Как да инсталирате масата за плота

За да подменим поръчката на сондирани газови и електрически печки, дойдохме по-компактен и функционален, вграден в кухненските мебели и фурни. Трудно е да се надценяват техните предимства - това е удобство при употреба и включването на едно движение на дръжката и най-важното предимство е тяхната проста и бърза инсталация на плота, просто просто да направите сами.

Как да инсталирате плота

Първата стъпка в инсталационния процес е маркирането на дупката, в която ще бъде инсталирана плочата. Дупката се маркира според размерите на плота и местоположението й на кухненския плот. За да запазите твърдостта и целостта на плота, не поставяйте отвора близо до ръбовете, в противен случай отслабените ръбове може да се счупят с времето.

Как да инсталирате плота

На по-рано маркираните линии с електрически винтов трион се изрязва правоъгълен отвор.

Как да инсталирате плота

За да улесните задачата за инсталиране на плота, преди да започнете рязането, е необходимо да пробиете малка дупка в изрязаната част, от която ще започне целия процес на рязане. Използвайте само нов трион с фини зъби, ще ви отнеме малко повече време, за да намалите, но ще получите гладък, бичен ръб.

Как да инсталирате плота

Нанасяме плота на прясно нарязаната дупка и, ако маркировката е направена правилно, отидете директно към инсталацията.

Как да инсталирате плота

За да започнете, трябва да лепете печат върху ръбовете на дупката, което няма да позволи замърсяване и водата да падне под панела и бързо да разваля кухненския плот. Самозалепващият уплътнител се продава напълно с плот. Няма нищо сложно в този процес.

Как да инсталирате плота

Сега, когато уплътнението е залепено, поставете панела в отвора. Ако дупката се оказа малко по-голяма, изравнете плочата по отношение на ръба на плота. Остава да работи за малки.



Как да инсталирате плота

С помощта на специални клипове, включени и в комплекта за доставка, фиксирайте плота. Скрепителните елементи се монтират от долната страна на горната част на масата, сякаш затварят панела между горната му част и дъното на горната част на масата.

Как да инсталирате плота

Е, е инсталирана нова и лъчиста повърхност за готвене, за да се подобри запечатването на празното пространство между плота и плота, а освен това можете да използвате санитарен антибактериален силикон. Остава само едно - да донесете газ и да го свържете към електрическата мрежа.

монтаж на плота

Тази точка също не създава специални затруднения. Подобно на готварска печка, плотът е свързан с газовия тръбопровод, използвайки гъвкав маркуч. Връзката се осъществява чрез съединителна гайка чрез паратично уплътнение. Гайката затяга и се проверява за изтичане на газ със сапунена вода. Електрическата част е свързана директно към изхода.

монтаж на плота

Всичко, можете да инсталирате газови котлони и подложки под саксии и тигани, правете първото стартиране. И ако всичко работи според очакванията, влезте в експлоатация. Може да се наложи леко да се адаптира повърхността на готвене към използвания във вашия регион газ. За тази цел се доставят допълнителни газови инжектори. Издърпайте горелката на дъното на площадката, където можете да видите малка месингова дюза. Завъртаме го с плоска широка отвертка, а на мястото му завъртаме нова, подходяща за вашия газ.

монтаж на плота

Е, сега можете да добавите кухня, оборудвана с нова газова повърхност. Надявам се, че не сте забравили да си купите нов добър тиган за палачинките на новата плоча. Това ще бъде великолепен подарък за втората половина и сега тя с удоволствие ще затвори очи за вашите дребни шеги.

Как да инсталирате плота


Майсторският клас се проведе от Сергей Голиков,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?
Кухненски мебели със собствени ръцеКухненски мебели със собствени ръце
Как да направите плот от изкуствен камък със собствените си ръце?Как да направите плот от изкуствен камък със собствените си ръце?
Как да направите дърводелски работни схеми и инструкцииКак да направите дърводелски работни схеми и инструкции
Монтиране на мивка в маса на всички етапи на работа на ръцетеМонтиране на мивка в маса на всички етапи на работа на ръцете
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
Кутиите в кухнята на колко разстояние от масата са по-добре да имат?Кутиите в кухнята на колко разстояние от масата са по-добре да имат?
Монтиране на мивката към стената в банятаМонтиране на мивката към стената в банята
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакиниКаква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
» » Как да инсталирате масата за плота
© 2021 BggeHat.com