Батерия за баня с душ Как да изберем надежден уред сам

Често, при закупуването на миксер, начинаещите се сблъскват с трудности, причинени от голям асортимент от устройства на съвременния пазар. Предлагаме изучаване на характеристиките на избора на санитарен фаянс, въз основа на видовете и дизайнерските му характеристики.

Батерии за душ и баня - каква е разликата?

На първо място, трябва да разберете основните разлики между миксерите за банята и душ. Душ-устройството е по-компактно по размер и форма. Той не е оборудван с превключватели "шлаух" и "вана-душ". В този дизайн водата влиза директно в душ комплекта, където той смесва студена и топла вода.

Батериите с дупка за душ са най-популярни

Батериите с дупка за душ са най-популярни

Миксерът във ваната има нисък отвор и може да бъде фиксиран или въртящ се. Такива устройства са популярни сред собствениците на апартаменти в съветските високи сгради, където инсталирани чугунени вани. Тези кранчета са оборудвани с ръчен душ контрол и държач за душ, който ви позволява да регулирате височината.

Модерните кранове, в зависимост от модела, имат няколко отвора навън. Единият от тях е предназначен за връзка с душата.

Видове и разлики в миксерите

Модерните батерии за баня, оборудвани с душ, могат да бъдат от няколко вида:

  • термостати;
  • с два клапана;
  • с един лост;
  • каскаден.

Всеки вид има своите предимства. По-удобно е устройство с един лост. За да включите или изключите водата, просто завъртете лоста. Инсталирането на такова устройство не отнема много време.

Въпреки нарастващата популярност на един лост миксер, dvuhventilnye устройство все още заема водеща позиция сред купувачите. Експертите смятат, че това е класика на санитарен фаянс. Такива устройства могат да бъдат оборудвани с гумени уплътнения и керамични дискове. Ако живеете в район, където водата е с висока твърдост, и в него има много примеси и пясък, ние ви съветваме да купуват уреди с гумени уплътнения.

Миксерите-термостати са много важни за експлоатационните качества. Това са оригинални новости в производството на санитарен фаянс, те са надеждни, прости и безопасни в експлоатация. На външен вид тези устройства наподобяват панели, оборудвани с дръжки за включване и изключване на захранването с вода и регулиране на температурата.

Голямо предимство на термостатите е запазването на опциите, поставени в тях, през целия период, от който се нуждаете. Например, в автоматичен режим, термостатът не загрява водата повече от 40 ° C, което ще избегне изгаряния при къпане на детето. Ако водата трябва да се загрее до по-високи температури, тази опция може да бъде изключена. Друг плюс е способността на термостата да блокира студена вода, ако е зададена в настройките.

Смесителите-термостати ви позволяват да регулирате температурата на водата по свое усмотрение

Смесителите-термостати ви позволяват да регулирате температурата на водата по свое усмотрение

Има и друг вид миксер - вариант с каскада тип. Купува се в случаите, когато е необходимо да се симулира поток от вода, наподобяващ водопад. Такива устройства се характеризират с висока производителност, която е средно 2 пъти по-висока от описаните по-горе устройства. Възможността за смесване на студена и топла вода, тези модели практически не се различават от другите миксери.

Често наемателите избират многостепенни модели с атрактивен външен вид и дори по-силен натиск на вода. Вярно е, че цената на тези проби е доста висока.

Правилният избор на нова батерия за баня ще помогне да се спазват определени правила. Първо, да им се дават устройства и аксесоари от една компания. В този случай устройствата ще изглеждат по-естетически приятни и ще се допълват взаимно. На второ място, не се опитвайте да спасявате с водопровод. Ако устройствата не се различават достатъчно високо, тогава техният експлоатационен живот ще бъде минимален. Поради тази причина често ще купувате нови уреди и ще отделяте време за инсталирането им.

Купуване на ВиК - как да изберете материала и дизайна?

Трудно е да се избере подходящ миксер за баня с душ, без да се знае разликата между материалите за тяхното производство. Често купувачите не обръщат специално внимание на този фактор и купуват модели с ниско качество.

Моделите от мед и неговите сплави практически не са кородирани

Моделите от мед и неговите сплави практически не са кородирани



Много често производителите използват силуминий, материал, базиран на алуминиеви и силиконови добавки, за производство на изделия. Той има само една добродетел - ниска цена. Въпреки че е метал, той е ненадежден и има пори. Често силузивните части се счупят, ако просто ги притискате с пръсти. Този метал няма защита срещу корозия, поради което крехкостта на продуктите от силиций непрекъснато се увеличава.

За да продават повече устройства от силумина, производителите го маскират за по-качествени устройства. Това е особено популярно сред компаниите от Китай.

Отлични характеристики и завидна дълголетие са характерни за уредите от неръждаема стомана. Те са хромирани с високо качество и могат да продължат дълго време. Въпреки това, от собствениците, които са закупили такива устройства, често можете да чуете оплаквания за прекомерната масивност на миксерите.

Най-подходящите за употреба в баните са смесителите, направени от мед или неговите сплави. Както бронзовите, така и месинговите модели практически не са изложени на корозия. Те са в състояние да издържат на изключително високи и ниски температури и механични товари. Освен това те не могат да влязат в химически контакт с вода. Те се характеризират с дълъг експлоатационен живот.

Често отделните елементи на устройствата са направени от керамика. Такива миксери са идеални за бани в ретро стил. Въпреки това, трябва да се помни, че керамиката е много лесно да се счупи и използването на такива продукти трябва да бъде много внимателно. В края на краищата, когато има надраскване върху керамичното покритие, устройството вече няма да изглежда толкова красиво.

Често в магазините могат да се намерят инструменти, чиито случаи са направени от силна ABC пластмаса. В повечето случаи този материал се използва за производството на панели за термостатни смесители. В производството на класически версии, този материал, като правило, не се използва.

Както се оказва на практика, по-добре е да си купите миксер, изработен от бронз или месинг. При производството на бронзови модели, металът не се "крие" под декоративното покритие. Благородният цвят на бронз е вече украшение за самото устройство. Единственият нюанс - производителят си запазва правото да покрива бронза с огледало или матов лак.

Месинговите миксери обикновено са покрити с декоративно хроми-никелово покритие

Месинговите миксери обикновено са покрити с декоративно хроми-никелово покритие

Устройствата, изработени от месинг, най-често се обработват с декоративно покритие. За тази цел се използва хромиран никел, който дава огледален, матов или сребрист цвят с оригинален нюанс.

Любителите на нестандартната декорация на банята могат да си купят миксери, покрити с устойчив цветен полимерен състав. Те се отличават с модерен външен вид и добра, ниска цена.

Композитните бани, напомнящи за продуктите, изработени от естествен камък, като мрамор или гранит, са много търсени. Те са направени и с грандиозни миксери със сходен дизайн.

Избор на миксер - как да навигирате в магазина?

На първо място, ако има такава възможност, изберете миксери, които се произвеждат от добре познати марки. Като правило не се повдигат абсолютно никакви въпроси при използването на моделите, произведени от германските компании Hansa, Grohe и Hansgrohe. Друга популярна марка е датската компания Дамикса. Инструментите на италианските фирми "Carlo Frattini Visentin" и "Mamoli" също са в голямо търсене. Един от лидерите на пазара са миксерите на испанската компания Teka, френската марка Herbeau и финландската компания Oras. Ако е възможно, купете продуктите на тези компании и ги консултирайте с приятелите си.

Ако откриете неизвестно име на устройството, което харесвате, трябва да го въведете в търсачката и да проучите коментарите за него от хора, които са купили устройството по-рано.

Често производителите на източния ни съсед възнамеряват да прикрият своите продукти, представяйки ги за устройства от известни западни компании. Ако се сблъскате със смесители с имена "Herbean", "Grehe" или "Mammolli", тогава най-добре е да откажете купуването им. Не купувайте един от тези модели, без значение колко красива и блестяща може да бъде.

Друга полезна препоръка от експерти: никога не рискувайте да купувате миксери от продавачи на пазара или с ръце. Има голяма част от вероятността, че ще се сблъскате с некачествено контрабанда.

Независимо от ключалките за баня, които не ви харесват, тъй като те са най-надеждни, можете да сте сигурни, че само ги проверите в магазина. За целта е необходимо да се проучат документите, които задължително трябва да бъдат включени в комплекта. Уверете се, че сте напълно доволни от гаранционния период. Също така проверете надеждността на оборудването, като завъртите ключа. Никога не пренебрегвайте необходимостта от проверка на комплекта миксер. Той трябва да съдържа всичко, което е посочено в ръководството за монтаж и експлоатация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем крана за кухнята?Как да изберем крана за кухнята?
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Правилната грижа за скъпата баняПравилната грижа за скъпата баня
Изберете миксерИзберете миксер
Водопровод в Екатеринбург в онлайн магазина в банятаВодопровод в Екатеринбург в онлайн магазина в банята
Модерни кранчетаМодерни кранчета
Предимства на чугунните бани от фирмата квадратураПредимства на чугунните бани от фирмата квадратура
Как да изберем кранче за баня?Как да изберем кранче за баня?
» » Батерия за баня с душ Как да изберем надежден уред сам
© 2021 BggeHat.com