Системи за контрол на достъпа

Днес проблемите за гарантиране на безопасното функциониране на бизнес съоръженията, жилищните сгради, производствените съоръжения и социалните съоръжения стават все по-важни. Основните изисквания, които се отнасят до системите за сигурност, контрол на достъпа, днес трябва да бъдат избрани от възможно най-голяма ефикасност и независимостта на така наречените човешки фактор, който активира разработчици, дизайнери, производители, инсталатори, за да се подобри качеството на системите.

Правилното обмислен дизайн и последващото изграждане на системи за сигурност и контрол на достъпа, мрежи и видеонаблюдение позволява максимална оптимизация на разходите, направени от страна на клиента по време на строителството и да използвате с изключение на загуба на функции.

Системата за контрол на достъпа (ACS) действа като незаменим елемент на интегрираните системи за сигурност и позволява ефективна защита срещу неразрешена проникваща система, да наблюдава движението на хората около обекта и ситуацията като цяло. ACS е комплекс от специален софтуер и хардуер, който функционира ефективно за наблюдение и записване на достъпа на хора и превозни средства до съоръжението.



В областта на информационните и измервателни инструменти ACS е една от най-активно развиващите се области. Това е така, защото такива системи могат да осигурят напълно автоматизиран контрол на достъпа и контрола на съоръжението. Освен това, такива системи са в състояние да изпълняват функциите на записване на работното време, като определят в най-кратък срок мястото на престой на един или друг служител, управлението на осветителни системи, вентилация, асансьори. В денонощния режим ACS изпълнява задачата да осигури необходимото ниво на сигурност и значително намалява ролята на "човешкия фактор" при разрешаването на проблема с мониторинга на сложни обекти.

Основният принцип на ACS е да се сравнят признаците на идентификация на даден обект с характеристиките, които се съхраняват в системната памет. Най-ефективните технологии за идентификация в съвременния период на развитие са биометрични и радио честоти. Биометричната система използва биометричните параметри на човек като отличителни черти - ретината на окото, отпечатъка, геометрията на лицето и т.н.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кратки инструкции за монтаж на врататаКратки инструкции за монтаж на вратата
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Използване на ip видеонаблюдениеИзползване на ip видеонаблюдение
Какъв вид система за сигурност трябва да избера?Какъв вид система за сигурност трябва да избера?
Чистият въздух в апартамента избира климатичната системаЧистият въздух в апартамента избира климатичната система
Сигурността в интелигентен дом е няколко аспектаСигурността в интелигентен дом е няколко аспекта
Как да изберем автомати за портиКак да изберем автомати за порти
Поддържане на функциите на системата за захранванеПоддържане на функциите на системата за захранване
Телекомуникационно оборудване и неговите сортовеТелекомуникационно оборудване и неговите сортове
Входни врати с контрол на достъпаВходни врати с контрол на достъпа
» » Системи за контрол на достъпа
© 2021 BggeHat.com