Ограничители на класификацията на товароподемността и принципа на работа

За да се избегне аварийна ситуация, поради превишаване на максимално допустимата маса на пренасяния товар, на крановете се монтират специални устройства за ограничаване на товара - UCP. Такива устройства автоматично изключват повдигащите устройства и механизма за регулиране на положението на стрелата.

Автоматично деактивиране на блоковете се извършва, ако теглото на товара надвиши максималната стойност, определена от производителя на оборудването. Такава система е изключително важна, защото предпазва самия кран от претоварване, което предотвратява износването на механизмите и предотвратява преобръщането на структурата на крана.

Прекомерното натоварване може да доведе до счупване на главните въжета и кабели, както и до счупване на куките и повдигачите на повдигащия механизъм. В металната конструкция на крана могат да се появят натоварвания и пукнатини, което често води до отказ на оборудването или до възникване на произшествия. Ето защо, в съответствие с реда на държавния технически надзор, доста голяма част от моделите на такова оборудване трябва да бъдат оборудвани с UCP устройства. Ограничителят за включване и изключване се използва като защита срещу преобръщане на кранове и кулови кранове. Захранващото напрежение на ограничителя е 12 волта.

Всъщност работата на устройството започва в момента, когато пускането на стрелата с товара при спускането му води до превишаване на максималното натоварване на крана от този тип поради изместването на центъра на тежестта. Правилната работа на устройството за ограничаване на товара се гарантира само ако в процеса на работа натоварването се свали незабавно или са вкарани други осигурителни механизми. Блокирането на такива системи не е позволено, защото в противен случай ограничителят може да причини повече вреда, отколкото полза.



Класификацията на такива устройства се извършва на две основания: спецификата на приложението и технологията за придвижване на товара с кран. Двата основни класа включват устройства, които предпазват от претоварване при преместване на товари с максимална маса и блокове, които осигуряват безопасност, когато точката на наклон се покачи до максималната стойност.

Съгласно принципа на действие всички устройства за ограничаване на товара могат да бъдат разделени на два вида: опции с електрическо устройство, което осигурява обработка на получените данни от механични сензори и само механични.

Разбира се, ограничаването на товароносимостта е изключително важно за безопасната експлоатация на машините и персонала. Но ролята на такива устройства при поддържането на работата на крановете за дълго време също е страхотна, тъй като внимателното използване на повдигащия механизъм намалява разходите за ремонт и поддръжка на машината. За всички видове устройства се изисква задължителна проверка на състоянието и сертифициране чрез прехвърляне на фиксирано тегло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед на протичащия бойлер tapwater aquathermПреглед на протичащия бойлер tapwater aquatherm
Съвременна класификация на строителните крановеСъвременна класификация на строителните кранове
Предимства при използване на товарен кранПредимства при използване на товарен кран
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Хидравлична тролей предимства при използванеХидравлична тролей предимства при използване
Какви са типовете линииКакви са типовете линии
Използване на мултифлексия в строителствотоИзползване на мултифлексия в строителството
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
Защита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочиЗащита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочи
» » Ограничители на класификацията на товароподемността и принципа на работа
© 2021 BggeHat.com