Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята

Неправилната работа на кранове и миксери обикновено е причинена от дефекти в най-малката част - уплътнения. Това се улеснява от причини като грешни размери на уплътнителя, използване на материал с лошо качество, грешно сглобяване на продуктите. Наред със замърсената вода частици от пясък и ръжда падат под уплътнението. Натискат върху материала, в резултат на това се деформира, сълзи. Можете да замените този елемент сами.

Разлики в дизайна на продукти от различни видове

Не знаейки дизайна на кранове и миксери, трудно е да се разберат причините за лошото качество на работа и елиминирането им. Най-често срещаните са:

  • кран с червей тип с метална глава и кожено или гумено уплътнение;
  • кран-бъг, имащ заключващи керамични плочи;
  • устройство с едно лостче.

Последният тип се ремонтира чрез пълна подмяна на касетата. Първите две могат да бъдат ремонтирани чрез поставяне на нови петролни уплътнения. В кран-моста на старите модели често се инсталира клапан с керамична глава за модернизация.

Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята

Кранове и миксери са структурно различни. Всички устройства, чиито функции са ограничени до водоснабдяване и пълно спиране на приема му, се наричат ​​кранове. Ако продуктът е свързан с топла и студена вода - това е кран за баня или кухня.

Основните части, неизменно присъстващи в устройства от всякакъв тип, са:

  • тяло, което служи за локализиране на всички възли;
  • изпомпване и по един прост начин, улей за приемане на вода;
  • дръжки за управление (лост, клапан);
  • механизъм, който регулира силата на потока.

Основната разлика е характеристиките на регулиращото устройство и контролните копчета.

Клапанните клапани имат прост и надежден дизайн. Заключващото устройство е във формата на кутия за оси. Червеите действат на принципа на възвращаемост. За управление има клапан, действащ върху пръта. Натиска кожено или гумено уплътнение върху седалката.

Керамичната кранка има две плочи. Единият е неподвижен, а другият се върти с клапан. И двата са направени с празнини, а когато се напасват заедно, водата тече през отвора. Керамиката е достатъчно издръжлива, така че този тип устройство е по-надеждна.

В миксерите се използват и кранове и кутии за оси, но има два от тях. Кухните имат само канал и са предназначени за бани - мястото, където е свързан маркучът за душ. Освен това е инсталиран превключвател, който регулира потока на водата към гърлото или към каната за напояване.

Самодиагностика на причините за изтичане

Преди ремонт да разберете защо устройството не се справя с работата, за да разберете коя част трябва да бъде заменена. Открийте мястото, откъдето те капе, и вземете във всеки случай действия за отстраняване на проблема.

Ако се наблюдава изтичане през вентила, това е причината за лошото напасване на кутията на осите или износването на уплътнението. Проверете контакта с вътрешната кухина на смесителя и качеството на уплътненията. Те се ремонтират или променят. На керамичните кранове се монтира уплътнение от силиконово масло, което се монтира или монтира нов.

Тънка струя от гърлото и постоянно изливане свидетелстват за износването на страните на кутията на осите. Това се случва при модели с ниски разходи, при които се наблюдават недостатъци по вътрешните повърхности. Поради тях печатът скоро ще изчезне. Проблемът се решава с подмяната на клапана или кутията и понякога и двете.

Ако водата попадне между кранчето и смесителя, причината за това е износването на пломбата. Понякога разливът се върти от продължителна експлоатация. Проблемът се елиминира чрез смяна на гумата и добра захващаща тръба.

Пропускът на мястото на закрепване на продукта към мивката е причинен от слаба инсталация или от отслабване по време на работа. Друга вероятна причина е загубата на еластичност от уплътнението, разположен между мивката и тялото на устройството. Уплътнението се променя или се използва силиконов уплътнител.

Възстановяване на червения петел и миксера

Преди да започнете работа, винаги трябва да изключваме захранващия кабел и да източваме останалата вода. В долната част на мивката банята е с дебела кърпа или картон, за да предпази водопроводчика от повреда от инструменти, които случайно могат да паднат от ръцете ви. Плюс това, малките части няма да бъдат в дренажната тръба.

Подгответе всичко, от което се нуждаете. От инструментите е шарнирен или газов гаечен ключ или по-скоро набор от хайверчета. И също така се нуждаят от отвертка, чифт ножици, нож. За запечатване на резбовите връзки се използва лента. Купуваме уплътнението или се произвеждаме.

Подготовка на консумативи

Търговията предлага стоки, внесени и местно производство на каучук, силикон. Втулката на клапана, която се върти над водата, има стандартни размери: 1/2, отговаря на 3/8 инча. Трудно е за един невежан човек в ВиК да го идентифицира по око.

Ако възнамерявате да купите нов уплътнител, първо разглобявайте клапана и след това отидете със заключващия механизъм към магазина, където ще вземете продукта с правилния размер.

Уплътнението не е трудно за производство вкъщи, ако има подходящ материал. Той е дебел, не по-малък от 3,5 мм, гума, кожа или плътна пластмаса. На листа маркирайте, използвайки стария продукт, контурите на новия. Изрежете го, но не в кръг, а в квадратна форма. След това ние ножица по планираната линия. Окончателната форма е дадена с остър нож: при ръбовете правим наклон 45 °.

Демонтаж и ремонт

Болтът, с който дръжката е прикрепена към пръта, е скрита под декоративния капак. Вземем ножа и леко го вдигнахме. Отваря се болт, който отвинтваме с отвертка. Понякога не е лесно да се направи това, защото окисленият метал не се придава на себе си. Сега главата лесно се отстранява чрез издърпване. Почистете частите. Настъпи редът на декоративната вложка, която лесно се разпилява просто на ръка.

Сега ядрото е на разположение. Поставяме ключа по стените и, като държим устройството, леко се завърта обратно на часовниковата стрелка. Изваждаме заключващия механизъм, слагаме го настрани и веднага, за да не забравяме, че почистваме нишките в тялото. Ядрото е подложено на същата процедура. За почистване използваме парцал, напоен с топъл оцет, който премахва добре плаката. Ако това не помогне, използваме въже, но не много строго.



Пробиваме уплътнението с нож и го отстраняваме. Вземете печата (закупени или произведени самостоятелно) и, като се положат определени усилия, поставени върху сърцевината. За да смените уплътнението в крана е по-лесно, използваме силиконова грес.

За смесителя, маслените уплътнения се монтират в студена вода, кожа - върху топла вода.

Нека да продължим с монтажа. Когато инсталирате, не използвайте прекомерна сила, за да не повредите новите уплътнения. Първо, завъртете ръката, като се уверите, че те ударят нишката и няма изкривяване. Натискаме го с ключа, но внимателно.

Отваряме водата по магистралата и проверяваме оперативността на възстановения продукт. Ако функцията не е възстановена, може да се повреди печатането по време на инсталирането. Необходимо е да се разглобява и да се проверява целостта. Ако не се открият дефекти, причината се крие в самото ядро, което трябва да бъде заменено.

Характеристики на ремонт на керамични заключващи устройства

Процесът на разглобяване и монтаж на смесител с керамичен бук в кухнята или в банята не се различава от ремонта на продукти с гумени и кожени пломби. Устройството им е сходно, с изключение на самите заключващи елементи. Има различни ситуации, подходът към решаването, който е малко по-различен.

Кранът-кран има черен пръстен за запечатване, чиято подмяна е желана във всички случаи. Използваме каучукови изделия с подходящ размер и форма. За да смените вътрешните уплътнения, натиснете въртящия се пръстен с пръсти и той излиза от кутията.

Почти всички проблеми възникват от износването на силиконовия уплътнител. Когато уплътнението изглежда "podsevshey", то се променя или ремонтира чрез увеличаване. Ще е необходимо да приложите тънък слой силикон и да върнете механизма на мястото му.

Ако между плочите има пясък или ръжда, тогава ги отстраняваме. След това извършете цялостно, но внимателно почистване, за да не се повреди. Работим със смазка, устойчива на вода, и се връщаме назад.

Керамичните уплътнения не могат да се сменят или да се обърнат, защото са добре заземени.

Когато чиповете са забележимо нарязани, просто увеличаването на височината не помага: трябва да смените плочите. Ако вредата е малка, ги мелене с мек молив, след което се разтривайте, завъртете плътно притиснати една към друга.

Избърсаната пластмасова шайба води до факта, че налягането на силиконовото уплътнение върху плочите вече е недостатъчно. Променяме го или го поправяме. Пренавиваме слоя за запечатване отдолу, като използваме изолационната лента.

Неизправности на ключове "душ-вана"

В миксера се използва макара или бутон за промяна на режимите. Съществуват и други видове, но уплътненията са достъпни само в двете имена. Нарушаването на ефективността се проявява от факта, че водата тече постоянно или не тече.

Когато клапанът е дефектен, той спада спонтанно и течността попада само в гърлото. Ако причината е в износването на горния уплътнител, смесителят не се демонтира. Без разглобяване не може да се определи, така че първо да го променим.

Това се прави в рамките на няколко минути. Душният маркуч е прикрепен с присъединителна гайка, която се развива, след което се отстранява. Изваждаме уплътнението и го издърпваме с шил. Монтираме нов и завинтваме маркуча. Провеждаме пробно течение на водата. Ако всичко е наред, ние не правим нищо повече.

Проблеми с плъзгача и решенията

Когато разбиването по този начин не е отстранено, продължете да замените долното уплътнение. След като водата е блокирана, развийте гайката и извадете маркуча, адаптера, гандер. От отстранения ключ се отстранява плъзгащ вентил. Премахваме старите пръстени и инсталираме нови, навлажнени с вода.

Уплътнителите се използват само преди това. В комплекта при покупка винаги има резервни. Като временна възможност, инсталирането на самостоятелно направени е позволено, но няма да продължи дълго. Понякога се навива медна жица или ленена нишка, но този вариант е прекалено кратък.

Превключвателят може да премине и вода. Основните причини за изтичане са:

  • уплътненията на пръта са износени;
  • сърцевината на гумата се влоши;
  • лошо закрепване на коляновия вал или кутията на осите.

За да разберете причината, развийте дръжката, включете водата и погледнете къде се изтича. Ако тече в мястото на закрепване на възлите, тогава следващите стъпки са прости. Поставяме нов печат върху книгата, а на винта правим назад. Изтичането на изхода на въртящата се стебло показва, че пръстените не са подходящи. Ние ги премахваме с ключ и ги заменим с нови.

Ако течът се наблюдава в един от режимите, уплътненията също са износени. Друга причина е твърдата плака, която затруднява движението на макарата. Изваждаме я, почистваме я от воден камък, инсталираме нови уплътнения.

Дебит на бутонния вентил

Потокът в устройствата от този тип се дължи и на тюлени. За да смените уплътненията за миксера, изключете водата, развийте гърлото. С помощта на шестостенен ключ, отделете адаптера. Изваждаме капачката, изваждаме винта, изваждаме бутона. Премахваме макарата, премахваме старите пръстени, инсталираме нови.

Непрекъснато изтичане от гънката се дължи на износването на месинговия вентил или на наличието на чужди частици в пролуката между него и уплътнителя. Сменете напълно частта или почистете кухината на мръсотията.

Когато се чуе шум при отваряне на крана, уплътнението се износва. Развийте главата и изрежете ръба със следи от издрасквания.

Такива прости методи отстраняват грешките в смесителите и смесителите, чиято причина е в уплътнителните елементи. За да избегнете проблеми в бъдеще, е желателно да инсталирате филтър. Мястото му е на входа на магистралата. Допълнителното пречистване на водата ще удължи живота на ВиК.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопроводСмяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод
Как да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методиКак да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методи
Бързо нагревател за водаБързо нагревател за вода
Съвременна класификация на строителните крановеСъвременна класификация на строителните кранове
Предимства при използване на товарен кранПредимства при използване на товарен кран
» » Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
© 2021 BggeHat.com