Интелигентна осветителна система

1Традиционно, светлината в стаята се включва чрез ключ, в най-добрия случай - димер, който гладко регулира осветлението. Но по-често зонирано осветление с използването на стенни или подови лампи започва да се прилага. Ако създадете няколко зони на осветление в помещението, като използвате светлини и други конструктивни решения за осветление, можете да създавате акценти не само постоянни, но и във връзка с различни ситуации.

Например, за семейна почивка нужда ярка светлина режийни полилеи, докато гледат телевизия - не повече от 50 или дори 30 на сто от покритието, но не и пълна тъмнина: телевизионния екран и е заобиколен от тъмнина - това прекомерно напрежение на очите. Можете да използвате електронната система за управление на осветлението.

Какво може да контролира електронното осветление?

На първо място, когато цялата светлина се контролира по електронен път, става възможно да се контролират дистанционно източници на светлина. И най-важното - в паметта на контролиращия процесор, можете да запазите различни сценарии, които отговарят на вашите навици. Пример - типичен сутрешен сценарий в определеното време ще включва не само алармен часовник, но и нощна светлина, мека светлина от половината сила, не ослепителна след тъмнината. Използването на електрониката може да бъде конфигуриран с енергоспестяването и да се съобразят с изискванията за безопасност: забравената желязото ще бъде автоматично изключен, и когато къщата не е заета, осветителната система влиза в режим готовност, като се започне веднага, когато някой идва на вратата.

Първата стъпка към "умната къща"



Следващата стъпка при използването на електронна система за управление на светлината е да я снабдите със светлинни сензори, промени в обема и движение. Например, ако детето ви влезе в тоалетната през нощта, системата, като вземе предвид, че е тъмна извън прозореца, ще освети пътя към тоалетната в режим на нощна светлина и след това ще изключи светлината. В същото време системата няма да реагира на движенията на домашните животни.

В селска къща е удобно да използвате режима "Собственик на ваканция": докато не сте в къщата, автоматиката периодично ще включва светлината в стаите, създавайки вид на присъствието на собствениците.

Как да инсталирате такава система

Желателно е да се мисли за автоматичното управление на светлината дори по време на фазата на ремонт или строителство: по-добре е да се използват скрити кабели за свързване на електрически уреди, сензори и контролни кабели. Ще само "обучи" системата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
Dimmer за прилагане на LED лампи, спецификация, цениDimmer за прилагане на LED лампи, спецификация, цени
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Характеристики на осветлението за баняХарактеристики на осветлението за баня
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Декоративни лампи във вътрешността на къщатаДекоративни лампи във вътрешността на къщата
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
LED подсветкаLED подсветка
Осветление със светодиодиОсветление със светодиоди
Перспективи, нюанси и особености при осветлението на складоветеПерспективи, нюанси и особености при осветлението на складовете
» » Интелигентна осветителна система
© 2021 BggeHat.com