Дистанционно управление на отоплението на селска къща

Съвременните средства за комуникация правят възможно реализирането на много идеи, възприети като невероятни в близкото минало. И ако по-рано дистанционното управление на отоплението на къщата беше представено от такъв проект, в момента тя е наистина работеща система, която позволява дистанционно да променя начина на нейното функциониране в съответствие с настоящата ситуация. Какво е необходимо за това и как може да се приложи такъв режим на отопление?
Дистанционно управление на отоплението на селска къща
Дистанционно управление на отоплението на селска къща

Коя отоплителна система може да се управлява от разстояние?

Самите отоплителни системи са се променили много във времето. Сега в селските къщи най-често се намират двутръбни системи, в които се извършва принудителна циркулация. Специална помпа помпи по целия обем на топлоносителя и благодарение на разпределителния гребен може да се подава за почти всеки нагревател.

В такава система се създава повишено налягане и за да се предпази от унищожаване в случай на непредвидени ситуации, има възел за безопасност при нагряване или специално инсталирана предпазна отоплителна група. В случаите, когато налягането надвишава критичната стойност, се задейства предпазен клапан, за отоплителната система опасността от повреда се отстранява и тя може да продължи да работи нормално.

предпазен вентил за отоплителната система
Отоплителна система на частна къща

Тези два фактора - възможността за подаване на охлаждаща течност към всяко отоплително устройство и към блока за безопасност на отоплителната система могат да се считат за основни, за да се осъществи дистанционното управление на отоплението.

Разбира се, се нуждаят от повече оборудване, способно да контролира цялостната дейност, Измервателни уреди, клапани и специална апаратура за регулиране на синдиката на охлаждащата течност на различни устройства в мрежа за данни, и все пак, най-подходящ за тази система ще бъдат описани.

Как работи отоплението при дистанционно управление?

Дистанционното управление на отоплението в селска къща ви позволява да осъществите например режимите на работа:

  • общо, когато зададената температура се поддържа в цялата къща;
  • зона, в този случай в различни помещения може да има индивидуална температура;
  • временно, с него по различно време през деня в къщата може да запази своя термичен режим, например, при отсъствие на жители в къщата ще бъде по-студено.

Дистанционното управление на отоплението означава, че всеки един от тези режими, както и специфичните стойности на стайната температура, се променят с помощта на мобилната комуникация или управлението на отоплението през интернет се контролира. Например, ако напуснете дома си от дома си, сте задали икономичния режим, когато температурата в нея се поддържа на минималната стойност. Връщайки се вечер, не чакате гостите, значи това ще е достатъчно, за да се осигури топлина само в отделни помещения, и оставете всичко останало в останалата част. Всичко това прави възможно въвеждането на система за дистанционно управление за отопление.

И защо имате нужда от това?



На първо място, той създава допълнителен комфорт. Така че дистанционното отопление на къщата или в частна къща ще бъде в състояние да осигури пристигането ви на определената температура, както е описано в примера по-горе. Друго предимство на този подход е:

  • допълнителни икономии на разходи за отопление, понякога достигащи петдесет процента, благодарение на отоплението в икономичен режим при отсъствие на наематели;
  • увеличаване на експлоатационния живот на оборудването, осигурено от неговата експлоатация при намалено натоварване.
дистанционно управление на отоплението
Контрол на отоплителната система с мобилен телефон

Освен това трябва да се отбележи, че за инженерните системи тенденцията на развитие е тяхното интегриране в една единствена мрежа, която позволява да се намалят общите разходи за поддръжка на къщата. По този начин системата за безопасност за отопление, с безплатни канали за контрол и съответния софтуер, може допълнително да изпълнява други функции, например да разреши или да забрани поливането в оранжерията.

Работата на различни инженерни системи в една единствена мрежа разширява задачите, предназначени за успешното функциониране на къщата като цяло.

Групата за безопасност на отоплителната система, която понастоящем наблюдава мощността, може допълнително да бъде оборудвана с подходящи сензори и задвижващи механизми, а пожарозащитата на отоплителните системи може да бъде осигурена от такава система.

Е, не трябва да забравяме, че такъв подход е част от идеологията за създаване на "интелигентен дом", което предполага по-нататъшното развитие на всички инженерни системи.

Дистанционното управление на различни инженерни системи, включително отоплението, следва да се разглежда като по-нататъшно развитие. Целта на прилагането му е да осигури лесна употреба и да създаде условия за живот, които най-добре отговарят на индивидуалните нужди и обстоятелства.

Повече подробности в материала: gsm отопление контрол.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Полилеи Таван с контролен панел - изключително решениеПолилеи Таван с контролен панел - изключително решение
Отоплително разпределение на колектораОтоплително разпределение на колектора
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Нелетливи газови котли за отоплениеНелетливи газови котли за отопление
Отопление в частна къщаОтопление в частна къща
Щори автоматични с електрическо задвижванеЩори автоматични с електрическо задвижване
Автоматизация на отоплителните системиАвтоматизация на отоплителните системи
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
» » Дистанционно управление на отоплението на селска къща
© 2021 BggeHat.com