Монтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стена

След завършването на груб строеж, полагане на плочки и инсталиране на санитарен фаянс, остават малко неща. Сред тях - инсталиране на стенен миксер в банята с душ глава. В постепенния мастър клас ще разгледаме подробно последователността на работата по свързването на миксера, ще създадем надеждна хидроизолация на ставите и ще спрем конструкцията със спринклер.

Стъпка 1: Почистване на водните отвори и навиване на ексцентриците

Преди да започнете, подгответе необходимия набор от инструменти. Вие ще трябва: гаечен ключ маймуна, шестоъгълник, набор от отворен тип гаечен ключ, отвертка (отвертка), запечатване конец или ФЪМ лента, чук, gidrouroven рулетка. След като подготвихме инструментите, изключихме водата. Кранът за топла вода е разположен отляво, а студеният е отдясно.

Стенни тръби за миксер

С помощта на отворения ключ, развийте изводите за вода и почистете добре дупките с чист парцал и вода. След почистване почистете дупките със суха кърпа.

Смесителна инсталация в банята - поетапно свързване и монтаж на стена

Подготвяме S-образни ексцентрици с изместване на центъра. И в двата края, ексцентриците имат ¾ инча и ½ инча нишка. Увиваме уплътнението в тясната част на фитинга. При избора на уплътнител, препоръчваме да се даде предимство на фолиевата лента или уплътнителната нишка. В нашия случай използваме запечатваща нишка. Никой не ви забранява да използвате други печати. Направете окончателен избор, който ще помогнете за сравнителна статия за приложението панделки и лен с макаронени изделия, както и анаеробен уплътнител, където ще намерите информация за правилната намотка на запечатващата резба. Увиваме уплътнението по посока на часовниковата стрелка, като правим 5-6 намотки, които напълно припокриват резбовата връзка.

Навиваме лентата

Ние завинтваме ексцентриците с уплътнението в дупките, внимавай, те трябва да вървят по конеца. Леко затегнете ексцентричния ключ, като не достигате до края, така че смесителят може да се регулира до нивото. Излагаме ексцентриците по такъв начин, че кривите да изглеждат нагоре. Окончателното разстояние между входовете под водата трябва да бъде 150 mm.

Инсталирайте ексцентриците

Стъпка 2: Монтирайте смесителя и уплътненията

Преди да инсталираме смесителя на място, настройваме ексцентриците в съответствие с центровете на избрания модел. Ние вратовръзката ядки съюз и ги дръпнете половин един завой. Ако има изместване, вземете гайката с карабинер 12 мм и гладко завъртете ексцентриците в желаното положение. Завъртете смесителя, докато ръчно завъртите ексцентриците по часовниковата стрелка. Излагаме миксера на нивото.

Смесителят се настройва според нивото

Не забравяйте да поставите уплътненията, които идват със смесителя. Първи черен каучук, а след това твърди - paronitovuyu. Второто уплътнение надеждно предпазва гумената лента от триене на ексцентрика, когато се завърти фитинга. В допълнение, хидроизолацията шевове с уплътнител не е необходимо.

Монтиране на уплътнения

Вземаме рефлекторите (декоративните капаци) независимо, без ключ на резбовата връзка.

Вмъкваме декоративни наслагвания

Свързваме смесителя. Ние завъртаме гайките със собствените си ръце на стоп и издърпаме ключа на половин оборот. Не е необходимо да продължавате, в противен случай ще преместите уплътнението на паронита, връзката ще изтече и ще го остави да тече.

Завийте миксера

След като свържете устройството, отворете клапаните, проверете главата и уплътнете връзките. Ако не дърпате конеца и не го уплътните добре, не трябва да има течове. Всичко е сухо, никъде не изтича, продължаваме.

Проверка на крана

Стъпка 3: Разопаковайте пръскачката и душовата глава



Смесителят е инсталиран, сега е необходимо да се монтира и фиксира душовата глава с дъждовен душ. Разопаковайте комплекта и внимателно изучете инструкциите за прикрепяне към стената.

Душ глава

Стъпка 4: Съберете душовата система и маркирайте ключалките

Ние събираме душ за поливане. На стената маркираме бъдещите дупки за закрепване. Важно е дъждовият душ да е на удобна височина и пръскачката да не удари главата. Височината на закрепване е очертана въз основа на средния ръст на членовете на семейството. Свързваме маркуча към миксера и се уверяваме, че имаме достатъчно дължина за монтаж на маркираната височина.

Маркиране на местоположението

Дупки в стената правим специални свредло за плочки копие с диаметър 10 мм. Използването на подобна тренировка намалява риска от напукване на плочките до минимум.

Пробийте за плочки

Провеждаме пробиване при ниска скорост на предварително маркирани точки.

Пробийте маркировката

Стъпка 5: Окончателен душ монтаж

В пробитите отвори поставяме пластмасови тапи. Те завинтват самонарезни винтове, които държат позицията на душовата глава и пръскачката.

Вмъкваме пластмасови закопчалки

Сложихме ключалките на душите. Направете марка под третия конец, направете душ и пробийте дупка. Затегнете винтовете и напълно фиксирайте системата с душ глава.

Затегнете винтовете

Сложихме приспособлението за душ с тропически пръскач и го дръпнахме с шестоъгълник.

Поправяме душа

Всички прикрепени, усукани, сложиха дупката на мястото си.

Проверяваме всички закопчалки

Стъпка 6: Пълна проверка на производителността на системата

Инсталиране на смесителя в банята стаята е завършена. Още веднъж проверяваме всички връзки за течове, отваряме крановете, тестваме налягането и експлоатационните възможности на режимите на работа на тропическия душ и напояването.

Смесителят е инсталиран

Смесител за видео инсталация стъпка по стъпка с дъждовен душ

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор класКак правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор клас
Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банятаКак да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
Ремонтът на душовия ключ на миксера причинява счупване и отстраняване на неизправностиРемонтът на душовия ключ на миксера причинява счупване и отстраняване на неизправности
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Как да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методиКак да отвиете кран-ос, ако той е свързан с четири доказани методи
Поетапна инсталация на загрята релса за хавлии с по-ниска връзкаПоетапна инсталация на загрята релса за хавлии с по-ниска връзка
» » Монтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стена
© 2021 BggeHat.com