Полипропиленово влакно

Фибростъкло СнимкаЗа подобряване на свойствата на бетона за опъване се използва неговата армировка. За да се получи стабилен дизайн, дизайнерите работят върху изчисленията, като създават оптимален процент на армировката по отношение на теглото и капацитета. За не толкова отговорни, но необходими проекти, бяха използвани гъсти пластмасови мрежи, докато не бяха заменени fibrovolokno

.

Този продукт на химическата промишленост е памучна маса, състояща се от най-фините пропиленови прежди с диаметър от 3 до 70 микрона. Когато се смесва с гипс или цимент, влакното дава силата на сместа, действайки като вид свързващо вещество.

Фибростъкло - основни характеристики и предимства

Таблица с различни приложения на влакнотоТози тип влакно е предназначен за по-голяма адхезия на сместа. Използването на този материал помага да се избегне свиване на пукнатини в продукта. След изсушаване, ако няма достатъчно влага в разтвора, или ако той загуби твърде рязко, се образуват недостатъци. Влакна от влакна предотвратява тяхното образуване, свързвайки тялото с бетон. По време на транспортирането ъглите на блоковете могат да бъдат изчистени. Наличието на синтетични влакна елиминира материала от механични повреди и стружки.

Добавянето на фибростъкло увеличава броя на циклите на чувство на неудовлетвореност и замразяване. При добавяне на този продукт в бетоновото тяло се запазват най-малките въздушни мехурчета. Те позволяват на съдържащата се в структурата вода да се свива и да се увеличава обемно, без последствия. По този начин се спестяват пари за пластификатори и циментова марка.

Влакната по някакъв начин са водонепропускливи бетон. Те не пропускат излишната влага, поддържайки целостта на частта. На повърхността има по-малко микрокредити, защото течностите проникват по-трудно. Това прави възможно използването на такъв бетон за изграждането на платина и басейни.



Поради по-ниската цена, в сравнение с подсилващата мрежа и по-широките възможности на влакната, производствените разходи са по-евтини. Решетката е по-малко гъвкава за работните условия и поставянето й води до някои трудности.

Използване на влакна за замазка

Циментовата замазка е необходима не само за изравняване на конструкцията за по-нататъшно полагане на подови настилки. Замазката затваря и комуникациите, предпазва нагревателя и др. Ето защо, силните характеристики на подовата замазка са много важни. Добавянето на влакнеста нишка към нейната структура ще увеличи тези характеристики.

Влакната ще помогне да се избегне напукване на тялото от бетон. Това е особено вярно при полагане на топъл под. Високите температури спомагат за бързото изпаряване на влагата, което води до нееднакво свиване.
Добавянето на фибростъкло ви позволява да избегнете подсилването, като по този начин намалите разходите за строителство. Освен това, консумацията на влакна на 1 m2 замазка не е толкова голяма. Тя е от 1 до 2,5 кг, в зависимост от дебелината на покритието.

Полипропиленово влакно за армиране

Влакна за подсилванеПолипропиленовото влакно се използва не само за свързване на бетонна подова замазка. Неговата основна цел е да увеличи здравините на сградните структури като блокове, бетонни плочи на тавани и фасади и др.

Полипропиленът има повишена устойчивост на киселини, алкали и различни видове соли. Същите свойства, само в по-малка степен, се прехвърлят към конкретния продукт. Това разширява обхвата на приложение на структури, което дава на разработчиците големи възможности за печалба.

Изключването на армировката на конструкциите е отчасти правилната формулировка на приложението на материала. Фибровите влакна премахват използването на подсилващи мрежи и структурна армировка, но опорните елементи за подсилване остават и работят в същия товарен режим.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Укрепване на замазкатаУкрепване на замазката
Как да запълним подовата топла водаКак да запълним подовата топла вода
Изграждане на бетонни подове на земятаИзграждане на бетонни подове на земята
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Подсилване от фибростъклоПодсилване от фибростъкло
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Дълбок вибратор за бетонДълбок вибратор за бетон
» » Полипропиленово влакно
© 2021 BggeHat.com