.com