Gsm модул за отопление на котлите за цел и работа на дистанционното управление

Няма нищо изненадващо от факта, че досега недостъпни технологии са търсени от все повече хора и започват да проникват широко в ежедневието. Удобство и комфорт - в много случаи това е определящият фактор при вземането на решение. Използвайки стандарта за GSM комуникация, управлението на отоплението е възможно от всяко място, което осигурява допълнителни възможности при използване на отоплителната система на селска къща.
Контрол на отоплителната система с мобилен телефон

Какво е това и целта на администратора

Като цяло, как да се постигне използването на GSM контрол на отоплението, то е ясно чисто интуитивен. В действителност GSM се използва от много разработчици за организиране на дистанционно управление. Един пример за такова използване на GSM е управлението на отоплението, което позволява дистанционно:

  • да получават отчети за температурата в помещението;
  • да получават сигнали за текущото състояние на оборудването;
  • Променете режима на работа на системата, като увеличите или снижите температурата, включително отделно във всяка стая.

Тези функции не се ограничават до управлението на отоплението. По принцип всяка отоплителна система може да се превърне в отдалечена. За да направите това, той трябва да има автоматичен режим на работа и трябва да бъде свързан към специален GSM контролер - за да контролира отоплението и комуникацията с абоната.

GSM контролер за управление на отоплението

За GSM модула

Без да влиза в технически подробности, модулът за управление на отоплението на GSM е високо специализиран компютър. Обикновено контролерът е свързан с външни датчици и освен това има възможност за смяна на режимите на работа на отоплителния котел. Е, разбира се, той трябва да бъде в зоната на уверено приемане на мобилните оператори.

Jcm модулът, използван за отопление, може да работи в няколко режима:

  • автоматично, когато контролът се извършва съгласно определената програма;
  • sms контрол на отоплението, в този случай е възможно да изключите и включите отоплението чрез SMS, както и да промените режима на работа на системата, като изпратите съобщение;
  • работи като център за изпращане на алармени съобщения за текущото състояние на къщата (за изтичане на газ, разрушаване на водоснабдителната система и др.);
  • дистанционно управление на други устройства, свързани към модула за отопление на GSM (напр. функции като напояване, осветление, аларма и др.).

Всъщност, използването на стандарта GSM, отоплителният модул е ​​оборудван с такъв комуникационен канал или се използва като отделен елемент, представлява основата за дистанционно управление на селска къща или друг обект.



Такъв модул може да действа като вид многоканален комутатор, към който не е свързана нито една отоплителна система, а още няколко други, изпълняващи други задачи.

Модул за управление на отоплението на GSM

Как функционира системата за дистанционно управление?

Принципът на работа на дистанционно управлявана система е съвсем прост. В по-голямата си част това се случва автоматично. Въз основа на сигналите от инсталираните сензори, контролерът поддържа предварително зададените режими според наличната програма. В същото време системата е в действителност под контрол, първоначалното й състояние е сигнализирано от един вид GSM алармена система - за отопление, водоснабдяване, при пожар, неразрешено влизане в къщата и т.н.

И въпреки че автоматичният режим на работа на такава система се счита за основна, възможно е ръчно да се контролира целият процес.

То може да бъде както гласови, така и SMS съобщения. В този случай, когато се получат нови данни, да кажем, че същата стайна температура, администраторът ги отвежда до изпълнение и започва да ги поддържа автоматично.

Контролерът с GSM комуникационен канал позволява дистанционно управление на отоплителната система. Това може да стане чрез обикновен мобилен телефон, изпращащ SMS съобщения. В допълнение, GSM модулът предоставя уведомяване на собствениците за текущото състояние на оборудването и появата на необичайни ситуации в къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стационарният термостат за излизане на газ от котела в котелното помещение се анулираСтационарният термостат за излизане на газ от котела в котелното помещение се анулира
Таван полилей с дистанционно управление - прост и удобенТаван полилей с дистанционно управление - прост и удобен
Отоплителна течност Температура и регулиранеОтоплителна течност Температура и регулиране
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
Монтаж на отопление на къщатаМонтаж на отопление на къщата
Автоматизация на котли за газово отоплениеАвтоматизация на котли за газово отопление
Щори автоматични с електрическо задвижванеЩори автоматични с електрическо задвижване
Автоматизация на отоплителните системиАвтоматизация на отоплителните системи
Дистанционно управление на отоплението на селска къщаДистанционно управление на отоплението на селска къща
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
» » Gsm модул за отопление на котлите за цел и работа на дистанционното управление
© 2021 BggeHat.com