Как да премахнете превключвателя от стената подробни инструкции за правилното демонтаж на електрическото оборудване

Ключове, предназначени да превключват режимите на осветление в помещенията, имат висока граница на безопасност. Следователно, те могат да продължат много, много дълго. Понякога обаче има ситуации, когато искате да премахнете този елемент от стената, например за залепване на тапети или за замяна с нов и подобрен модел. Целият процес ще отнеме около 20 минути, а дори и лицето, което първо се е сблъскало с такава нужда. Основното тук е да се придържате към правилата за безопасност, както и да изпълнявате всички действия много внимателно и внимателно. В края на краищата превключвателят за 90 се състои от пластмасови елементи, които, ако не бъдат третирани, няма да бъдат трудни за повреди.

Извадете превключвателя от стената - какво да търсите първо

Първо се погрижете за наличието на специални тънки гумени ръкавици, без които не се препоръчва да работите. След това можете да продължите направо към процеса на демонтиране. За да премахнете правилно превключвателя от стената, трябва да разберете някои от характеристиките на процеса.

Извадете превключвателя внимателно и внимателно

Извадете превключвателя внимателно и внимателно

Трябва да се отбележат важни точки като:

  • Автоматични устройства за безопасност. Мрежата е свързана към апартамента чрез предпазители или автоматични прекъсвачи. Преди започване на работа на задължителен принцип се изисква, за да изключите захранването, което преминете машина се превръща в по-ниска позиция. Ако в разпределителното табло са корк, ще се наложи да ги изключите чрез натискане на червения бутон, за да, и развийте патрона от двете тръби, които са отговорни за неутралния проводник и фаза.
  • Тип на превключвателя. Това също е много важен въпрос. Към днешна дата са използвани много различни модели, които имат допълнителни функции - дистанционно управление, гладка настройка и т.н. Въпреки това, за нашия проблем е от значение само видът прикрепване: скрит (кутията за превключване е вградена в бетон), а външната (кутията е завита към стената с винтове). Първият тип е малко по-сложен, така че ще бъде за него.
  • Схема за свързване. Най-често светлинният превключвател е снабден с няколко бутона, което затруднява изваждането на устройството от стената, тъй като се увеличава броят на проводниците, подходящи за всеки клавиш. В допълнение, колкото повече ключове, толкова повече време ще отнеме за премахването на всеки от тези елементи.

Извадете ключа от превключвателя - първият етап на демонтаж

Въпреки факта, че процесът на премахване на превключвателя не е класифициран като труден, се препоръчва да се опитате да поканите електротехник. В края на краищата работата може да бъде опасна, защото трябва да се справите с електричество. Ако обаждането на специалист не е възможно, трябва да действате сами. Преди да изпълните подмяна на превключвателя, трябва да сте сигурни, че не е наред. Често проблемът е в касетата, която просто изгаря с течение на времето.

Ако превключвателят трябва да бъде демонтиран във всеки случай, например, за да поставите стени с тапети, когато този елемент ще пречи на работата, ще трябва да изключите напълно връзката с електрическото оборудване в апартамента. Пренебрегването на правилата за електрическа безопасност може да доведе до следните проблеми:

  1. 1. Пожар
  2. 2. Разбивка на изолацията на електрическите проводници
  3. 3. Неизправност на устройства, свързани към мрежата, вследствие на късо съединение
  4. 4. Електрически удар, увреждане на очите, изгаряния.

Необходимо е не само да изключите храната в апартамента, но и да затворите охраната на ключалката. Можете също така да окачите знак на пазача, като ви информираме, че в момента има работи, свързани с електричество. Само тогава можете да сте сигурни, че никой от наемателите няма да даде случайно ток на апартамента.

За да премахнете превключвателя, се нуждаем от следните инструменти:

  • Портативен източник на светлина
  • Индикатор за напрежение на винтове
  • Плоска и кръстосана отвертка

От плоска отвертка трябва да изключим ключовете. Направете това внимателно, за да не надраскате клавишите и рамката, а също и да не ги счупите. Точката се поставя между рамката и ключа от двете страни. След това трябва да положите малко усилие, като използвате отвертка като лост, достатъчна, за да може ключът да се отдалечи от мястото си. Останалите клавиши, ако са налични, са много по-лесни за премахване, без използването на отвертки.

С премахването на клавишите можете да определите дали има разбивка и дали имате нужда от пълна подмяна

С премахването на клавишите можете да определите дали има разбивка и дали имате нужда от пълна подмяна

Сега нека видим дали наистина няма напрежение. Тук ще се нуждаем от индикаторна отвертка, която прикрепяме към всеки от контактите. Подходящ за ключове. Препоръчва се да инсталирате фенерче или друг източник на светлина, за да видите точно какво правите или какво докосвате. Ето защо е по-добре да не се извършва такава работа от самите начинаещи, е много трудно да се направи без помощ.



С премахването на клавишите, съветникът може да провери целостта на контактите и да определи напрежението в тях. Това ще даде отговор на въпроса дали превключвателят е излязъл извън ред и дали е необходим пълният му замяната. При необходимост, при по-нататъшно разглобяване, преминете към следващия етап от работата.

Как да премахнете рамка - алгоритъм за действия за начинаещи

Премахване на превключвателя от стената може да се наложи в случаите, когато е необходимо напълно да се смени устройството, както и да се извърши подробна проверка на оборудването. В този случай не можете да ограничите само клавишите, трябва да премахнете допълнително рамката. За щастие, този процес също не е особено сложен, а основното е да действате в съответствие с инструкциите и техниките за безопасност.

За да премахнете рамката, се нуждаете от отвертка Phillips

За да премахнете рамката, се нуждаете от отвертка Phillips

Набор от инструменти имаме нужда от същото, както при работа с клавиши. Най-често самият превключвател е фиксиран с няколко винта, за разхлабване на които е полезна отвертка с кръстосана глава. След отвиване на винтовете, можете да премахнете рамката. Тя е много крехка и деликатна, така че действията се извършват колкото е възможно по-внимателно. Отново, като използвате плоска отвертка, трябва да издърпате рамката, след което дръпнете пръстите си към вас. Ако всичко е направено правилно, фиксиращата рамка лесно ще изчезне, след което трябва само да получите превключвателя на светлината.

Щепсел с ключ - характеристики на разглобяването на това устройство

Универсални дизайни, включително гнездо и превключвател, направени в една опаковка, са много популярни. Такива устройства са доста удобни в процеса на работа, тъй като е възможно да се свържат осветителни устройства и захранване на изхода от една входяща линия. Недостатъкът е очевиден - в случай на повреда на един от елементите, ще бъде необходимо да извадите щепсела от контакта, независимо от източника на проблемите. Не си струва да се притеснявате, защото тази операция също е много бърза.

Проектите, които съчетават изхода и превключвателя, са популярни

Проектите, които съчетават изхода и превключвателя, са популярни

Въоръжени с плоска отвертка, извадете ключа, както е описано по-горе. Под клавишите се намират винтове, които се свалят с помощта на кръстосана отвертка. Това не е единственият закрепващ елемент - гнездото има свои собствени винтове, които също трябва да се развиват за разглобяване на целия корпус. След като развиете всички винтове, остава само внимателно да изтеглите тялото на устройството към вас, така че да се отдалечи от мястото си. За да помогнете на себе си, можете отново да използвате плоска отвертка, внимателно да се любувате на тялото.

Избор на нов ключ - съвети за закупуване

В тези случаи, когато източникът на проблеми с осветлението е превключвателят, ще трябва да го замените с нов. Отивате в магазина за строителни съоръжения, не забравяйте да вземете стар ключ с вас. Това ще гарантира, че новият модел в неговия размер е подходящ за съществуващия съединител. Между другото, ако в миналото имахте клавиатурен инструмент, това не означава, че трябва да купите само същото оборудване. Така че превключвателят с докосване или ключът с плавно регулиране на светлината идеално се приближават.

Новият превключвател е свързан обратно с разглобяването на стария. Апартаментът, разбира се, напълно de-energized, след което самото устройство е разглобена. След това свържете проводниците, направете ги на същите места, където са били свързани към стария ключ. След това устройството е инсталирано в поддиапента, фиксирано с четири винта.

Остава само да се фиксира декоративната рамка и ключове. По тази работа може да се счита, че е напълно изпълнена. След като включихме ключа в разпределителното табло, ние сме убедени, че всичко работи с взрив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изградим стени под окабеляването на импровизирано и професионално оборудване?Как да изградим стени под окабеляването на импровизирано и професионално оборудване?
Ремонтът на душовия ключ на миксера причинява счупване и отстраняване на неизправностиРемонтът на душовия ключ на миксера причинява счупване и отстраняване на неизправности
Диаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампиДиаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампи
Смяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещиСмяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещи
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Как да направите таван с технология за осветяванеКак да направите таван с технология за осветяване
Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорецКак да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да премахнете самия водомерКак да премахнете самия водомер
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
» » Как да премахнете превключвателя от стената подробни инструкции за правилното демонтаж на електрическото оборудване
© 2021 BggeHat.com