Монтиране на мивка в маса на всички етапи на работа на ръцете

Монтирането на мивката в плота може да се извърши по няколко начина, всичко зависи от вида на миещата структура и от вашите лични предпочитания. За всички етапи на работата по самосъединяване ще обсъдим по-нататък в тази статия.

Начини за свързване на мивката в плота

Има няколко начина за фиксиране на кухненската мивка. Ако това е фактура, след това го прикрепете към куба, специално избран за размерите на измиващата структура. Понякога при закупуване на кухненски комплект може да се предложи вариант на интегрирана мивка. В този случай мивката и плота са структура от една част. И двата предмета са изработени от един материал чрез леене, заваряване или използване на лепило, последвано от полиране на всички шевове, за да се създаде идеално плосък и холистичен дизайн. Въпреки това цената за него ще бъде доста висока.

Рязане на мивката в плота

Рязане на мивката в плота

Най-често се прибягва до страната на мивката в плота. Тази опция спечели популярността си, защото можете да си купите мивка, изработена от различни материали: пластмаса, неръждаема стомана, камък, мед, порцеланови камъни, стъкло, бронз. Между това разнообразие наистина има какво да изберете в зависимост от финансовите възможности. В допълнение, такива дизайни все още могат да имат различни форми: кръгли, триъгълни, квадратни и т.н.

Предлагаме ви да се запознаете с три възможни варианта, как да изрежете мивка в плота:

  • Горният край на мивката е разположен под плота. Струва си да се отбележи, че този метод на инсталиране е по-присъщ на скъпите слушалки, тъй като разходите за инсталиране са високи и се произвеждат от професионалисти. Те изглеждат здрави и привлекателни. Ако има желание да направите сами работата, за инсталацията е необходимо да закупите фрезер, който може да направи канали от вътрешната страна на плота. Повърхността на получените фрези след рязане е добре смляна и обработена с изопропилов алкохол. Монтаж на мивка се произвежда върху полимерно лепило със захващане за 12 часа. В последния етап краищата на черупката се изсипват с двукомпонентна смола и след закаляването й лицевата страна се смила за постигане на идеално равна повърхност.
  • Инсталиране на морзов мивка на същото ниво като плота. Монтирането на такава мивка трябва да се извърши внимателно и внимателно. Първо, дупката се изрязва и след това по периметъра, стриктно измерена от параметрите на мивката, в горната част на масата се правят малки канали с ширина на ръба на мивката. След това всички канали в повърхността се обработват с уплътнител. Измиването се поставя върху горната част по такъв начин, че нейните ръбове да са разположени в същата равнина с горната част. Конструкцията е фиксирана в горната част на масата с помощта на скрепителни елементи.
  • Мивка с ръбове над плота. Най-често срещаният и лесен начин за инсталиране. Процесът отнема малко време и какъв инструмент е необходим за това и основните етапи на работата, нека разгледаме по-подробно.

Кой инструмент е необходим и как правилно да се маркира

Преди да започнете работа, трябва да се уверите, че сте закупили целия продукт. За правилното закрепване на конструкцията заедно с мивката трябва да се осигурят специални крепежни елементи, които да помогнат за фиксирането на мивката в плота и уплътнителната лента. Тя може да бъде под формата на тръба или напълно плоска. Краищата му са обработени със специален адхезивен състав, който спомага за по-добро сцепление на елементите помежду си и помага за уплътняването на съединението на мивката с плота.

Маркиране на областта на рязане

Маркиране на областта на рязане

Работата по монтажа не може да бъде извършена без наличието на някои инструменти, най-простият от които са молив, измервателна лента (лента) и владетел. Трябва да се погрижите за отвертка или тренировка с бормашина за дърво, чийто оптимален размер ще бъде 12 мм. Ще ви е необходима и кръстосана и плоска отвертка за самонарезни винтове, които се доставят с монтаж, шкурка и гипсов картонен нож. Също така трябва да вземете мозайка с набор от триони за дърво. За уплътняване на шевовете и като хидроизолация ние ще се нуждаем от уплътнител.

Купуване на уплътнител, даване на предпочитание на прозрачен състав, и обърнете внимание на продукта е санитарен - специално предназначени за "мокри" области.

Монтирането на мивки може да се направи както на етапа комплект кухненски комплекти, и по-късно, когато плота на масата вече е инсталирана. За удобство при използване на мивката и нейната стабилност, преди маркирането, е необходимо да изберете правилното място. Необходимо е да се оттегли от ръба най-малко 60 мм, конструкцията да не се поставя близо до нея. Разстоянието от ъгъла трябва да е повече от 3 мм, за да не се причинява неудобство по време на почистването. Ако е възможно, е желателно да се осигури място за детергенти и гъби.

Ако мивката се състои от два блока, тогава ще бъде изрязана обща дупка за нея, а не отделно за всяка купа. Важно е да измервате правилно разстоянието, особено от вътрешната страна на палците, така че ръбовете да не удрят стените на слушалките. Когато избраният модел не осигурява място за миксера, кранчето може да бъде инсталирано от двете страни на мивката, където ще бъде най-удобно за използване, но възможно най-близо до плота.

Често с мивка е шаблон за маркиране

Често с мивка е шаблон за маркиране

Ако шаблонът е с умивалник, няма да има проблеми при очертаването на контурите на конструкцията и лесно можете да прехвърлите очертанията на повърхността на плота. При отсъствието на шаблон, изрежете го от хартия или завъртете мивката с главата надолу и изчертайте очертанията му. За удобство е по-добре да работите заедно - едната държи конструкцията, другата я изобразява. Това ще ви помогне да избегнете измиването по време на производството на маркера. Можете също така да използвате скоби. Закрепете неподвижната конструкция върху масата, след като контурът се прехвърли на повърхността, трябва да се оттеглите от ръба й на разстояние, равно на страните на мивката и да изчертаете друг, по-малък контур. В стандартната версия разстоянието между двата вериги ще бъде 12 мм, въпреки че в зависимост от модела на мивката може да се различава.

Препоръки за рязане и срязване на дупки

Преди да отрежете плота под мивката, трябва да проверите всичко отново и едва тогава започнете да работите. Взимаме пробивна или отвертка с монтирана бормашина и правим толкова дупки в ъглите на нашия контур, колкото в мивката (4 за квадрат, 3 за правоъгълна и т.н.). За да почистите кръглите форми, можете да направите повече дупки за лесна работа с монтажния трион върху извитата повърхност. Важно е да запомните, че дупките трябва да бъдат направени от вътрешната страна на контура и техните ръбове да се докоснат до изтеглената линия.

Извършете работа по сондиране от предната страна на плота. Така че можете да избегнете големи раздробяване и счупване.

След това вземаме мозайката, вмъкваме платното в дупката и бавно започваме процеса на рязане. Не забравяйте, че дупката под мивката трябва напълно да съвпадне с очертания контур. Дори и да е по-малък - след рязане винаги можете да настроите размерите му. След края на работата, трябва да поставите мивка в подготвения отвор за монтаж. Ако има минимално възпроизвеждане, работата се извършва правилно. Мивката трябва да се почисти и местата за разливане да се почистят старателно с шкурка.

Ако работният плот е направен от дърво, ПДЧ и подобни материали, след това да бъде сигурен за лечение на разреза трион, или при контакт с вода ще набъбне повърхността с последващо разпадане, инфекция с гъбички и плесени. За тази цел, след обработка шлайфмашина или шкурка трябва да се прилагат защитен слой, който може да се използва за лепилото PVA или устойчив уплътнителен вода (силиконов). Лепилото се нанася върху детайлите с дебел слой и се оставя да изсъхне напълно. Ако се използва силиконов уплътнител, той трябва да се прилага по такъв начин, че част от състава да пада върху ръба на триона. След извършване на хидроизолационни работи можете да продължите с директната инсталация на мивката.

Как правилно да изрежете мивката - довършителните елементи

В началния етап е необходимо да се обезмасли вътрешният ръб на мивката и да се фиксира уплътнителната лента. Ние правим това не на самия край, но след кратко разстояние. В някои конструкции може да се забележи, че има малка депресия близо до ръба. Той е предназначен за прилагане на силикон. Ако няма канал, тогава трябва да се постави малък флагел между ръба на мивката и инсталирания уплътнител. Също така, трябва да се постави малко количество силикон по ръба на изрязания контур, без да се пресичат ръбовете му.

На следващия етап вътрешната част на страните трябва да се закрепи и да ги фиксира до края не си струва, в противен случай мивката не може да мине през дупката. Сега можете да продължите да инсталирате структурата на нейно място. За да направите това, измиването започва да се инсталира в дупката от страната, където ще се намира кранчето. Мивката е плътно положена върху повърхността, докато двете повърхности не са напълно комбинирани. От ръбовете на мивката трябва да излезе част от уплътнителя, приложена към ръбовете, която трябва да бъде извадена преди да се втвърди напълно, в противен случай ще бъде трудно по-късно.

След това трябва да вземете нивото и да проверите как точно е направена инсталацията. Ако има нужда, тогава черупката може да бъде преместена малко, така че да се залепи на място. След това е позволено да фиксират закрепващите елементи до края. Не затягайте крепежите с голяма сила. Това може да доведе до издуване на страните на мивката. След монтирането на монтажа е възможно да започнете да фиксирате санитарното оборудване - инсталирането на смесител и сифон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?
Монтиране на мивката към стената в банятаМонтиране на мивката към стената в банята
Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакиниКаква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
Как да инсталирате сифон за измиванеКак да инсталирате сифон за измиване
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Стъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банятаСтъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банята
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Филтри за вода под мивкаФилтри за вода под мивка
» » Монтиране на мивка в маса на всички етапи на работа на ръцете
© 2021 BggeHat.com