Радио управление на крана

Ако в производствения процес се внедрят системи за дистанционно управление чрез механизми на кран-греда, това значително ще увеличи производителността и ще спести време, тъй като човешкото въздействие върху ефективността на производството ще бъде възможно най-малко сведено до минимум.

Радиочестотното управление на кранната греда осигурява най-голяма точност на извършените операции, дори ако те се произвеждат на достатъчно разстояние. Също така в работната зона нивото на електрическа безопасност значително се увеличава, тъй като няма мултиметрови кабели.

Радиочестотното управление на кранната греда има много предимства и огромен комплекс от достойни параметри:

1. Благодарение на съвременните производствени технологии са постигнати ниски разходи, поради което системите за радиоуправление на кранове имат минимален ефект върху увеличението на цената на подемно оборудване.
2. Конзолата е много компактна и ергономична, което гарантира комфортна работа с оборудването. Обикновено конзолата е преносимо устройство, което лесно се вписва в джоба и има 2, 4 или 6 бутона.
3. Вграденият специален софтуер гарантира безопасна употреба, а възможността за специфични настройки осигурява удобство при работа.
4. Съвременните висококачествени системи осигуряват възможност за управление при температури от -35- + 75oC и на разстояние около 100 метра.
5. Спестяване на енергия.



Системите за радиоуправление на кран-гредите могат да извършват операции, като използват два вида дистанционни управления - бутон и джойстик. Обикновено клавиатурата се използва за управление на кранови греди, механизмите на които са оборудвани с едностепенна или двустепенна скорост с електрически задвижвания с фазови ротори. При втория вариант комплектът за автоматично ускоряване на устройството се прибягва до.

Конзолата с командвани превозни средства или както се наричат ​​джойстици, са предназначени за радиоуправление на кран-греди, в които механизмът е оборудван с електродвигател с фазов ротор. Използването на този тип дистанционно управление ви позволява да изберете подходящия режим на скорост.

Радиочестотното управление на крана е особено оправдано, когато се монтира върху модел със специален дизайн, т.е. когато се използва оборудване в агресивна среда. При извършване на различни видове повдигащи манипулации персоналът е осигурен с пълна безопасност и комфортна работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полилеи Таван с контролен панел - изключително решениеПолилеи Таван с контролен панел - изключително решение
Щори автоматични с електрическо задвижванеЩори автоматични с електрическо задвижване
Дистанционно управление на отоплението на селска къщаДистанционно управление на отоплението на селска къща
Електрически брояч с дистанционно управлениеЕлектрически брояч с дистанционно управление
Gsm модул за отопление на котлите за цел и работа на дистанционното управлениеGsm модул за отопление на котлите за цел и работа на дистанционното управление
Предимства при използване на товарен кранПредимства при използване на товарен кран
Нов поглед към електрическото оборудванеНов поглед към електрическото оборудване
Ограничители на класификацията на товароподемността и принципа на работаОграничители на класификацията на товароподемността и принципа на работа
Как да изберем автомати за портиКак да изберем автомати за порти
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
» » Радио управление на крана
© 2021 BggeHat.com