Как е инсталирането на кулокранове

1

Днес всяка мащабна конструкция включва наличието на кулокранен кран, който лесно може да разбере товара на значителна височина. Транспортирането на представената единица се извършва в разглобено състояние и почти винаги води до някои трудности за превозвача. Освен това инсталирането на кранове трябва да се извършва само от обучени професионалисти, които са в състояние да извършват качествено всички монтажни дейности.

В началния етап на монтажа на устройството е осигурена подготовка на солидна основа, която ще предпази крана от запушване. На мястото са инсталирани всички кабели, необходими за захранване на оборудването и са монтирани железопътни линии, по които кранът ще се движи впоследствие. Освен това, въз основа на конкретна ситуация, се избира действителният метод на монтаж на блока.

Може би най-универсалният начин за инсталиране на кулокранен кран е да се използват стационарни секции, монтирани на железопътна платформа. Шасито е оборудвано със специално противотежест, което предотвратява преобръщането на конструкцията с прекомерно повдигане на товара. Отделните части на секциите се поставят в определен ред, образувайки висока мачта. На върха на мачтата мощният кран е оборудван с въртящ механизъм, телескоп и кабина на оператора.



След приключването на всички изброени дейности, те започват най-трудната част - инсталирането на стрела, която се сглобява предварително на земята. Той е прикрепен към въртящия се механизъм със специални заключващи щифтове, които фиксират продукта. След това, върху стрелата се монтира товарен вагон с шейна, който се движи бързо в хоризонтална посока.

Когато всички дейности по сглобяване са завършени, специално обучен персонал извършва тестуване на крана, вдигайки максимално допустимата маса на товара до определена височина. Други структурни елементи също подлежат на задълбочена проверка, което прави възможно изключването на произшествия по време на монтажните работи.

В заключение, трябва да се отбележи, че през последните години строителните организации все повече избират такава услуга като отдаване под наем на кранове в Украйна. Благодарение на този тип услуги много компании спестяват своето собствено време и материални ресурси за инсталиране на този дизайн, като в най-кратки срокове са готови за работа функционален кран при благоприятни условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед на протичащия бойлер tapwater aquathermПреглед на протичащия бойлер tapwater aquatherm
Маевского кранМаевского кран
Бързо нагревател за водаБързо нагревател за вода
Как да изберем крана за кухнята?Как да изберем крана за кухнята?
Съвременна класификация на строителните крановеСъвременна класификация на строителните кранове
Предимства при използване на товарен кранПредимства при използване на товарен кран
Ограничители на класификацията на товароподемността и принципа на работаОграничители на класификацията на товароподемността и принципа на работа
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
Какво трябва да знаете при стартирането на строителен проектКакво трябва да знаете при стартирането на строителен проект
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
» » Как е инсталирането на кулокранове
© 2021 BggeHat.com