Предимства при използване на товарен кран

Какво представлява манипулаторен кран? Това е името на кран, монтиран на автомобилно шаси, тип стрелка и предназначен за товарене или разтоварване. Началото на масовото производство, кранове от този тип, беше положено през 1947 г. от шведските производители. Към днешна дата крановете - манипулатори са широко известни, се използват в строителството, горското стопанство и комуналното, на боклукчиите, на аварийните ремонтни превозни средства, пожарогасителните двигатели, т.е. там, където с успех може да замени обикновен мобилен кран.

В допълнение към кранове бум на камиони - манипулатори, има и кранове с хидравличен (хидро). Те се различават от конвенционалните кранове че цилиндрови вместо ролката щандове, осигурява поток от сила и от факта, че теглото им не надвишава 25 от използване на капацитета на крана. При използване на монтирани на камиони кран - манипулатори повишава ефективността на икономиката на производствения процес, а именно значително намаляване на броя на хората, които участват или не специална tehniki- празни превозни средства в очакване на разтоварване или Downloads- няма нужда да плащат за отдаване под наем на кран. В допълнение, кранове на - Козлови кранове вида на руско производство имат капацитет от 8 до 100 тона, което не е удобно, ако искате да товарят или разтоварват на т 5 или 7. В затворено помещение само проблематично да извършва товарене или разтоварване. Предимството на кран с хидроманипулатор е, че товароносимостта му е от 1 до 26 тона. Той е по-маневрен.

Комплектът, заедно с монтажния кран, включва:

• Окачване;
• боракс;
• Скоби за повдигане;
• Грешки;
• резачки за дискове;
• Люлки за товари и пътници (за монтаж на височина);
• Съединители с хидро-балансиране.



За удобство, кранни инсталации могат да бъдат преобразувани за транспортиране на строителни материали и за изкопни работи. Освен това, без загуба дори може да се движи дори крехък материал, например стъкло. На манипулаторите е инсталирана автоматична система за защита срещу презареждане. Същият комплект включва два хидравлични крака и специални опори (едно- или двустепенни) с основа от 3,5 - 4,6 м. Електрическата хидравлична система с пропорционално управление позволява да се контролира работата на крана на камиона или дистанционно, или чрез конзола върху самия автомобил или в колона. Хидросистемните тръбопроводи са трайни и трайни. са изработени от неръждаема стомана.

В западните страни, поради своята икономическа ефективност, хидроманипулаторът е много добре познат и широко разпространен. От гледна точка на икономиката е безсмислено да се установи производството на товарни кранове с товароподемност по-малка от 35 тона, така че хидравличните кранове са най-печеливши.

Хидравличните манипулатори са много по-евтини от обикновените мобилни кранове и заемат ниша на товарния транспорт от 1 до 30 тона.

Днес кранове - манипулатори, произведени в Китай - станаха много популярни в Русия. Защо китайците са особено популярни? Да, всичко, защото манипулаторите от Китай имат повече мощност, за да могат да повдигнат най-тежките товари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бързо нагревател за водаБързо нагревател за вода
Натоварване назначаване на специално оборудване в строителствотоНатоварване назначаване на специално оборудване в строителството
Съвременна класификация на строителните крановеСъвременна класификация на строителните кранове
Самосвал и площта му на използванеСамосвал и площта му на използване
Използване на мултифлексия в строителствотоИзползване на мултифлексия в строителството
Ограничители на класификацията на товароподемността и принципа на работаОграничители на класификацията на товароподемността и принципа на работа
Стоманени завои и обосновка на тяхното използванеСтоманени завои и обосновка на тяхното използване
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
Какво трябва да знаете при стартирането на строителен проектКакво трябва да знаете при стартирането на строителен проект
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
» » Предимства при използване на товарен кран
© 2021 BggeHat.com