Как да изберем крана за кухнята?

Миксерът е част от кухнята на водната система. Освен практическото значение, той може да украси интериора, тъй като днес той е оригинален и стилен елемент. Основната функция на миксера е да обслужва смесена топла и студена вода. С него можете да регулирате температурата и главата на водата.

Видове кухненски бойлери

При избора на кухненски кран, обърнете внимание на експлоатационния живот и набора от функции, а не само външния вид. На сайта на онлайн магазина kranok.com можете да си купите качествен миксер за кухнята.

Миксерите се предлагат в следните видове:

-клапан;
-Единична лост;
-докосне.

Също така на пазара се появиха новости като кранчета с каскадни смесители и безконтактен сензор.
Нека разгледаме всеки тип миксер.

Клапа за клапани

Най-популярният тип миксер е смесител за кранчета. Неговото достойнство се крие в принципа на надеждност и проста работа. Структурата на конструкцията включва: въртящ се шлаух и два кран-бук с керамично или гумено уплътнение.

Гуменото уплътнение във влажна среда бързо се проваля. По-издръжлив е керамичното уплътнение. Той може да се използва само в присъствието на воден филтър, в противен случай дори и с малко количество отломки, които се намират във водата, смесителят може да се счупи.

Има един полукръг кран, пълен завой или четвърт ход. Тези клапани имат слаба рестриктивна част. Кранът-кран често се счупи.

Единична ключалка за кухнята



Смесителят с един лост е много лесен за употреба. Няма нужда от усукване. За да изтече водата от кранчето, достатъчно е само да вдигнете лоста. Захранването с вода спира по същия начин. С помощта на копчето можете да регулирате температурата на главата и водата. Цената на такъв миксер е по-висока от цената на смесител за кърпи.

Докоснете миксера

Сензорният миксер има силен контраст с обичайните кранчета. Тя включва електронна система за водоснабдяване и канал. Устройството включва сензор, който реагира на инфрачервени вълни. Сензорът може да се настрои да се движи, т.е. ако разстоянието от ръката до него е 1-25 см, водата ще тече. Възможно е също така да се регулира времето (захранването с вода ще се забави).

Избор на кухненска кран

Ако искате да купите миксер в съотношение цена / качество, трябва да обърнете внимание на дизайнерската функция. Устройствата са излят и сглобяеми. Колелата са изцяло метални. Отворът и основата имат безшевна връзка. Поради това няма изтичане в мястото на свързване и вентилът получава висока надеждност.

Смесителят на сглобяемата конструкция се състои от няколко части, които са съставени в една единица. Тя ще работи дълго за висококачествен монтаж.

Крановете могат да бъдат с различни дължини. Миксерите са направени от различни материали. Устройствата от силиумин (съставени от силиций и алуминий) се считат за ненадеждни и се развалят бързо.

Месингът увеличава работния капацитет на крана. Антикорозионните свойства на метала се подобряват чрез отлагането на хромния слой върху него. Гаранцията за такъв миксер е 25 години.

Кранът от неръждаема стомана и хром е най-устойчив на износване. Цената за нея е висока, но периодът на нейното използване може да достигне 50 години.

Избирайки правилния миксер за кухнята, ще получите надежден помощник!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на смесителРемонт на смесител
Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Батерия за баня с душ Как да изберем надежден уред самБатерия за баня с душ Как да изберем надежден уред сам
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопроводСмяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод
» » Как да изберем крана за кухнята?
© 2021 BggeHat.com