Щори автоматични с електрическо задвижване

В съвременното строителство се разработват нови технологии, така че е просто невъзможно да си представим съвременните прозорци без такъв елемент сляп

. Едно от най-новите разработки е автоматичните капаци, които са в състояние не само да предпазват помещението от външни изгледи и слънчева светлина, но и да улеснят използването им. Сега можете да контролирате щорите от разстояние, понякога дори без да се изправите от фотьойл или диван. Но това не са всички предимства на този дизайн. По-нататъшно разглеждане на заслугите ще бъде малко по-късно.

Характеристики на автоматичните капаци

Цената на такъв дизайн се различава многократно от обикновените щори. Цената обаче оправдава техните функционални характеристики. Най-важната разлика е дистанционното управление, с което се извършва управлението на структурата. Едно натискане на бутона за дистанционно управление и ламели може да бъде затворено или отворено, в зависимост от желанието на собственика. Панелите за дистанционно управление могат да бъдат едноканални и петканални.

Друга особеност е наличието на светлинни сензори, които са снабдени с автоматични капаци на прозорците, с тяхна помощ, контрол на осветлението в стаята. Това означава, че ламелите се отварят или затварят независимо, в зависимост от лъчите на слънцето.

Предимства и недостатъци на автоматичните конструкции на прозорците

Собствениците на автоматични щори никога няма да съжаляват за цената на продуктите.

Тези системи за защита от светлина имат следните предимства:

  • Управлявайте системата, не можете да се изправите. Натискането на един бутон на дистанционното управление ще отвори или затвори строителните релси;
  • Възможност за контрол на щори на всички прозорци едновременно (много удобно в големи сгради, където има много прозорци);
  • Системата е оборудвана с таймер, с който можете да настроите времето за отваряне и затваряне на ламелите;
  • Контролирайте осветлението в стаята, дори при липса на собствениците, например, ако има цветя на прозорците, които просто се нуждаят от регулиране на слънчевата светлина.

В големите стаи ще са особено необходими електрически щори, поради височината на прозорците. В същото време автоматичните контролни щори имат своите недостатъци:

  • По-високи разходи;
  • Сложността на инсталацията и ремонта.

Принцип на функциониране на системата

Преди това автоматиката се използва само в големи помещения, където прозорците са на голяма надморска височина. Сега те са широко използвани в жилищни сгради. Автоматичното управление е подходящо за всички видове щори:

  • Вертикални продукти (от всякакъв вид);
  • хоризонтална;
  • Подвижен;
  • Щори-плисе.

Автоматичните дизайни са оборудвани с двустранен модул, предназначен за различни задачи. Долната скорост позволява на ламелите да направят завой, по-високата скорост е насочена към отваряне и затваряне на ламелите. Електрическото задвижване не се характеризира с висока мощност, поради което има малки размери, което прави възможно поставянето на щори на електрическите прозорци, без да се нарушава общата вътрешност на отвора на прозореца.



Има възможност за автоматизация на системата за управление - това са компактни устройства с висока мощност и ниско ниво на шум. Нека да разгледаме по-подробно някои видове автоматични системи.

Автоматични хоризонтални щори

Контролният механизъм (моторът и приемникът на сигнала) се намират в системата. Захранването се намира отделно, има допълнителен (резервен) бутон. Системата се управлява от дистанционно управление или от превключвател, който е монтиран близо до стената. Инсталирайте такива конструкции на стандартни прозорци и на тавана. Също така в стаи със стъклени стени или покриви.

Ролетни автоматични щори

Ролетните щори са платно, навити на вала. Кантовете могат да се монтират както на тавана, така и на стената.

Ролетните автомати се различават от традиционните продукти, тъй като са оборудвани с електрическо задвижване. Контролът на автоматизацията е много по-прост, отколкото ръчните модели. Те се използват широко в помещения, където има големи прозорци.

Износването на завеса плат е много по-малко, което е основното предимство на тези проекти. Говорейки за свойствата на шума, производителите на такива модели намаляват шума до 25 dBA.

Автоматични щори - нагънати

Blinds-plisse са нагънати платове, които се намират между два профила. Тъканите се сгъват, образувайки гънки не повече от 5 см. За автоматичните продукти се използват задвижвания с напрежение 24 волта. Автоматизацията, както при другите модели автоматични щори, се намира вътре в корниза. В допълнение, системите са оборудвани с таймер и сензор за околна светлина. За монтаж на пълен набор автоматика, лентата за лъскане се произвежда в ширини от 16 и 25 мм.

При по-големи проекти се използват двигатели с променливо напрежение 220V. Мрежата в този случай ще има ширина 50 mm. Въз основа на вида продукт, използваните размери и материали се избира източник на захранване. В зависимост от метода на управление, системата е оборудвана с различни автоматични елементи (сензор, таймер, превключвател).

Етапи на инсталиране

Монтирането на автоматични щори е доста сложна процедура, която изисква точност, бдителност и отговорност.

Поради сложността на дизайна, инсталирането на системата трябва да бъде поверено на специалистите в компанията, в която е произведен продуктът. Инсталирането на автоматичен дизайн се състои от следните етапи:

  • Маркиране на мястото, където ще бъде инсталирана конструкцията;
  • Монтиране на скобите на маркировките;
  • Маркиране на мястото, където ще се постави устройството;
  • Монтаж на стрехи;
  • Монтаж на ламели;
  • Инсталиране на автоматична система за управление;
  • Регулиране на управлението на електрическо задвижване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сортове и характеристики на завеси-щориСортове и характеристики на завеси-щори
Избираме метални щори за лятна резиденция и кухня градинаИзбираме метални щори за лятна резиденция и кухня градина
Светли филтри на прозорциСветли филтри на прозорци
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Железни щори на прозорци за лятна резиденцияЖелезни щори на прозорци за лятна резиденция
Сортове и предимства на ролетни щориСортове и предимства на ролетни щори
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
Щори са добър помощник за външни прозорциЩори са добър помощник за външни прозорци
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
» » Щори автоматични с електрическо задвижване
© 2021 BggeHat.com