Кухненски кранче как да избирате и инсталирате

Кухненска браваВ жилищните ни помещения няма много места, които се нуждаят от такава адаптация, като смесител за студена и топла вода. Те могат да бъдат преброени на пръстите - вана или душ, мивка, биде и кухненска мивка. Кардиналната разлика може да се види само между миксерите, предназначени за стенна инсталация, и инсталирана директно върху самата водопроводна инсталация. Те се изразяват основно в принципа на тяхното инсталиране. Например кранчето за мивка и кухнята нямат разлики, с изключение на някои нюанси. Какво отличава кухненския миксер от всички други подобни устройства?

Как да инсталирате миксер в кухнята

Първо, това е неговата хоризонтална инсталация. Смесителят се монтира в отвора за кухненска мивка и се фиксира отдолу със специална миячка, напомняща сърп с едно или две гайки. Свързването към водопровода се извършва главно от гъвкави маркучи, но може да се направи и от неподвижни тръби.

Съществуват и повече видими различия. Кажете, от подобни кранчета за мивка, те се различават по размера на гърлото. Ако мивка смесител, произведени с малък чучур в разгара че бихте могли да поставите само ръце под него, това е един миксер дюза за кухнята трябва да се вмести тиган вместимост не по-малко от пет литра. Също така, каната му трябва да има завиден ъгъл на въртене.

Как да изберем кранче за кухня

Кухненска браваПо принцип кухнята трябва да бъде избрана в зависимост от кухненската мивка, в която ще бъде инсталирана. В края на краищата мивките също се различават един от друг и не само от вида на материала, от който са направени. Има мивки дълбоки, малки, с една или две мивки, кръгли и правоъгълни. Например, за двойно измиване, смесители с въртяща се дюза или смесители с маркуч за измиване на съдове са добре пригодени.

Смесителят с маркуч за изплакване на съдове е доста интересно парче. Самото гърло се изработва така, сякаш е в телескопична, прибираема версия. Неговият връх (кана за поливане) е свързан с основната част на миксера с гъвкав маркуч, тъй като при душ може да се премества повече от един метър. Този метод решава проблема не само да прехвърля вода от една черупка в друга, но и задачата да напълни големи контейнери, които не се движат в кухненската мивка.



Изборът на кухненски кран, трябва да обърнете внимание на системата, която ви позволява да отваряте и регулирате водоснабдяването. Потопете се в ръцете на тестото, за да не въртите познатите на всички клапани. Джойстиковият миксер е най-подходящ, той може да бъде отворен не само с ръце, но и с лакът, например - ще се справи с тази задача не по-лошо от ръката ви.

Кухненска браваНо най-добрият вариант за кухнята е смесител с електронно-механична система за регулиране на водоснабдяването. Така нареченият термостатен миксер. Температурата се регулира от един регулатор според скалата, приложена върху корпуса му, вторият регулатор регулира интензитета на водния поток (главата). И ако добавите към този модерен контрол на докосването, когато вместо обичайните дръжки имате само няколко бутона на ръка, това се оказва интересно устройство.

Важно е да обърнете внимание на материала, от който е направен смесителят. Пазарът ни е буквално зашеметен с евтини стоки с ниско качество. Миксерите от ниско качество се произвеждат от силумини - това е пресован алуминиев прах. Този материал е много крехък, понякога малък скок на налягането в системата за водоснабдяване е достатъчно, за да направи тялото му пукната, а след това неприятности, наводнението. Качественият миксер трябва да бъде изработен от месинг. Един лесен начин да се определи качеството на миксера материал е да го опитате на тегло. По-тежкият месингов окачващ уред тежи много повече от алуминия и тази разлика е забележима без люспи.

Е, най-накрая, ако искате дълъг живот за закупената нова кухня, се погрижете за почистване на чешмяната вода. Водата, доставяна от нашите тръби, не е кристално чиста, в нея има много големи отломки, които могат да унищожат не само миксера. Ето защо минималният срок, който трябва да се направи, за да се удължи живота на миксера, е да се инсталира груб филтър във входа на апартамента.
Не по-малко интересен материал в кухнята в стила на страната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Как да изберем крана за кухнята?Как да изберем крана за кухнята?
» » Кухненски кранче как да избирате и инсталирате
© 2021 BggeHat.com