Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?

Всеки, който си купи нов кухненски комплект или реши да замени старата мивка с нова, пита "Как да се фиксира мивката към плота?". Има някои доста прости правила, които ще ви позволят да направите това сами, без да прибягвате до услугите на господаря.

Изборът на материал - порцелан или метал?

Ако планирате само покупка, има смисъл внимателно да разгледате опциите, представени на рафтовете на магазините. Кухненските мивки по тип закрепване могат да бъдат отгоре, наклонени или шарнирно свързани. Най-често срещаните са първите два варианта. Те могат да бъдат изработени от различни материали:

  • неръждаема стомана;
  • емайлиран метал;
  • порцеланови камъни;
  • изкуствен камък;
  • акрил;
  • стъкло.

Следващата точка в класификацията на кухненските мивки е тяхната форма. Днес има не само традиционни правоъгълни мивки или мивки, които се намират в ъгъла, но и купи с кръгла и по-сложна форма. Когато избирате за екстравагантна конфигурация, уверете се, че тя не засяга лекотата на грижите и поддържането на чистотата в кухнята. Също така има смисъл да се определи броят на купите (те често са две), местоположението на миксера и наличието на допълнителни функции, като например възможността за инсталиране на допълнителен кран за филтрирана вода, преливане.

Метална мивка

Метална мивка

Но ако формата и наличието на допълнителни "опции" - все още е въпрос на вкус и комфорт, материалът от който са направени измиване, влияе директно върху неговата трайност, практичност и лекота на използване. Помислете за двете най-популярни опции: метал и гранит (изкуствен камък). И двете имат своите предимства и недостатъци. Познавайки ги, можете да изберете най-подходящия за себе си.

Метални почистване - почитан класически, той е подходящ за най-Интериорът е семпъл и надежден да експлоатира, лесни за почистване, устойчиви на вряща вода и стръмни подутини (падането на тиган, например). От недостатъците - шумът, който създава и вода от чешмата и съдовете, ако се движи по дъното на мивката. Все още е доста трудно да се постигне оригинален блясък: капките оставят следи по повърхността.

Порцеланова мивка

Порцеланова мивка

Керамичните мивки от гранит изглеждат скъпи, устойчиви и издръжливи, безопасни за околната среда, представени в различни цветове и конфигурации. Но много по-внимателно ще трябва да се отнасяте към нейното почистване. Е, основният аргумент не е в полза на този вариант е доста висока цена. Аналозите на изкуствен камък са много по-демократични, но по-лоши от измиването от каменни трохи в много отношения.

Инсталиране на мивката в кухнята - вграждане или налагане?

Монтирането на мивка в кухнята до голяма степен зависи от това дали товарителницата е пред нас. Доскоро по-голямата част от черупките бяха метални и надземни, стандартни по размер. Същият размер беше изпълнен от кухненския шкаф. Мивката е просто поставена върху страничните вертикални стени и се превръща в горната хоризонтална повърхност. новото поколение на чашата, както е споменато по-горе, са различни по форма и размер, така че по-голямата си част те брави: силна и монолитни плот кухненски единици, подходящи отвор изрязани и извършва инсталацията за промиване.

Монтиране на мостов мивка

Монтиране на мостов мивка

Тъй като поради водопроводни инсталации, както и канализацията тръба на сифона, а понякога и няколко сифони кабинета под мивката не разполага задна стена и допълнителни ребра, неговата сглобяването и монтажа трябва да се извършва с особено внимание. Всички отворени съкращения на стойност репелент третирани, в противен случай влагата от материала на тялото се деформира, ще бъде благоприятна среда за развитието на гъбички и плесени.

Така че, за да инсталирате товарителница със собствените си ръце, ще ни трябва:

  • мивка и облицовка;
  • електрическа бормашина;
  • Пробиване на дърво;
  • отвертка;
  • клещи;
  • силиконов уплътнител (по-добре прозрачен);
  • рулетка или владетел;
  • Картина за рисуване;
  • самобръчкови винтове;
  • L-образни крепежни елементи с наклонени срезове.


Ако мивката е лека, тя може да бъде фиксирана само с уплътнител, тя играе едновременно ролята на лепило и няма да позволи водни капки да текат под металната повърхност. По-надежден начин е монтирането на умивалника с винтове с самонарязващ се елемент. На сглобения шкаф е необходимо да се монтират 4-5 специални L-образни крепежни елементи, които се продават в специализирани магазини. За да направите това, ги фиксирайте с винтове в центъра на всяка стена на шкафа, можете да направите 2 крепежни елементи за надеждност. Основното е да се изчисли правилно дължината на винтовете - те не трябва да се виждат от външната страна на конструкцията. Всички закопчалки трябва да се поставят на една и съща височина.

Много по-лесно е да инсталирате мивка, която вече има инсталирана сифон и миксер, защото след това ще я направи неудобно. Особено, когато става въпрос за ъглова конструкция.

Ако все още не сте го направили, обработвайте секциите на шкафа с уплътнител или отблъскващ влагата състав. След това мивката се вкарва в бордюра, затягането се затяга, прикрепва здраво конструкцията. В модерните версии на горните мивки се осигурява още по-елементарно закрепване, когато винтовете са фиксирани вертикално в горните секции на стените на шкафа. Мивката, която има подходящи отвори, се поставя върху главите на винтовете и избутва в определената посока. В този случай основното е да се измери мястото на закрепване на винтовете.

Как да не се бърка при инсталацията - дали партньорът е необходим?

Ако сте купили мивка, внимателно прочетете инструкциите как да инсталирате мивка в кухнята. Монтирането на мивка в плотовете означава точност и точност. В противен случай рискувате да разрушите повърхността, което е много скъпо. Освен това ще се нуждаете от маркер, шаблонен картон, мозайка за дърво или мозайка, плат или специална гъба, за да премахнете излишния уплътнител.

Можете да направите оформлението на дупка веднага на масата, но ако нямате достатъчно опит в тази работа, по-добре е да се направи предварителна модел от картон. Така че, внимателно измерване на вътрешната страна на пране и се прехвърлят тези измервания върху картон, нарязани с малък марж, прикрепете шаблона във ваната, където се правят корекции, ако е необходимо. Ако мивката има крило - работна повърхност, на която можете да поставите измити чинии, определете от коя страна предпочитате да я поставите. Шаблонът е удобен, защото го прави лесно да си представите как ще изглежда инсталирано умивалник, къде ще има смесител, ако пантите не се намесват.

Всичко това трябва да бъде изяснено преди създаването на дупката. Ако сте решили, поправете шаблона с лепкава лента, кръгнете маркера и изтрийте. Не се намесвайте с лепилната лента и периметъра на бъдещия отвор, което ще защити декоративното покритие на плота от механични повреди. С помощта на електрическа сеялка пробийте няколко дупки близо една до друга. Изберете удобно място, например ъгъл. Свържете ги с длето и започнете да рязате дупката с ръчен или електрически монтажен трион. Винаги проверявайте правилността на режещата линия. Тъй като модерните плотове са достатъчно дебели, уредът може да се счупи, да се подготви резервен, само за всеки случай.

Препоръчително е да се използва помощта на партньор, който ще държи режещия диск отдолу, в противен случай под собствената си тежест може да се провали и фрактурата ще изпъкне. Спазвайте предпазните мерки за безопасност, не увреждайте ръцете на асистента. Краищата на отвора, образуващи уплътнение от влага. Сглобете мивката, монтирайте сифона, миксера, монтирайте необходимите уплътнения. Нанесете уплътнител около периметъра на отвора на самия ръб. Инсталирайте мивката и я натиснете здраво. Уплътнителят сигурно фиксира купата, незабавно отстранява излишния й материал с влажна кърпа или специална гъба.

Дайте на лепилото "хванете" и не движете мивката. След това свържете комуникацията и се уверете, че няма изтичане. По подобен начин е възможно да се монтира обвивка от камък и метал. За метал от вътрешната страна на кухненската маса, понякога се използват специални скрепителни елементи, които притискат купата и крилото към дървена конструкция. Монтирането на каменна мивка става без тях, защото тежката обвивка е здраво закрепена към уплътнителя.

Как да инсталирате мивка в кухнята - пробийте дупка за миксера

Понякога производителите дават на купувача избор на това къде и как да се фиксира кухненската кран. Това често се отнася за мивки от естествен или изкуствен камък с крило или с допълнителна малка купа. Някой удобно ги намира отдясно, някой - отляво. Това се случва, че в такива мивки в заводите правят два дупчици от двете страни и слагат изрезки за излишни. Но много по-често е необходимо да пробивате дупка самостоятелно и е добре, ако в кутия с мивка има подходящ фрезов инструмент.

Такъв фреза или коронка ще бъде необходим във всеки случай. Много майстори, особено когато работят с черупки от изкуствен камък, страхуват да се направи отвор, се страхувам, че чашата ще се спука, или краищата ще се превърнат помия. Ако спазвате всички правила и отделите времето си, не трябва да възникват проблеми в такава отговорна дейност. Съберете инструменти и започнете. Но първо, използвайте два полезни съвета. Пробийте дупка във вентилирано помещение, защото когато смолата се нагрее, се получава остра миризма. И поставете мивката в кутията, в която са били продадени, или в друг, подходящ по размер. Това ще ви помогне лесно да поддържате къщата чиста, защото чиповете в процеса са много.

  • Внимателно измери местоположението на бъдещия отвор, маркирайте го с маркер.
  • В центъра пробийте дупка с електрическа тренировка с керамична тренировка. Започнете работа бавно, при ниски скорости, така че свредлото да не се плъзга и да повреди декоративното покритие.
  • Дупката в центъра е необходима, тъй като фрезерът или коронката има точка в центъра и е фиксирана по този начин на едно място.
  • Поставете фрезата върху свредлото, започнете да пробивате дупката бавно, задръжте инструмента строго вертикално, закрепете го здраво, така че да няма чипове или драскотини.
  • В случая на порцеланови каменинови изделия е необходимо допълнително да се защитят очите с очила, а на фреза, който е много горещ, да се налива вода за охлаждане.
  • В завършената дупка поставете смесителя и завършете монтаж на мивка по начина, описан по-горе.

Основното нещо, което трябва да запомните, е, че не само естетиката на вашата кухня, но и нейната издръжливост и сигурност, зависи от спазването на елементарните правила и последователността на произведенията. И спестените пари от услугите на капитана могат да бъдат изразходвани за нещо по-приятно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на висококачествен мивка за миене на баняИзбор на висококачествен мивка за миене на баня
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Какво предлага пиедестала?Какво предлага пиедестала?
От какъв материал да си купя мивкаОт какъв материал да си купя мивка
Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?
» » Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?
© 2021 BggeHat.com