Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията

Кухненският кран, в сравнение с другите кухненски уреди и уреди, е най-изложен на значителни експлоатационни натоварвания. Само да вземете качествен продукт няма да бъде достатъчно, трябва да го инсталирате правилно. Така че, нека да разгледаме по-отблизо кой тип миксер да избере, как да го инсталирате и какво да търсите по време на инсталационния процес.

Правилната инсталация на кухненския кран - какво да търсите

Има няколко начина да инсталирате и свържете миксера. Например, директно в тялото на мивката, на плота, на стената. За всеки изброен случай е необходимо да се маркира местоположението на тръбите за топла и студена вода. Също така осигуряват възможност за достъп до мястото на връзката им в случай на ремонт или поддръжка, включително инсталирането на филтър.

Тъй като работата на миксера без измиване е невъзможна, следва да се има предвид следното при избора на продукт:

  • Разстояние от стената до отвора за миксера.
  • Насочете диаметъра на отвора.
  • Местоположение на мивката.
  • Дължината на гърлото на миксера. В идеалния случай края на гърлото трябва да бъде в центъра за миене.
  • Височината на канала. Избира се, като се вземат предвид височината на саксии, други прибори за хранене.
  • Ъгъл на въртене на миксера. За една мивка разположена близо до стената е достатъчен ъгъл на завъртане от 90 °. За купа с две купи, по-добре е да изберете ротационни модели с голям ъгъл.

Изборът на водопроводни устройства, предлагани за монтаж в кухнята, е огромен - класически, минималистичен, хай-тек или таван, хром, мед, монохромен. Следователно, няма да е трудно да се избере модел на подходящ дизайн и характеристики. Що се отнася до въпроса кой кран е по-добър, качеството на санитарното изделие на европейското производство е с порядък по-високо.

Най-популярният и практичен модел е дизайн с един лост. Дебитът и температурата се контролират от една дръжка. Миксерите с два клапана се вписват добре в класическия интериор. Моделите, оборудвани със сензор за движение, се задействат, когато ръцете се приближават, но е много трудно да се контролира температурата, интензивността и времето на подаване на вода.

Монтиране и свързване на миксера в кухнята - изучаваме всички трикове на монтаж

В допълнение към вида и външния вид на продукта, много важен индикатор е материалът на производството. Най-достъпни са силуминовите миксери, моделите от други евтини сплави, но те се износват бързо, започват да се разпадат, да се спукат. Най-високо качество и издръжлив - месинг, покрит с никел, хром, алуминий.

Необходими инструменти и последователност на извършената работа

Монтирането на смесителя в кухнята или в банята се извършва на няколко етапа. Преди да започнете работа, изучаваме инструкциите към миксера. Подготвяме необходимите инструменти. Повечето от инструментите могат да бъдат намерени вкъщи, а липсващите с консумативи могат да бъдат закупени отделно. Ще ни трябва:

  • кръстосана глава и плоска отвертка;
  • регулируем гаечен ключ;
  • шкурка;
  • фенерче;
  • гъвкави маркучи;
  • хавлиена лента, спално бельо;
  • резервоар за вода;
  • аерозол WD-40;
  • Ален клавиши.

Демонтажната работа започва с премахването на старото устройство. За да направите това, изключете захранването с вода в къщата, апартамента и за да освободите налягането в системата, отворете миксера.

Преди да инсталирате ново устройство, трябва да свържете нови свързващи маркучи към него. Гумените уплътнения, които се доставят в комплекта, осигуряват надеждно уплътняване на системата, но за по-голяма увереност върху нишките на гъвкавите маркучи можете да навиете лентата с лента, лен.

Също така в комплекта е поставен пръстеновиден декоративен уплътнител, монтиран на основата на миксера. Ние го предаваме през свързващите маркучи, опитвайки се да поставим в специалните жлебове на пръстена.

Монтиране и свързване на миксера в кухнята - изучаваме всички трикове на монтаж

Сега поставете смесителя върху мивката (мивката). Гъвкавите маркучи се навиват през монтажния отвор и смесителят се спуска до спирачката. На този етап може да се наложи да помогнете на някого да затегне устройството и да не се разсейва от задържането му в желаното положение.

Закрепването и задържането на място се осигурява от дистанционното (плоча за натиск). Също така преминава през маркучите и се притиска до дъното на мивката. В основата на миксера през дистанционното, завийте резбовите щифтове и гайките на гайките. Асистентът трябва да постави миксера и да го задържи, докато гайките не бъдат напълно затегнати с гаечен ключ.

Монтиране и свързване на миксера в кухнята - изучаваме всички трикове на монтаж

Проверяваме отново правилната инсталация на миксера, уплътняващите уплътнения и свързваме маркучите към системата за водоснабдяване. Всеки гъвкав маркуч, свързващ топла и студена вода, е свързан към съответните тръби на водоснабдителната система. Тъй като гумените (полимерни) уплътнения се използват за запечатване, силата на затягане не трябва да бъде прекалено голяма. Ако е необходимо, например в случай на изтичане, гайките могат да бъдат затегнати с гаечен ключ.



Прикачваме сифона към мивката и започваме да проверяваме оперативността на цялата система за вода и канализация под максималната глава. Елиминирайте местата за изтичане и за тази инсталация може да се смята за завършена.

Характеристики на инсталацията в зависимост от вида на миксера

Монтирането на миксера върху мивка или мивка не е особено трудно, тъй като всичко е предвидено в технологичния план. На първо място, наличието на технологични дупки. Ще бъде малко по-трудно да се извърши инсталацията, ако диаметърът на дупката за затваряне е стеснен или когато миксерът трябва да бъде поставен върху плота.

В допълнение към набор от инструменти, изброени по-горе, ще изисквате допълнително:

  • електрически трион;
  • бормашина;
  • бормашини с различни размери.

При избора на място за дупката трябва да се има предвид, че използването на превключващ клапан (лост) трябва да е удобно. Гнездото трябва да е на оптималното разстояние, което ще предотврати навлизането на вода в плота.

Монтиране и свързване на миксера в кухнята - изучаваме всички трикове на монтаж Монтиране и свързване на миксера в кухнята - изучаваме всички трикове на монтаж

Първо, маркираме контурите на базата на миксера с молив. След това с помощта на бормашина пробиваме отвор с малък диаметър за смесителя и още няколко за монтирането на резбови щифтове. Вмъкваме в отвора видяхме електрическата мозайка и я разгъваме до същите размери, както в мивките. Изрежете ръбовете отрязани от стърготини и неравностите с шкурка. И за да се предпазим от влага, ние слагаме върху него слой силиконов уплътнител. Методът на инсталиране и последователността на действията са подобни на описаните по-горе.

Дупката не може да се направи твърде голяма, в противен случай пръстенът за натиск няма да бъде достатъчен, за да покрие размерите му!

Едно от модерните и оригинални решения е инсталирането на миксера в стената. Кранът в същото време заема минимално работно пространство и може да бъде монтиран на всяка височина. Тъй като всички тръби за захранване са скрити в стената, под плочките, в специални изрези, всичко изглежда доста естетическо.

Скритите тръбопроводи се извършват от всякакъв тип тръби. Когато съединителите на миксера съвпадат с осите на тръбите, има достатъчно куплунги, тръби и ъгли. В други случаи връзката се осъществява чрез специални фитинги, наричани още морски водорасли.

Основната трудност при извършването на инсталацията е правилното свързване на тръбата за водата, монтирането на адаптери и фитинги, закрепването на приставката на миксер от всякакъв тип. Например, клапан или патрон, с гъвкава или твърда тръба. Една гъвкава тръба предлага повече свобода при избора на позицията си, обратният вариант има ограничен избор и завъртане на превключвателя. Но във всеки случай стените се характеризират с лекота на използване, модерен дизайн, надежден дизайн.

Монтиране и свързване на миксера в кухнята - изучаваме всички трикове на монтаж

Последователността на действията е както следва. Първо, по нишките на захранващите тръби намотаваме фолиевата лента или лен и закрепваме ексцентриците. Аксиалното разстояние между тръбите, както и аксиалното разстояние на миксера, обикновено е 150 mm. Но в случай на несъответствия, ние въртим ексцентриците и постигаме аксиална кореспонденция между тръбите и миксера. Излагаме го по отношение на самолета.

Инсталирайте декоративния екран. Тъй като трябва да скрие от окото резбови връзки, недостатъци на стената, а след това до последния екран трябва да се поберат плътно. Ако има разлика между стената и декоративния пластир, изключете миксера и изрежете ексцентриците до желаната дължина.

В гайките на корпуса поставете уплътненията, включени в смесителния агрегат, и ги завъртете. Първо, правим ядките на ръка, а когато има съпротива, ги затягаме с гаечен ключ, но без много усилия, за да не повреждаме нишките. Ако е необходимо, връзките могат да бъдат затегнати по всяко време. Смесителят на стената е монтиран!

Както можете да видите, възможно е да инсталирате и свържете санитарен миксер от всякакъв тип към кухнята или към самата баня. Единственият проблем може да бъде причинен от стари износени тръби, които изискват подмяна или модификация на системата за водоснабдяване. Но тези задачи могат да се изпълняват сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
Монтиране на мивката към стената в банятаМонтиране на мивката към стената в банята
Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопроводСмяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Как да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методиКак да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методи
» » Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
© 2021 BggeHat.com