Как да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методи

Промяната на старата тапа не е трудна дори за начинаещи. Но какво ще стане, ако тя свикне? В този случай обичайните методи за ремонт не могат да помогнат. Ние ще анализираме четири ефективни начина, които ще ви позволят да изкарате варелия кран от миксера.

Характеристики на кутии за кранове - червей и керамика

Кранът-храстът е разделен на два вида - с червячна предавка и керамика. Ние ще анализираме двата варианта, техните предимства и недостатъци. Нека да започнем с червените аксесоари. Той има пръчка, регулируема по дължина, която е затворена с гумено уплътнение. Постепенното влошаване на уплътненията води до факта, че когато кранът се развие в кухнята или в банята, се появяват удари и изтичане. Кран с червячна предавка има следните предимства:

  • ниска цена;
  • лесна подмяна на износени гумени уплътнения;
  • Достъпност на фитингите в магазини за санитарен фаянс.

Заедно с предимствата има и недостатъци. Каучукови уплътнения кран-ос се износват бързо, трябва да направите 3-4 завъртане на маховика, за да отворите водата. Постепенно уплътнението се изтрива и е необходимо да се затегне кранът по-плътно.

Схема на червения кран

Схема на червения кран

При смяната на старите кутии с кран-оси капитаните предпочитат керамика. И двата вида са взаимозаменяеми, могат да бъдат инсталирани на кухненска крана или в баня. Crankbox от този тип е изработен от керамика и месинг. Има две керамични вложки със същия диаметър на отвора, едната е закрепена към пръта, а другата е фиксирана. Предимства на керамичната кран:

  • дълъг експлоатационен живот;
  • висока устойчивост на износване;
  • безшумна работа на крана с шумозаглушител;
  • плавно завъртане на крана без усилие;
  • възможността за смяна на ремонтните комплекти с нови керамични и гумени части.

Сред недостатъците на керамичните фитинги са високата цена, чувствителността към водата с примеси от пясък в сравнение с червения тип, необходимостта от монтиране на филтър за третиране на вода.

Независимо от използвания тип кранът в крайна сметка ще се провали и трябва да бъде сменен. Когато възникне изтичане, уверете се, че източникът на проблема е скрит в тази част на миксера. Може да се наложи да замените износеното уплътнение.

Премахване на декоративни капачки и клапани - последователност от действия

За да развиете кранчето, декоративните капачки и винтовата гайка, ще ви е необходима плоска отвертка, остър нож. Преди работата си спряхме водата. Отстрани на вентила отстранете декоративната капачка, като използвате отвертка или нож. Направете това внимателно, за да не повредите покритието. Ако дръжката е здрава, без капачка, просто отвийте. Изваждаме пластмасовите пръстени. След това фиксирането на болтовете се разхлабва от плоска отвертка и вентилът се отстранява.

Ако дръжката е от едно парче, без капачка, тя просто трябва да се развие

Ако дръжката е от едно парче, без капачка, тя просто трябва да се развие

Ако вентилът на клапана не може да бъде изключен, смажете вътрешността на армировката с решение WD-40, което се продава в магазин за автомобилни части или излейте оцет. Оставете няколко часа, за да позволите на разтвора да проникне в резбата и да омекоти твърдите отлагания. След това кранът трябва да бъде лесно отстранен. В следващата стъпка ще разберем как да отвиете изчерпаната ос на крана.

Кранът-букса се прикрепи към кутията - избираме подходящия метод за разглобяване



След като извадите клапана и щепселите, трябва да отвиете кранната ос, но тя се заби и не се използва с помощта на гаечен ключ. Предлагаме ви четири метода, от по-малко до по-трудоемки.

Ако кранът не е изключен с помощта на въртящ се ключ, той не работи, това означава, че е бил подложен на пожар

Ако кранът не е изключен с помощта на въртящ се ключ, той не работи, това означава, че е бил подложен на пожар

Нека започнем с химическия метод. Тук прилагаме вече познатото решение WD-40, санитарен течен Сillit или трапезен оцет. След като използвате някой от изброените продукти, особено WD-40, смесителят трябва да се измие обилно с вода. Смажете съединението с обилна течност и го оставете за една нощ. На следващата сутрин конецът се отслабва, кранът може лесно да се отстрани.

Ако химията не помогне, използвайте термичния метод за разглобяване. Тъй като тялото на миксера и кутията на крана имат различни удължения, загрейте точката на свързване със сешоар за конструкция при минимална температура и отдалечено разстояние от резбованата част. Ние се уверяваме, че джъмпера и горната част на кран-ос са разпънати на ръка. Отварянето на огън, например газовата горелка, ще ускори процеса, но този метод не е безопасен поради високия риск от изгаряне и топене на пластмасови части.

Следващата стъпка е докосването на миксера около нишката. Ако кранът е направен от лека сплав, този метод трябва да ви помогне. Въоръжени с чук, по-добре kiyankoy, започваме да докосваме резбовата връзка от всички страни. Необходимо е да извършите това действие най-малко 15-20 пъти. Котлен камък, който е излязъл, а ръждата ще отслаби връзката, ще извадим кран-ос.

Ако предложените методи не доведоха до желания резултат, ние използваме пълното демонтиране на хардуера, оформяйки дупката. Изрежете колана за метална част, излизаща от кутията на крана. Пробийте или смилате желания диаметър, пробийте остатъка от миксера. Когато достигнете керамичните плочи, счупете ги с отвертка, за да не повредите върха на свредлото. Сега вземете клещите, поставете ги в получения канал и развийте ръба на кутията на крана. За да предотвратите подхлъзване по време на работа, използваме клещи с една ръка, а другата държим основата на миксера с голям ключ.

За да променим тапата, получихме нова част и я завихме на място. След като закупите заключващия хардуер с гумено уплътнение от тип червяк, предварително притегнете пръта, така че да е възможно най-къси. При монтажа на керамичната кранчето не я стягайте твърде плътно, за да не повредите керамичните части. Достатъчно е да поставите хардуера в дупката и да го завиете с гайка.

След завъртане на крана, събираме частите в обратен ред, поставяме пластмасови пръстени, завъртаме дръжките, фиксираме контактите на място.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…
Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банятаКак да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопроводСмяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Маевского кранМаевского кран
Бързо нагревател за водаБързо нагревател за вода
Как да изберем крана за кухнята?Как да изберем крана за кухнята?
» » Как да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методи
© 2021 BggeHat.com