Малко за азбестовия цимент

Малко за азбеста

През последните няколко години пазарът на строителни материали бързо разширява своята гама, наслаждавайки ни с практически нововъведения. Подобен материал е азбестоциментът или азбестовият цимент. Но, както казват те, всичко ново е добре забравена стара. Всъщност азбестовият цимент се появи в началото на 20-ти век. Оттогава насам има много противоречия относно ефектите на азбеста върху човешкото тяло. Всъщност азбестовият прах е опасен. Но досега е разработена специална технология за производство и обработка на азбестови влакна, в резултат на което материалът почти не изпуска вредни прахове.

И така, какво е азбестовият цимент? Това е материал, който се състои от азбестови влакна, които са интегрирани в структурата на замразен Портланд цимент. Оказва се, че азбестът има подсилваща функция, което значително увеличава силата на цимента. Като цяло процентът на азбестовите влакна в материала може да достигне 13-15.

В крайна сметка, в допълнение към подобряването на силните характеристики, азбестоциментът може да получи още няколко предимства. Например азбестовият цимент е водоустойчив, има ниска топлопроводимост и електрическа проводимост. Азбестовият цимент е доста устойчив на топлинна атака и корозия. За цялата изброена рана, тя също е издръжлива.



Днес от азбестоцимент се произвеждат около четиридесет вида различни продукти, като: плоски панели, профилирани листове или шисти, различни видове тръби. И по-специализирани продукти, като вентилационни канали, канали за електрическа инсталация и др.

Но този материал има своите недостатъци. Както вече беше описано по-горе, това е отрицателният ефект на азбестовия прах върху човешката дихателна система. Но това е условие, че систематично вдишвате този прах, ако не, тогава всичко е наред. Но азбестовият цимент е много чувствителен към шоковите натоварвания, дори може да се нарече крехък материал. Но тази собственост може да бъде елиминирана и чрез допълнително усилване. Отрицателно влияе на азбестовия цимент и влагата, може да се деформира, но този проблем се решава доста лесно. Достатъчно е да нанесете слой полимерно защитно покритие върху продукта.

Най-често азбестовият цимент се използва за изграждане на покривни конструкции и довършителни работи (външни и вътрешни). Просто казано - за производството на шисти. Продуктите от азбестов цимент не са с висока цена и са доста удобни в работата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Полипропиленово влакноПолипропиленово влакно
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Как да транспортираме цимент?Как да транспортираме цимент?
Насипна и истинска плътност на циментаНасипна и истинска плътност на цимента
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Изборът на подходящия циментИзборът на подходящия цимент
Топлоизолационни материалиТоплоизолационни материали
» » Малко за азбестовия цимент
© 2021 BggeHat.com