Използване на мултифлексия в строителството

multiflitНа всяка производствена или строителна площадка непрекъснато работят специална техника и няколко устройства за разтоварване на материали и оборудване. Един от тези устройства е куката или кабелната система с хидравлично задвижване, наречена multilift.

Това оборудване за товарене и разтоварване ви позволява бързо да управлявате всякакъв вид опаковки, както и елементи с нестандартна геометрия по отношение на капацитета на натоварване. За да направи мобилността подобна на системата, тя е най-често инсталирана на камиони, например Kamaz. В този случай системата за разтоварване може лесно да се премести около обекта и да транспортира избрания товар до необходимото разстояние.

Според основната схема на изпълнение всички мулти-влекове могат да бъдат разделени на куки и гъсеници. Първата е система от греди, които образуват ъгъл и могат да се движат един спрямо друг. Поради мобилността на гредите и куките, разположени върху тях, контейнер или друг товар може лесно да бъде закачен и повдигнат до необходимата височина за транспортиране. Максималната маса за пътуване за такива устройства обикновено е ограничена до 40 тона.

Многоелементите кабели са практически лишени от твърди конструктивни елементи и представляват система от кабели и лебедки. Тяхната носеща способност е много по-ниска и износването на устройството е по-бързо, но поради голямата гъвкавост на всички крепежни елементи, кабелите multilifts могат да се справят с много сложни конфигурации.



Multilifts, инсталирани на базата на камиони, се използват най-често в строителния сектор. Те перфектно управляват товаренето и транспортирането на различни материали и метални конструкции. И предпочитанието е да се прикрепят кранове, тъй като този тип изисква минимално количество ръчен труд. Multilifts са подходящи за превоз на различни видове товари и са еднакво ефективни за подредените материали, както и за насипни товари, събрани в контейнер.

Такива адаптации също са в търсенето в други сфери на дейност. В общинската икономика многофункционалните лифтове се използват за транспортиране на инфраструктурни елементи като плочи и тръби, както и за отстраняване на строителни и битови отпадъци. В селското стопанство такива устройства помагат да се освободят допълнителни машини за разтоварване и транспортиране по време на сеитба и събиране на реколтата.

Адаптациите са непретенциозни за автомобилната база, така че манипулаторите често се инсталират на базата на камиони, които са станали по-малко ефективни по предназначение. Използването на multilifts може значително да намали финансовите, времевите и трудовите разходи при извършване на всички манипулации с товара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства при използване на товарен кранПредимства при използване на товарен кран
Самосвал и площта му на използванеСамосвал и площта му на използване
Инсталирането на дренажа от собствените си ръце.Инсталирането на дренажа от собствените си ръце.
Предимства и недостатъци на електроенергията и автомобилитеПредимства и недостатъци на електроенергията и автомобилите
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
Тракторни батерииТракторни батерии
От какво се състои такелажът?От какво се състои такелажът?
Транспортиране на мебели, преместване на дълги разстоянияТранспортиране на мебели, преместване на дълги разстояния
Какво трябва да знаете при стартирането на строителен проектКакво трябва да знаете при стартирането на строителен проект
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
» » Използване на мултифлексия в строителството
© 2021 BggeHat.com