Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод

Модерна баня и кухня не могат да се представят без миксери. Въз основа на техните качества и характеристики, удобството на работата на водоснабдителната система до голяма степен зависи. Нека да разберете как да изберете миксер и да го замените сами в къщата.

Защо смесителите се провалят?

За да успеете да замените счупения миксер, не е необходимо да имате задълбочени познания или богат опит в ремонта на водопроводни инсталации. Наемателят ще трябва да идентифицира проблема и да планира работния план. След това с инсталирането на нов миксер няма да има специални проблеми.

Замяната на стария миксер в банята може да се наложи поради използването на вода с лошо качество или късното подмяна на касетата във филтърния елемент. Когато работите със собствените си ръце, внимавайте да не повредите продукта.

Ако миксерът не успее, може да се наложи да го смените

Ако миксерът не успее, може да се наложи да го смените

Счупването на миксера може да е различно. Сред най-често срещаните експерти се идентифицират следните недостатъци:

  • Изтичане на вода с напълно затворена кран. Те се появяват в резултат на повреда на касетата от малки части от водопроводната мрежа;
  • счупване на нишката на смесителя;
  • образуване на корозия. Особено подходящ е проблемът при използването на водопровод от месинг.

С последните два случая собствениците на кран, закупени от Китай най-често срещат. Такива водопроводни инсталации не се отличават с висока надеждност поради използването на месингови сплави и лошо качество на строителството по време на производството. Независимо от това, цената на такова оборудване е с порядък по-нисък от по-доброто санитарно оборудване от Европа, направено от неръждаема стомана.

Често, поправянето на неуспешния миксер не е практично. В този случай единственото истинско решение ще бъде закупуването и инсталирането на ново оборудване. Миксерът, използван в кухнята, е много по-лесен за замяна, отколкото продуктът, инсталиран в банята. Второто, като правило, е оборудвано не само с превключватели за регулиране на температурата на подадената вода, но и със система за подаване на вода за душ и вана.

Избиране на нов миксер и подготовка на инструменти

Преди да смените смесителя в банята, решете новото оборудване. В същото време обръщайте внимание на такива характеристики като мястото, където се намира продуктът и неговият тип. В зависимост от мястото на монтиране, оборудването може да се монтира отстрани или от повърхността на ваната или да се фиксира в стената. С дизайна миксерите са разделени на топка и вентил.

При работа с топкови продукти температурата на водата се регулира от една дръжка. Те са по-практични и имат оригинален външен вид. За да се предпазят малките части от такива смесители от навлизане в тях, е необходимо да се инсталира филтър. Кранът на кранчето се показва по-добре, когато се използва в условия с твърда вода.

Преди да започнете подмяната, ще трябва да подготвите всичко, което ви е нужно за работата. Може да имате нужда от следните инструменти:

  • клещи;
  • няколко регулируеми клавиша;
  • уплътнител;
  • ФЪМ-лента;
  • гумени уплътнения;
  • басейн или кофа за вода.

Гумените уплътнения, уплътнителите и изпарителните ленти се купуват най-добре в магазин, който продава водопроводни инсталации. Когато купувате, обърнете внимание на целостта на уплътненията - днес е станало популярно да се продават повредени продукти на невнимателни купувачи.

Подготовка за подмяна - какво трябва да направите преди работа?

Точно преди началото на подмяната ще са необходими няколко подготвителни мерки. Тя ще ви помогне бързо и удобно променете неправилното докосване в банята.

Преди да започнете работа, е необходимо да затворите водата

Преди да започнете работа, е необходимо да затворите водата

Първо, изключете захранването с вода към тръбите. Задръжте остатъците от течност в таза и отворете всички клапани, за да намалите налягането в тръбопровода. Изчакайте 10 минути и започнете да пуснете орехите, които държат оборудването на ексцентриците, тоест адаптерите.



Извадете стария миксер и внимателно проверете адаптерите. Възможно е те да бъдат заменени. Причината за това може да бъде появата на пукнатини или ръжда в ексцентриците.

Сглобяване на устройството - как да вкарате миксера в работен изглед

Най-често новите устройства се продават в напълно разглобена форма. Много е важно да проверите наличието на всички части от комплекта дори и при покупка. Комплектът трябва да съдържа:

  • хвърлям;
  • душ глава и маркуч;
  • плафони за декорация;
  • гумени уплътнения;
  • чудаци.
Не е трудно да се сглоби смесителя

Не е трудно да се сглоби смесителя

Всички части трябва да се поставят в отделни торбички от тъкан или целофан. Не забравяйте да проверите качеството на ексцентриците - най-важното е, че нишката върху тях е цяло.

Когато монтирате миксера, първо трябва да го свържете с гъвкав маркуч и маркуч за душ, като към маркуча предварително се прикрепи поливака. При монтажа експертите не препоръчват използването на гаечни ключове, за да се предотврати повреждането на миксерните елементи. Декоративни плафони се монтират след монтажа на миксера.

Резервно оборудване - подробен алгоритъм за начинаещи

В повечето случаи разстоянието между секциите на тръбите в дизайните на миксерите е около 15 см. Въпреки това този параметър може да варира и неточностите трябва да бъдат коригирани чрез затягане или освобождаване на ексцентриците. В този случай изместената част на отклонената тръба ще заема централно или крайно положение. Разстоянието между осите ще се увеличи или намалее.

След като сте избрали правилното разстояние, можете да започнете смяната на оборудването. След като инсталирате нов миксер, обезопасете внимателно ексцентриците. За да направите това, използвайте водопроводна облицовка и шайби. За фиксиране навийте малко лен от външната страна на конеца, след което нанесете субстанцията, която се използва за образуване на подложките. Вместо тези средства можете да ги използвате санитарен уплътнител или лента с лента.

Разстоянието между тръбите е обикновено около 15 см

Разстоянието между тръбите е обикновено около 15 см

Навийте ексцентриците с максимална точност. Ако направите грешка, новият миксер ще поеме грешната позиция и ще се изкриви. Възможно е устройството да бъде инсталирано само след като се фиксира позицията на ексцентриците и се регулира взаимното разстояние. Тя трябва да съответства на размера на инсталираното оборудване.

В крайна сметка трябва да затегнете фиксиращите гайки. Този етап също има някои трикове, след като проучи кое оборудване ще бъде инсталирано по-качествено. За да се покрият гайките не са били повредени по време на инсталацията, те трябва да навиват електрическата лента. Други крепежни елементи трябва да бъдат затегнати с гаечен ключ или клещи, след което лентата може да бъде извадена.

Как да инсталирате оборудване на нова стена

След като се настаниха в нов апартамент, наемателите трябва да инсталират нов миксер. Процедурата не е много по-различна от предишния алгоритъм, но има различия, а най-важната от тях е необходимостта от монтаж на фитинги.

Преди да инсталирате фитингите, ще трябва да направите някои изчисления. Разстоянието между центровете на частите трябва да бъде 15 см. Центровете трябва да са разположени стриктно успоредно една на друга. Височината на монтаж на миксера зависи от разположението на фитингите, затова бъдете внимателни при избора на този параметър.

Монтажът на фитингите трябва да се извърши, след като водопроводните тръби са насочени. По това време, една щайга за баня завършва. Фитингите трябва да бъдат завинтени така, че да излизат на 25 мм над ръба на щайгата. Монтажът на фитингите трябва да се фиксира възможно най-плътно, като се използват монтажни скоби или профили.

Ако летвата не е монтирана, тъй като в бъдеще стените ще бъдат измазани, тогава при изчисляване на проекцията на фитингите, трябва да вземете предвид разстоянието от фара до повърхността на довършителната плочка, залепена към стената. В повечето случаи прожекцията не надвишава 15 мм. Цялата инсталация ще бъде същата като при смяна на стар миксер с ново оборудване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на смесителРемонт на смесител
Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…
Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банятаКак да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Батерия за баня с душ Как да изберем надежден уред самБатерия за баня с душ Как да изберем надежден уред сам
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
» » Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод
© 2021 BggeHat.com