Монтиране на мивката към стената в банята

Мивката е един от най-важните качества на всяка баня или кухня. С течение на времето губи първоначалния си вид и трябва да се промени. Нека да разберем как да избираме и независимо да определяме мивката.

Купуване на мивка - как да не правите грешка с избор?

В санитарните магазини можете да намерите голям избор от различни черупки. Те могат да се различават значително по форма, параметри и начин на привързване. В зависимост от дизайна и начина на монтаж, можете да поставите водопроводната система на плота, специален "пиедестал" или да прикрепите мивката към стената. Всеки от методите има своите предимства и недостатъци.

Монтирането на нова мивка към стената ви позволява да спестите малко място под мивката. Свободното пространство може да бъде заето от предмети, които използвате в ежедневието. В този случай продуктът е фиксиран към повърхността на стената през отворите в задната му част.

Когато инсталирате мивката на стената, можете да използвате свободното пространство под нея

Когато инсталирате мивката на стената, можете да използвате свободното пространство под нея

С помощта на "пиедестала" можете да фиксирате по-размерен и функционален корпус. Такъв водопроводчик също се нарича "мивка-лале". Този дизайн дава възможност да се скриват маркучи за отводняване на вода, водопроводни тръби и сифон. Така че стаята ще стане много по-привлекателна.

На стената тези водопроводни модели се фиксират с копчета от комплекта. В допълнение комплектът включва и предпазни шайби от пластмаса. Такива мивки могат да бъдат монтирани не само в банята, но и в кухнята.

В малките бани обитателите предпочитат да прикачат нова мивка към отделна маса. За това можете да използвате моноблок или водосточни водопроводни инсталации. За разлика от "лалетата", такива черупки често нямат отвори за миксери. Инсталирайки тази водопроводка, тръбите трябва да бъдат свалени, така че миксерът да може да се фиксира директно към тръбите, без да се използват гъвкави маркучи за това.

Какви инструменти са полезни за инсталиране?

Преди да поставите мивката в банята или кухнята, ще трябва да съберете необходимите инструменти. След като сте подготвили необходимото оборудване, няма да бъдете разсеяни да намерите правилния инструмент по време на инсталацията. Ще ви трябва:

  • ниво сграда;
  • перфоратор с набор от свредла;
  • Самонарязващи винтове и дюбели;
  • маркер или цветен молив;
  • отвертка или отвертка;
  • гайка и гаечен ключ;
  • мивка и набор от скрепителни елементи;
  • метър владетел.
Освен това ще ви трябва самозатягащи винтове и дюбели

Освен това ще ви трябва самозатягащи винтове и дюбели

В зависимост от ситуацията може да ви е необходим чук. Също така не забравяйте да си купите санитарен уплътнител, който ще трябва да запълни ставите между мивката и стената. Най-добре е да практикувате уплътнителите на самите фирми Tytan и Ravak.

Редът за монтиране на мивката - изучаваме подробно

Експертите съветват да закрепите продукта на разстояние от 70-80 см от пода. Често този параметър варира в зависимост от ръста на членовете на семейството.

След това вземете нивото и оставете маркировката под формата на хоризонтална линия на мястото, където ще бъде поставена обвивката. Измерете дебелината на тези стени на продукта, които ще се придържат към монтажните скоби. След това маркирайте средата на гърба на мивката. Прехвърлете тази точка на стената и я маркирайте. След това определете разстоянието от скобите до средната част в мивката. Прикрепете монтажните скоби към долната линия на разстояние, което е равно на предишния индикатор. Обърнете внимание на местата за монтиране на повърхността на стената през отворите за закрепване.

Връзката с канализацията се извършва след фиксиране на мивката на стената

Връзката с канализацията се извършва след фиксиране на мивката на стената

На маркираните маркировки пробийте дупка, завийте дюбелите в тях и поставете скобите. След това поставете мивката и оставят маркировки върху повърхността на стената през задните стени. Извадете продукта и направете дупки в маркираните точки. В тях завийте дюбелите. След това отново поставете мивката и най-накрая я фиксирайте с крепежни елементи от комплекта. След това свържете сифона и цялата система към канализацията. В ставите между продукта и стената нанесете тънък слой уплътнител.

Някои модели скоби нямат необходимите скоби. Поради това се изисква да бъдат закупени отделно. Най-добре е да монтирате продукта в подходящи скоби - кърпички с подходяща дължина.

Монтиране на мивка с "пиедестал" и свързване към канализационна мрежа

Изберете мястото, където ще бъде най-удобната мивката. След това маркирайте маркера с маркера на точките за фиксиране, опиращи се на маркировките в стойката. Отстранете мивката и пробийте дупки в стената. Диаметърът и дължината на отворите трябва да съответстват на размерите на крепежите в комплекта. След това завийте дюбелите и ги вмъкнете в тях.



За да фиксирате миксера, продължете стриктно в съответствие с инструкциите към него. Първо поставете продукта в отвора в мивката. След това здраво закрепете миксера от комплекта и проверете симетрията на вградения продукт.

За да свържете смесителя към водопроводната система, фиксирайте гъвкавите маркучи за вода. Маркучите трябва да имат здрава плитка от метал и гумени ръкави на върховете.

След това издърпайте каналите през отвора в водопроводната мрежа и уплътнителния пръстен. След това фиксирайте миксера с гайки и шайби. В отворите за оттичане на водата извадете изхода от комплекта сифон, като го фиксирате с гайка или винт. Между мивката и изхода поставете двете гумени шайби.

След това фиксирайте самия сифон към изхода. Свържете устройството към пластмасова тръба с диаметър приблизително 3,5 см. Тя е предназначена за свързване към канализацията. След това натиснете "пиедестала" с ВиК и го закрепете с гайки и шайби. В края на краищата ще остане да се свърже тръбопроводът към отводнителната система и да се свържат гъвкавите маркучи към водопровода.

След сглобяването на сифона, мивката трябва да бъде свързана към канализацията. За да направите това, закрепете продукта в отвора на мивката, който ще се изтощи. По този начин трябва да се уверите, че гумените уплътнения са здраво поставени в отвора.

След това свържете маркуча на сифон към канализационната тръба. Проверете захранването с вода и течове. За да направите това, включете кранчетата с различно налягане. Ако водата тече, след това затегнете гайките.

Инсталиране на мивката в плота

Най-често поставката за мивка се монтира в плота. Измерете ширината, дължината и височината на шкафа и измийте. Често в пълния комплект с водопровод има шаблон, на който е необходимо да маркирате и изрежете дупка за мивка. Ако не сте намерили шаблона, тогава трябва да поставите парче картон върху масата и да поставите мивката върху хартията с главата надолу. След това маркирайте маркера с неговия маркер върху хартията. От получената линия оставяме тире на разстояние, идентична с ширината на перваза. След това трябва да изрежете последващия шаблон.

Изрежете отвора в горната част на масата трябва да са много чисти

Изрежете отвора в горната част на масата трябва да са много чисти

След това започнете да рязате дупката. В същото време трябва да бъдете изключително внимателни. От ръба на плота е необходимо да оставите приблизително 5 см, приложете шаблона върху повърхността и маркирайте контурите с маркер. Съгласно контура, свредлото трябва да пробие няколко дупки. След това поставете ножовката в една от тях и направете изрязване по контура. Краищата на получените дупки трябва да бъдат обработени с шкурка.

За да прикрепите мивката към стената, е необходимо да поставите долните части на краищата си силиконов санитарен уплътнител. След това силно натискайте продукта върху горната част на масата и го задръжте за 3-5 минути. В крайна сметка смесителят и сифонът ще бъдат оставени да доставят водата. Понякога, заедно с мивката за плотове, се продават специални скоби, които също трябва да се използват за монтаж. Те ще държат по-надеждно продукта на масата.

Характеристики на инсталацията на сухото строителство

Често наемателите трябва да фиксират мивката върху стената от гипсокартон в банята. Ако преди това нямаше рамка, използвана за довършителни работи, няма да има специални проблеми с инсталацията. Ако обаче има подложка под гипсокартон, фиксирането на мивката към такава стена няма да бъде толкова просто. Най-добрият вариант е да инсталирате малки дървени блокове на правилните места под гипсовата плоскост по време на монтажа на заготовката. След това ще се постави мивка за тези барове. На места, където се сглобява черупката, най-добре е да смените края с неговата колекция - лист от магнезиев стъкло.

Ако финалът вече е на стените, тогава можете да излезете от ситуацията по този начин. Закачете мощен магнит върху здрав низ и намерете място, където има метални части на щайгата. След това маркирайте тези места с маркер, пробийте дупки в тях и завийте винтовете.

Можете да закупите и специални крепежни елементи за стени, завършени с гипсокартон. Идеалният вариант е закупуването на "охлюв" или закопчаване на "пеперуда". Тези ключалки са достатъчно надеждни и лесни за използване. Въпреки това, за да се постигне най-доброто качество на инсталацията, е необходимо тя да действа стриктно в съответствие с инструкциите, приложени към комплекта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Монтиране на мивка в маса на всички етапи на работа на ръцетеМонтиране на мивка в маса на всички етапи на работа на ръцете
На каква височина поставяме мивката в банята? Търсим възможност за цялото семействоНа каква височина поставяме мивката в банята? Търсим възможност за цялото семейство
Как да инсталирате сифон за измиванеКак да инсталирате сифон за измиване
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Стъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банятаСтъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банята
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Как да почистите мивката правилноКак да почистите мивката правилно
Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?
» » Монтиране на мивката към стената в банята
© 2021 BggeHat.com