Ремонтът на душовия ключ на миксера причинява счупване и отстраняване на неизправности

Дизайнът на смесителя в банята е снабден с превключвател, регулиращ главата, температурата и водния поток между гърлото и душовата глава. С течение на времето превключвателят на душата изгасва, трябва да бъде ремонтиран. Ако няма опитен занаятчия наблизо, подмяната и поправката на частите на превключвателя може да се извършат сами. За да направите това, предлагаме да определите вида на вашия превключвател на душ и да направите необходимите ремонти.

Видове затварящи клапани и често срещаните им проблеми

През последните десетки години превключвателите на устройства са претърпели значителни промени. Много от съветските типове ключове се заменят с по-модерни аналози. Помислете подробно за нови и остарели модели, за да разберете какво ще трябва да се справите. Нека започнем с остарелите видове душове - макара и корк. Те имат лост, който се върти 90 и 120 градуса. Плъзгащият превключвател практически не се намира на пазара днес, но ако имате стар смесител в съветски стил, вие най-вероятно се занимавате с този конкретен дизайн. Вътре в превключвателя има плъзгащ се вентил, който се състои от буре и ексцентрик. Механизмът се задвижва от въртенето на пръта с изместване на проекцията по отношение на центъра. Прътът контролира движението на бурето нагоре или надолу. Външна характеристика на този тип превключвател е наличието на пластмасова или метална писалка под формата на знаме. Често срещани проблеми на макарата - разпадане на ексцентричната проекция, повреда на бурето, чувствителност към варовика, в резултат на което гниене на болтовете и унищожаване на уплътненията.

Душ превключвател тип пролет

Душ превключвател тип пролет

Корковият превключвател е модерен модел на макара. Отличителна черта на системата на корк -. В присъствието на мед включете с прорези и да превключвате дължина на дръжката 7-10 см Този тип ключ е престанал да се произвежда в големи количества през 90-те години на миналия век. Все пак има хора, които все още използват миксера с този тип ключ. Често срещани причини, които могат да се очакват собствениците на корк ключ - затягате гайката, която нарушава гладкото въртене на дръжката, за да преминават през ствола на частичните тапи носят.

Модерните ключове "баня-душ" са представени чрез бутони / изпускателни, топки и касети. Бутовият превключвател е от външен вид издърпващ щепсел с пружинен прът, който задейства спирателния вентил. Когато се движите надолу, тя блокира водата на гърлото, превключва го към душ. Когато гуменият вентил изчезне, системата за спиране се счупи, водата тече едновременно от гърлото и душовата глава. Износването на фитингите на превключвателя на изгорелите газове също води до автоматично връщане на бутона след натискане на минималната вода. При тази ситуация ви съветваме внимателно да захапете инструментите няколко оборота на пружината и системата отново ще работи правилно.

Лесно е да се намери превключвателят на топката от присъствието в месинговата топка с перпендикулярни отвори, които са захванати между две пластини, и свободното въртене на дръжката на 360 градуса. Когато ключът се завърти, топката заема определена позиция. Едната от дупките, които покрива, и през втората - водата влиза в разлива или душ. Междинното положение на лоста напълно блокира достъпа на вода. Такава система се счита за трайна. Единственото, от което се страхува, е да получава частици от пясък, вар. В резултат на сцеплението, върху повърхността се образуват отлагания и ръжда, които пречат на гладкото превключване, лостът започва да захваща. Ако не направите нищо, системата напълно се разпада и излиза извън ред. Ето защо препоръчваме поне веднъж на всеки шест месеца да почиствате вътрешната арматура на превключвателя на топката от варовикова плака.

Керамичната касета е износоустойчив спирателен вентил, който се инсталира в повечето модерни миксери. Но като тип топка, той е чувствителен към частици от пясък, везни. Затова препоръчваме предварително да инсталирате филтър за груба вода. Ако бутонът за включване започне да се застопорява, не правете внезапни движения. Демонтирайте и почистете системата. В противен случай ще счупите една от керамичните пластини или пластмасовата скоба, патронът ще трябва да се смени напълно.

Причини за аварии - какво казват грешките и как да ги отстранят?

Едновременно снабдяване с вода от шлауха и душ кабина, както и изтичане от кранчето - в 90 случая има знак за износени гумени уплътнения и пръстени. Действията са прости - премахваме старите гумени пръстени и уплътненията, заместваме ги с нови.

Непрекъснатата инфилтрация на чешмяна вода или превключвател може да показва образуването на слой от соли и варовикови отлагания между спирателния клапан и уплътнението. Ако слоят е прекалено дебел и не може да се почисти, разглобявайте го и го заменете. С малки отлагания, ние го почистваме.

За почистване на варовикови и солни находища препоръчваме да използвате шкурка "nulevku", специален почистващ препарат за почистване или паста GOI. Поставяме пастата върху гъбата и полираме заразените повърхности.



В бутоните за извличане самият бутон често се връща в първоначалното си положение. Тук вече препоръчваме да изхапате извора за няколко завъртания, но ако тази опция не помогне, ще трябва да отстраните клапана (стеблото и пружината) и да го замените. Може би, то напълно се влоши и вече не подлежи на ремонт.

Миксерен превключвател

Миксерен превключвател

Ако водата тече от лошата душ главата, причината не е в проблемите с ключа, или крановете, отбеляза гол соли дупките. В този случай е необходимо да се разглобява фунията, внимателно почистване на отвора от пясък и вар измиване пръскачки алкален препарат за водопровод. В зависимост от конфигурацията на лейката тя разбира по два начина - в средата на капачката на пръскачките и развийте премахнете крепежния болт или превъртете мрежата на часовниковата стрелка.

Разглобяваме превключвателите - последователността на действията

Първото нещо, което трябва да направите, когато провеждате ремонтна работа със смесител - изключете водата и след това продължете според схемата в зависимост от вида на превключвателя. Ако имате миксер с плъзгащ клапан или ключ за включване, демонтирайте системата, както следва:

  1. 1. Извадете декоративната щепсела от превключвателя, като я хванете с нож.
  2. 2. Фиксирана отвертка ние отвинтваме винта.
  3. 3. След това дръжката на превключвателя лесно се отстранява.
  4. 4. С помощта на гаечен ключ разгънете гайката за затягане, която държи коляното.
  5. 5. По-нататък обръщаме самата манивела и макарата или щепсела.
  6. 6. Променете или почистете частта.

Свалете сферичния ключ от смесителя в следната последователност:

  1. 1. В горната част на смесителя развийте кранчето под помпата за напояване. Лесно е да се направи с ръцете ви.
  2. 2. След отвиване ще видите една и съща ключалка, която е поставена между две флуоропластични пластини. Тя може да бъде премахната незабавно, след което можете да развиете дръжката с останалата част от ключа, но можете да го направите по-лесно.
  3. 3. Отстранете декоративното покритие от капака на превключвателя.
  4. 4. Развиваме винта с извита отвертка.
  5. 5. Извадете дръжката и развийте пръта на пръта с уплътнението с гаечен ключ.
  6. 6. Отдолу с газов ключ или ръчно, погледнете степента на плътност, развийте долния резбован фиксатор, който държи гандето. Ако конецът е свободно усукан, смажете го с масло.
  7. 7. Изваждаме ключалката, почистваме я, сменете уплътненията, ако е необходимо.
Демонтаж на ключа за душ

Демонтаж на ключа за душ

Превключвателят на бутоните е най-лесно демонтиран. За да подмените износената пружина, направете следното:

  1. 1. Развиваме бутона, като предварително разглобяваме декоративната плоча и винта.
  2. 2. Извадете стъблото от отвора с пружина.
  3. 3. Заменете старата пружина с нова. Внимание, новата пружина трябва да има антикорозионно галванично покритие и да е малко по-малка от предишната.
  4. 4. В обратен ред ние събираме системата.

Ако вода поток се изливат на лоста с керамичен патрон, обръщане на копчето или лошо, не може да се регулира температурата, работи само гореща или студена вода спирателен вентил проби. Помислете за последователността на смяната на керамичната касета, но ако имате пластмасова или метална опция, нищо няма да се промени:

  1. 1. Поставете и извадете декоративно украшение, обикновено върху него се рисува червено-синя марка.
  2. 2. Разхлабете винта с помощта на извита отвертка или шестоъгълник, в зависимост от модела.
  3. 3. Извадете лоста и развийте декоративната шайба ръчно.
  4. 4. Като използвате клавиш с желания диаметър, развийте гайката, като запомните да държите миксера.
  5. 5. Извадете касетата и я проверете. В присъствието на горепосочените проблеми частта стана неизползваема. Не изхвърляйте касетата, вземете я със себе си в санитарния магазин и купете същото.
  6. 6. Отстранете блокировките и вар, който е образуван под патрона, поставете нов затварящ клапан.
  7. 7. Сглобяваме системата в обратен ред. Не затягайте гайката твърде плътно, в противен случай кутията на касетата ще се спука.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на смесителРемонт на смесител
Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…Ремонтирайте кранчето в банята със собствените си ръце видовете кранове и ремонтните функции на…
Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банятаКак да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
Височината на смесителя над банятаВисочината на смесителя над банята
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Диаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампиДиаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампи
Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?Как да ремонтираме кухненска кранка със собствените си ръце?
Как да премахнете превключвателя от стената подробни инструкции за правилното демонтаж на…Как да премахнете превключвателя от стената подробни инструкции за правилното демонтаж на…
Смяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещиСмяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещи
» » Ремонтът на душовия ключ на миксера причинява счупване и отстраняване на неизправности
© 2021 BggeHat.com