Как да транспортираме цимент?

Транспортирането на цимент е важно. В крайна сметка, при транспортирането на такива стоки в "неправилни" условия, това може да бъде повредено и съответно загубата на време и пари. Поради това, за да помислите как ще се транспортира цимент, е необходимо предварително да се пристъпи към планираните обеми за транспортиране.

Ако искате да се внесе малко от теглото на пратката (5, 50, 300 килограма, и т.н.), това е най-ефективния, за да го направи чрез закупуване на цимент в хартиен плик. Разбира се, тази торба ще бъде с повишена якост, състояща се от пет слоя силна целулоза, която гарантира, че ще издържи на обявеното тегло. Но все пак такъв контейнер има своите недостатъци. Ясно е, че ако една торба падне под силен дъжд, например тя ще се намокри с цялото съдържание. Но дори когато лежи дълго на влажно място с висока влажност, циментът в такава торба ще се влее и ще се развали.

охВъпреки това, в допълнение към минусите, тази опция за транспортиране на цимент има много предимства:

- циментът в хартиени торбички може да се транспортира по неспециализиран транспорт. Ако говорим за много малки количества (например 50 кг), тогава ще е достатъчно за конвенционална кола;
- няма специални контейнери за големи разходи;
- за разтоварване (както при натоварването) на такива стоки, ще бъде достатъчно да има "човешка сила", без да е необходимо да има скъпи специални устройства.

Но често, ако става дума за огромни количества стоки с обем от няколко тона, транспортът се използва или в специални контейнери, или в така наречения насипен метод. И двата варианта имат своите предимства и недостатъци. В такива случаи често се използва циментов танкер, който предпазва цимента от външни влияния. Тук е продажбата на танкове през интернет, отлично решение за хора, които искат да купят резервоар на достъпна цена.



Специалните контейнери от полипропилен са много здрави и надеждни контейнери за транспортиране на цимент. С такъв транспорт, циментът не се страхува от влияние върху околната среда. Всички стоки ще бъдат доставени на клиента в девствено състояние, без да губи представянето. В допълнение, в такива контейнери е възможно не само да се транспортира, но и да се съхранява цимент в тях дълго време след транспортирането. Тази опция е подходяща както за въздушен транспорт, така и за транспорт на цимент с железопътен транспорт, както и за транспортиране на кораби и товарни автомобили. Единственият недостатък на този транспорт е високата цена.

Но ако ниската цена за купувача е все още по-важна от доброто качество на стоките в процеса на транспортиране, в този случай подходът за транспортиране на цимент по насипно състояние ще се доближи, т.е. напълно без опаковка. Този метод на транспортиране на големи обеми цимент, въпреки че е по-евтин, но има редица неудобства. Първо, е необходим специален транспорт: или специални железопътни товарни вагони, или авто-цистерни с функция за самоизхвърляне. В противен случай разтоварването на цимент ще бъде друго неудобство при този вариант на транспортиране.

Във всеки случай трябва да прецените всички аргументи, да изберете най-важните за купувача и след това да изберете най-оптималния начин за транспортиране на цимента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Ферментация на конкретни основни методиФерментация на конкретни основни методи
Уплътнител за всички времена на AquafixУплътнител за всички времена на Aquafix
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Насипна и истинска плътност на циментаНасипна и истинска плътност на цимента
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Изборът на подходящия циментИзборът на подходящия цимент
Товарен транспорт в строителствотоТоварен транспорт в строителството
Ние сами подготвяме циментовата замазкаНие сами подготвяме циментовата замазка
» » Как да транспортираме цимент?
© 2021 BggeHat.com