Как да изберем кранчето в кухнята?

Коя кухня кранчето да избирате? Изборът на смесителя става интересен и интересен. Асортиментът на този водопровод е толкова широк и разнообразен, че очите ви неволно изчерпват и, гледайки в рафтовете на магазина, просто забравяте защо сте дошли. Странните и необичайни форми на миксери стават по-скоро като произведение на изкуството, отколкото за ежедневна употреба, която се използва всеки ден. Никелирани, хромирани, задно осветени и дори сензорни модели водят до удоволствие, докато други са изправени пред труден избор.

как да изберете кухненски кран

толкова различни миксери за кухнята ...

За да не се замисляте как да изберете кранчето за кухнята и да не се бъркате в разнообразието от инструменти, трябва да знаете техните отличителни черти и да направите единственото правилно решение.

Сортове кухненски кранчета

Моделите на миксерите са разделени на две независими групи: за бани и кухни. Ако изборът на първата група от характерни изисквания стане дизайн и атрактивност, а след това от кранчетата за кухня на първо място чакат трайност и функционалност. Нека да погледнем към вас, какви са кухненските миксери и каква е тяхната особеност.

Кухненските миксери или, както се наричат ​​понякога в хората, "кранове" имат различни видове механизми за доставяне на вода и са разделени на:

1. Вентили за врата;
2. Единичен лост;
3. Сензорни.

Вентилни клапани - основателите на технологията за смесване на студена и гореща вода в едно устройство. Дизайнът на такъв смесител е съвсем прост. Той има въртяща се дюза и две кранове, които регулират потока на водата. Корпусните колооси могат да бъдат с гумено уплътнение или с керамично уплътнение. Предимството на клапаните с гумено уплътнение е, че в случай на износване пръстена може лесно да бъде заменен с нов. Но тези консумативи много бързо стават неизползваеми и могат да доведат до наводняването на кухнята без вашето участие. Керамичните кран-кутии са по-малко податливи на износване и температурни промени. Въпреки това, ако вашата водоснабдителна система не осигурява най-малко груб филтър за вода, тогава е по-добре да забравите за такива миксери веднага. Това не е ваш избор. Грубите частици, съдържащи се в нашата вода, могат лесно да развалят такъв механизъм. А подмяната на консумативите в този случай ще струва малко по-малко от новото устройство.

как да изберете кухненски кран

крепежни фитинги за кухня

Кранът може да бъде наполовина завъртян, да има четвърт завой или пълен. Тези клапани имат много слаба ограничаваща част. Захващащото устройство, разположено в такъв кран-бъг, има неприятно свойство да се прекъсне в неправилно време, например, когато сте закъснели за работа. Но не се притеснявайте прекалено много, повече, отколкото го заплашва - от постоянното налягане на водата от "гангстер". Просто затворете входния вентил пред измервателния уред и отидете на услугата и ремонтът може да се извърши след това.

Смесители с единични лостове са спечелили признание и специална любов сред потребителите за простотата на тяхната работа. Колко хубаво е да бягате до мивката, когато имате мръсни ръце и отворите водата само с една ръка или пръст. Сега не е нужно да стоите и да изплакнете мазна маркировка върху дръжката на миксера, след като трябва да се отвори, за да изперете ръцете си след готвене, например, кайма. Регулирайте температурата на главата и водата в лостовете (джойстика) с дръжка. Дръжката задвижва регулиращата част на касетата, за да включим или изключим водата. Обикновено ресурсът на висококачествени касети е предназначен за милиони затваряния и открития. Такива миксери са много по-скъпи от техните предшественици - портални вентили, но също така носят много по-малко.

как да изберете кухненски кран

единична кранче за кухнята

В ерата на електрониката и кибернетиката за службата на човека идва докосване кран. Тя е много по-различна от обикновените миксери, тъй като в своя дизайн тя не съдържа нищо друго освен гърлото и електронната система за управление на водата. На тялото няма да виждаме клапани или лостове.

как да изберете кухненски кран

докосване кранче за кухня

Работата на такъв миксер се осъществява благодарение на интегриран сензор, който реагира на инфрачервено лъчение. Ако сложим ръцете си в гърлото, фотоклетката ще работи и водата ще тече. С помощта на панела можете да регулирате сензора, така че да реагира на движението. По този начин миксерът ще започне да изпомпва вода, когато ръцете ви са на 1 до 25 см от него. Чувствителността на сензора се регулира ръчно или автоматично. Възможно е и регулиране на времето. Например, дойдохте да измиете ръцете си, да ги донесете до кранчето и само няколко секунди да се излее вода. Същото може да се настрои и след използване на миксера. Тя ще изключи захранването с вода след зададения от вас интервал. Този модел е най-скъпият и инсталиран в така наречените "умни" домове. И така, важна роля във въпроса за това как да изберете кранчето за кухнята се играе от състоянието на вашия портфейл.

Каква е разликата между кухненската кран и кранчето за баня?

Основните разлики на кухненските миксери от техните колеги - крановете за баня са както следва:

1. Те ​​имат дълъг висок канал, често дъгообразен. Това е много удобно за миене на съдове, както и за пълнене на високи тенджери с вода.

2. Накрайникът за насочване ви позволява да насочвате водната струя в желаната посока.

От своя страна, кранчетата за баня имат гъвкав маркуч за подаване на вода към душовата глава. Въпреки това, напоследък, този механизъм е бил използван и в кухненски миксери с прибиращ се улей.

Как да изберем кухненски миксер с издърпване

Разширените домакини, които в кухнята си искат да видят само ултрамодерното и удобно оборудване, могат да предложат кухненски миксер с издърпване. Тези миксери са лесни и удобни за употреба, особено когато трябва да напълните кофа или голям съд с вода. С помощта на плъзгащ се накрайник, който е с дължина от 20 см до един и половина метра, може да се направи извън мивката. Маркучът е изработен от висококачествен каучуков материал, защитен с метална оплетка. При скъпите модели маркучите са изработени от специален антибактериален материал PEX. Такива тръби ще продължат в продължение на много години и ще бъдете спокойни за вашето здраве.

как да изберете кухненски кран

кухненска кранче с прибиращ се накрайник

Разделете тези смесители в полупрофесионални и компактни. Ако имате голяма мивка с две палети, тогава би било по-разумно да инсталирате първия тип миксер. За тези, които просто искат да опростят живота си (поне в кухнята), е желателно да изберете компактни модели. Така че ще спестите пари, а модата няма да изостане.

Какви са техните различия?

Компактните модели имат прибиращ се маркуч, който се крие под мивката и се издърпва през тялото на миксера. Накрая има дюза под формата на душ, регулатор на налягането и температура на водата. При такива модели трябва да има прекъсвач с водна струя с режими "душ" и "аериран джет". С помощта на душ можете да измивате плодове и зеленчуци с тънка кожа, без да ги повредите.

Друга версия на миксерите с издърпване е полупрофесионална. Той е малко по-различен от външния вид и е монтиран като допълнително устройство за миене заедно с главния отвор. В някои случаи такъв шлаух може да замени основния, но това е трудно и маркучът непрекъснато се вижда, което може да разруши дизайна на вашата кухня. За по-голяма здравина маркучът на смесителя се поддържа от стоманена пружина. В края на дюзата има допълнителен лост, който контролира главата и вида на струята.

Как да изберем смесител за кухнята с по-голяма функционалност?



Много домакини мечтаят да имат просторна и светла кухня в селска къща. Инсталирайте мивката точно пред прозореца, който отваря панорама от ароматни цветя - това е тяхното желано желание. Поради факта, че съвременните кранчета имат допълнителни функции, сега е възможно. Някои миксери могат да бъдат извадени от основата (основата) и могат просто да бъдат поставени върху мивката. Някои модели имат няколко движещи се стави и дори могат да се въртят около хоризонталната ос.

как да изберете кухненски кран

кухненска крана с две гърла

Производителите също така осигуряват необходимостта от свързване на допълнително оборудване, което използва вода. За тази цел са създадени специални миксери, които имат вграден ключ за съдомиялна или перална машина, кафемашина или пара. Сега не е необходимо да се поставят множество тръби за всяка техника. Можете да доставяте вода наведнъж. Просто трябва да преместите квадратчето за отметка в желаната позиция.

Често имаше смесители с две разливи: за миене на съдове и пиене. Това се случва, че две разливи се намират в едно, докато питейната вода не се смесва с чешмяна вода. Комплектът им включва система за филтриране на водата и има двойно ниво на почистване. Първо, водата преминава през мембраната и се почиства от груби частици и примеси, а след това чрез активен въглен, изчистена от вредния хлор и други съединения.

Как да изберем отличен миксер за кухнята?

Сега отидете директно до основната, да практикувате, ако искате: избор на най-добрия и достъпен миксер за вашата кухня.

Формовани или сглобяеми

Формованите миксери имат изцяло метална обвивка. Въртящата се дюза и основа в такива модели са свързани заедно без шев, което гарантира надеждността и отсъствието на течове в задните фуги.

Предварително изработеният отвор на миксера се състои от няколко части, които се сглобяват в една конструкция. Някои професионалисти предпочитат този вид миксерен модел, като се позовава на факта, че с качествен миксер монтаж, течове са изключени. Но предимствата на такова устройство са маса: той може да се върти във всяка посока и равнина.

Дължина и форма

Разнообразието от форми на кран за кухненски миксери се представя от следните възможности:

S-образно,
J-образна форма,
L-образна форма,
R форма,
С-образна форма.

Дължината може да бъде различна:

- съкратен - 15,5 см и 18,4 см,
- средно - 20 см, 21,6 см, 22 см и 23,5 см,
- дълги - 24 и 28 см.

Дизайнерски неща

Избирайки правилния миксер за измиване, трябва да обърнете внимание не само на функционалността на санитарния фаянс, но и на хармоничното му вписване в интериора. Голям избор от дизайнерски решения ще ви помогне лесно да намерите точно модела, който ще се превърне в декорация на кухнята. Смесителите с един лост стават много популярни, те се използват от 80 жители на цивилизования свят. Директни и наклонени, зигзагообразни и с гладки криви - миксери в ръцете на дизайнерите са се превърнали в истинско въплъщение на изкуството и благодатта.

как да изберете кухненски кран

стилно дизайнерско решение

Марка или евтина опция?

Съмненията тук едва ли са подходящи. Ако решите да спестите пари и да отидете за закупуване на евтин миксер, знайте, че е малко вероятно да получите гаранция за повече от 1 година. И в случай на повреда или неправилна работа на устройството, никой няма да го промени на нов. И можеш ли да бъдеш сигурен, че следващият няма да е същият?

как да изберете кухненски кран

изпълнението на чл

След като сте се събрали, за да направите покупка в специализиран магазин за качествени санитарни изделия, имайте предвид, че като изберете смесител от водещи марки, ще ви гарантираме качество и издръжливост. Много европейски производители се доказаха много добре. Сред тези фирми е възможно да се отбележи:

- Немско-Дорбрахт, Шок, Хансгрох, Стандарт, Бланко, Ханза, Идеал, Грох, Аксор, Франке, Клуди;
- Френски - Якоб Делафон;
- Холандски -Reginox;
- Италиански-Zucchetti, Piados, Elleci, Webert;
- Финландски - Oras;
- Датски - Дамикса.

Какво трябва да обърна специално внимание при избора на миксер?

Повечето китайски производители произвеждат много достъпни миксери и това не се дължи на намаляването на трудовото или масовото производство. Всичко се отнася до качеството на използвания материал. Силумина - сплав от силиций с алуминий, от който са направени смесителите, е силно ненадежден. Такива миксери не издържат шест месеца.

По-надеждните и качествени миксери са изработени от месинг. Най-често те са покрити с хром отгоре, за да увеличат антикорозионните свойства на метала. В допълнение, хром предотвратява развитието на бактерии, а на повърхността му няма петна. При такива миксери производителят може да ви предостави до 25 години гаранция.

Най-надеждните и устойчиви на износване са смесителите, изработени от специална сплав от неръждаема стомана и хром. Такива модели ще струват най-много, но качеството им е гарантирано на 50 години.

За продавача не сте ви подвеждали при избора на смесител, просто вземете стоката и претегнете. Ако беше достатъчно лесно, то е силуминов миксер. Препоръчваме Ви незабавно да го отхвърлите. Ако кранът се окаже тежък - сигурно можете да се доверите на това. Тя ще ви служи повече от дузина години.

Надяваме се, че нашият материал ви е помогнал да изберете добър миксер за кухнята!
Много е полезно да се научите как да избирате газовата колона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Как да изберем крана за кухнята?Как да изберем крана за кухнята?
Кухни марияКухни мария
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Изберете миксерИзберете миксер
» » Как да изберем кранчето в кухнята?
© 2021 BggeHat.com