Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на всяка от тях

Всеки миксер, дори най-добрият, може да се провали поради различни причини. Грешки и аварии могат да възникнат при всяка техника, а миксер, който постоянно работи, е най-податлив на счупване. Обикновено поправките могат да се извършват независимо, без да се прибягва до специалисти. Статията разглежда смесителите, техните сортове, както и често срещаните проблеми и методи за елиминирането им.

Сензор, лост или клапани - как мога да включа водата в миксера?

В зависимост от принципа на работа всички съвременни кранчета са разделени на три основни категории: сензорни, лост и клапани. Най-популярни са клапанните устройства, които могат да се намерят почти в банята на всеки апартамент. Структурата е представена от два клапана или клапани, отговорни за налягането на топла и студена вода. Основата на тези смесители са ротационни сърцевини, наречени кутии за кранове.

Наскоро използването на лостови миксери

Наскоро използването на лостови миксери

Смесителите на лоста постепенно завладяват пазара, което се дължи на удобството и лекотата на използване на устройството. Всъщност, в този случай има само един лост, чиито задачи включват избор на топла или студена вода, както и главата на потока. Работата на такива смесители се основава на действието на патрона. Ядрото в крана трябва да бъде перфектно монтирано, за да може да се върти не само в хоризонтално положение, но и вертикално.

Сензорните миксери са най-скъпи, защото използват много скъпи механизми и сензори. Характерна особеност е възможността за включване на вода без директен контакт със смесителя.

Както показва практиката, наемателите в частни домове и апартаменти най-често се сблъскват със следните проблеми:

  • Водата от крана е изтекла
  • Слаба водна струя
  • Водата тече едновременно от душа и гъндера
  • Бутонът механизъм не работи
  • Проблеми в режима за превключване на режима от бръмбар към душ.

Смесителят обаче не е единственият механизъм в душ кабината, който става неизползваем. Водният превключвател между душа и гангстер също се разкъсва доста често. Това се дължи на факта, че ключът използва същата верига, която се използва в миксера на кранчето, т.е. кранът, който има свойството да не успее. Преминаването на вода в маркуча или маркуча за душ се извършва с помощта на ексцентрик, който задвижва плъзгащ клапан с два уплътнения.

Ако в душ е монтиран бутон, тогава се използва уплътнителен пръстен, който трябва да се смени в случай на изтичане. Поради факта, че устройството за превключване е напълно аналогично на клапанния клапан в същността си, ремонтът му се извършва приблизително в същия ред.

Проблеми с кран в банята - премахване на типичните проблеми

Най-често срещаният проблем е тънка струя вода, изтичаща от под гайката над канала. Този феномен обикновено се наблюдава, когато водата е включена. В този случай главата на течността, изтичаща от крана, остава на обичайното ниво за него. Подобни проблеми могат да възникнат и на мястото, където маркучът е свързан към душ или към тялото на миксера.

О-пръстенът лесно се заменя от себе си

О-пръстенът лесно се заменя от себе си

Причината за всеки от горните случаи е О-пръстенът. Не може да се припише ремонт на миксерния пръстен от себе си в категорията на сложни задачи. Трябва само да отвиете гайката на мястото, където има изтичане, след това да смените O-пръстена с нов. Този елемент е изработен от латекс или каучук. Препоръчително е да използвате латексови пръстени, които, въпреки че се отличават с голяма цена, но имат висока продължителност на живота - 5 години.

Следващият проблем, който възниква независимо от вида на смесителя, е изтичането на вода в основата. Така че районът, в който водопроводът е свързан с корпуса, много често тече, особено когато налягането на водата е включено. За да ремонтираме смесителя, ще трябва отново да сменим уплътнението.

Това е най-простият вариант, но проблемът може да е в друг. Например причината за изтичането може да бъде ексцентриците, които първоначално са били настроени неправилно. Първоначално течността не се вижда поради плътността на пръстена, но с течение на времето губи характеристиките си на работа, което води до появата на вода. Не забравяйте да проверите ексцентриците, така че да бъдат правилно настроени. Понякога е необходимо ръчно да ги завъртите, за да ги върнете в централната позиция.

Счупена гайка, издърпана резба, големи твърди предмети, попадащи под уплътнението, са предпоставки, които могат да причинят изтичане на вода. В първия случай е съвсем лесно да се определи проблемът, но не винаги е лесно да се реши проблемът с такова разпадане. Затруднението се крие във факта, че всеки участък от съединението под гайката се различава от малък колан, който предотвратява разглобяването на гайката и вместо него се монтира работен закрепващ елемент.

Поради този малък проблем, понякога трябва да смените целия миксер. Ако гайката е излязла на място поради счупената нишка, тогава има само една опция за действие - закупуването на нов миксер, тъй като не е възможно да възстановите нишката само по себе си. Имате късмет, ако течът е причинен от твърди частици под лигавицата. Необходимо е да действате по следния начин - добре да изплакнете канала, което трябва напълно да реши проблема.

Необходимо е да затегнете правилно гайките, без да използвате прекалено голяма сила. Тогава ядките ще служат за дълго време и няма да ви се налага да сменяте миксера поради проблеми с тях.

Увеличаването на налягането на водата ще помогне за почистването на аератора

Увеличаването на налягането на водата ще помогне за почистването на аератора

Друг прост и безвреден недостатък в санитарния фаянс е слабото налягане на водата. Сложностите, които този проблем не представлява. Ще трябва да почистим аератора, който провокира намаляване на обемите на входящата течност. Аераторът е специална дюза, разположена в края на гърлото. Неговата задача е да насища водата с кислород, освен това, благодарение на тази част, е възможно да се избегне пръскането на течността в банята.

Аераторът се почиства за няколко секунди. Първо трябва да отстраните този елемент, след това да се придвижите директно към почистването - премахнете солените отлагания, малки отломки и мръсотия, както и ръжда. Сега остава да създадем механизма на негово място. Само забелязваме, че за да се бори с атаката, се препоръчва да се използват специални химични разтвори без следа, като се премахнат всички следи от сол и ръжда върху аератора.

Вентилаторен миксер - ремонтни кран-осови кутии

Основната част в смесителя на кранчето е кран-кутия. В сравнение с други видове устройства, поправянето на този механизъм е най-лесно. Това е друга причина за голямата популярност на клапанните устройства в сравнение с лостовете и безконтактните. Нивото на течността на главата тук се контролира от прът, оборудван с червячна предавка, която се движи в корпуса на главата. Ако пролуката между стените на тръбопровода и стеблото е твърде голяма, резултатът е изтичане на кран. Определете разликата е съвсем проста: ако ударът на крана е много свободен, тогава проблемът е в него.

За ремонтите се нуждаем от лента или дима, напълно импрегнирана с твърдо вещество. Като навиете някой от тези материали над винтовата част, можете да постигнете корекция на течове. За подобряване на ефекта каналите под контурите на червеите могат да се смазват със специални уплътнители. Естествено, най-простият и най-надежден вариант е да се замени кутията на осите, което е доста логично решение, защото цената на този елемент не е много висока.

Кран-кутия - основната част на клапанния смесител

Кран-кутия - основната част на клапанния смесител

В клапанните клапани често уплътнението е извън действието, което с течение на времето се влошава под въздействието на водата. Смяна на уплътнението ще бъде в състояние да всички големи проблеми, които тази операция не причинява. Необходимо е само да се изреже ново уплътнение от подходящ гумиран материал. След това трябва да отвиете винта на пръта, който закрепва използвания уплътнител.

Тук е необходимо да действате много внимателно. Винтът често е покрит с ръжда, затова може да му се наложи да го отвиете. След отстраняване на винта остава само да разглобите гумата, като използвате отвертка, за да махнете този елемент. Монтирайте нов уплътнител, леко го избутайте на място, натиснат винта и го затегнете плътно. Основното нещо в същото време не е да разчупите нишката, така че не е необходимо да натискате твърде много.

Възползвайте се от ВиК - подлежи ли на ремонт у дома?

Смесителите за лоста, наричани още джойстици, също могат да бъдат ремонтирани на ръка. За съжаление, това не важи за касетата, която е основният механизъм в миксерите от този тип. Ако касетата не успее, тя може да бъде заменена само с нова. Въпреки това, повечето от останалите проблеми, свързани с потока на вода, е възможно да се реши, без да се обаждат специалисти у дома. На първо място, трябва да намерите винт, който дава достъп до качулката. Около това устройство лостът за управление на налягането премества течността.

Ако касетата не успее, тя може да бъде заменена само с нова.

Ако касетата не успее, тя може да бъде заменена само с нова.

Внимателно разглобявайте капака, който ни отваря патрон и шестоъгълник. Получавайки шестоъгълник, можем да премахнем блока на портата, което е проблем с потока на излишната вода в джойстиковите смесители. Внимателно проверете това устройство за наличието на счупени нишки и също така премахнете тесните частици от четката и твърдите частици, които могат да останат в резбовите разрезки. Също така проверете запечатването - с течение на времето гъстотата на прилепването му се влошава, което допринася за натрупването на остатъци под него.

След като изпълним всички тези процедури, можем да инсталираме само монтаж на порта и шестоъгълника от месинг до предишните места. Смесителят се събира по реда на напълно обратно разглобяване. По правило почистването на уплътненията и възлите допринася за пълното коригиране на проблема с потока на водата. Ако проблемът продължи, ще трябва да смените обтуратора, като закупите ново устройство в санитарния магазин.

Безконтактни кранчета - защо се разпадат?

Сензорните миксери могат да се похвалят с голяма стойност, което значително намалява интереса на потребителите. Но ако плащате необходимата сума, можете да разчитате на висококачествен и надежден механизъм, чиято износоустойчивост е много висока. Това не е изненадващо, защото няма никакви устройства, които жителите биха могли физически да повлияят. Вследствие на това вероятността за прекъсване на даден елемент е много малка, което ни води до много дълъг гаранционен период - добре известните производители предоставят на купувачите петгодишно безплатно обслужване.

Но ако оборудването се е провалило и гаранцията е изтекла, могат да възникнат сериозни проблеми. В крайна сметка е доста трудно да се намери водопровод, който да може да ремонтира такова устройство, да не говорим за независимия ремонт на миксера. Основният проблем е провалът на сензорите. Тези сензори постоянно работят, проследявайки подхода на ръцете да включат водата. Без помощта на господар не можете да направите. И е по-добре да се обърнат към помощта на служителите на специализирани центрове, за да не се разваля скъпото оборудване от неефективни действия на водопроводни инсталации, които нямат достатъчен опит в работата със сензори.

Единственото, което можете да направите сами, е да почистите аератора. В края на краищата, ремонтът му се извършва точно както при всеки друг миксер.

По този начин, повечето от проблемите, които можете да отстраните, спестявате пари за повикващи водопроводчици. Внимателно проверете миксера, като изчистите нейните основни елементи от отломки и мръсотия, дърпа гайки и болтове, както и подмяна на пломбите, можете да постигнете желания резултат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на смесителРемонт на смесител
Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банятаКак да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Батерия за баня с душ Как да изберем надежден уред самБатерия за баня с душ Как да изберем надежден уред сам
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?Петел с терморегулатор как работи това високотехнологично устройство?
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Смяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопроводСмяна кранчето в банята инсталация на оборудването, без помощта на водопровод
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
» » Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на всяка от тях
© 2021 BggeHat.com