Видове железопътни контейнери и тяхната цел

Железопътният контейнер е вид транспортно оборудване, предназначено за транспортиране и временно съхранение на товари. Снабдени с устройство, което позволява монтирането на превозното средство и последващо отстраняване на механизиран начин и може да се използва многократно за доставка на товари на един или повече видове транспорт.

Доставка на стоки в контейнери дава възможност да се механизира напълно процесите на товарене, разтоварване и съхранение, поради което намалява разходите за доставка, значително повишаване на производителността, намаляване на времето за престой товарен влак, гарантира пълна сигурност на товара, което премахва опасността от загуба или повреда на стоки по време на транспортирането. Има различни видове железопътни контейнери, които се използват в тази или тази ситуация.

Има две основни категории контейнери, разделени по цели за универсални и специални.

Универсалните контейнери се използват за превоз на широк спектър от стоки и собствени транспортни компании.

Специализираните контейнери са предназначени да доставят определен товар или група, сходни по отношение на транспортните свойства и условия, товари (напр. Полуготови продукти, киселини, концентрирани руди). Тези контейнери, като правило, са собственост на промишлени предприятия.



За огромните по дължината на руските железопътни линии контейнерните превози са от особена важност, а в близкото минало се развива по този начин доставката на товари от страните от Югоизточна Азия и Япония до Европа и обратно. В сравнение с доставката на морския транспорт в Европа, времето на пътя на товара намалява почти двойно.

При използване на контейнерни превози на товари за доставка е на "врата до врата", което значително повишава културата на трафика и ви позволява да достави стоката в градове, отдалечени от железниците в продължение на много стотици километри.

Броят на специалните влакове, предназначени за превоз на контейнери по пътищата на Русия, се увеличава ежедневно, особено в рамките на международния товарен трафик.

Нарастването на популярността на контейнерния трафик, свързан с развитието на съвременните технологии за обработка на товари в промишлени предприятия, складове и търговски организации, заменяйки човешки труд с автоматизирани системи за обработка на товари. Специалистът трябва само да наблюдава регулаторната работа на тези устройства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да транспортираме цимент?Как да транспортираме цимент?
Предимства при използване на товарен кранПредимства при използване на товарен кран
Газови бутилки с прилично качество, разумни цениГазови бутилки с прилично качество, разумни цени
Товарен транспорт в строителствотоТоварен транспорт в строителството
Транспортиране на Русия удобна и достъпна услуга за превоз на товари от всякаква сложностТранспортиране на Русия удобна и достъпна услуга за превоз на товари от всякаква сложност
Използване на мултифлексия в строителствотоИзползване на мултифлексия в строителството
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
Метални рафтовеМетални рафтове
Бустер компресор за производство на пластмасови контейнериБустер компресор за производство на пластмасови контейнери
От какво се състои такелажът?От какво се състои такелажът?
» » Видове железопътни контейнери и тяхната цел
© 2021 BggeHat.com