Как да изградим стени под окабеляването на импровизирано и професионално оборудване?

Основната ремонт включва подмяна не само на подовите настилки и тапетите, но и на електротехниците, и трябва да знаете как да взривите стените под окабеляването, ако ще направите сами работата. В статията ще говорим за четири налични инструмента и професионален апарат, ще сравним ефективността на всеки от тях, а също така ще научим на каква повърхност е забранено клането.

Какво да обмислите преди да започнете работа?

Преди да направите стена в стената, уверете се, че старият кабел не лежи по пътя на новото окабеляване, а ако е така, проверете дали той е изключен от захранването. Определете това ще помогне на специален индикатор. След това внимателно подгответе стените. Отстраняваме остатъците от стари тапети и други материали за довършителни работи, които могат да чукат корпуса на работното устройство и да доведат до късо съединение. Следващият етап е подготовката на скица с бележки за местоположението на бъдещото окабеляване, план за оформление на комутаторите и контактите.

Преди да използваме рулетката и молив, отбелязваме начина на полагане на окабеляването и допълнителните елементи. За да спестите време, използвайте лазерното ниво. Ако лично изпълнявате работния процес от началото до края, прочетете нормативния документ SNiP 3.05.06-85, който подробно описва как правилно да стените. Полагане на проводници се извършва паралелно на основите на конструкцията - строго вертикално или хоризонтално. Наклонът на пръта под ъгъл е разрешен, когато се поставят електронни проводници в наклонени стени (в тавани). 

Cстандарти ccording shtroblenie провеждат хоризонтални на разстояние 150 mm от плочи, вертикалата - в областта на най-малко 100 mm от отворите на врати и прозорци, и се отвърне от не тръбата газ по-малко от 400 мм. Дълбочината и ширината на каскадьора - най-малко 25 мм, зависи от дебелината на кабела. За да бъде кабел 1 cm дълбочина 3 нишки 3-4 см средна дължина Stroebe -.. 3 m Съветва проектиране оформление план, така че да се намали броят на оборотите Stroebe до ключа и гнездата. В идеалния случай трябва да имате един завой от съединителната кутия към гнездото или ключа. Правилото за хоризонтални канали в носещите конструкции е забранено, това правило важи за всички стени на панелна къща.

Взимат се предвид основните точки, пристъпваме към работа и за спазването на изискванията за безопасност поставяме дихателен апарат, очила, отваряме вентилационния панел. За да спестите време при последващо преструктуриране, преди да маркирате финиша, маркирайте разстоянието от ъглите на стените и тавана до стрелките с маркер и рулетка, направете снимка на получения скица. Така ще разберете къде минава кабела и няма да се заблуждавате с избора на мястото за дюбелите или ноктите.

Чук, тренировка и длето - доказан начин на дядо

Време е да подготвим инструментите. Използвайте професионално устройство (shtroborezom) или потърсете алтернатива. Най-простата версия е чук и длето. Започваме работа с маркирането. Длетата маркира канали, където стробът ще премине под електрическото окабеляване. След това поставете точката през браздата, издърпайте горния слой на стената с чук, продължете да работите по желаната линия и след това направете вдлъбнатините с 25 мм по цялата дължина. Предимството на този метод е наличието на инструменти. Но има и още недостатъци. Много усилия, време се изразходва, контурите са неравномерни. Дали този канал в тухли или бетон е проблематичен, но за мазилки - това е добър бюджетен вариант.

Раздробяване с чук и длето

Раздробяване с чук и длето

Ускорете процеса на тренировка. На планираната линия пробийте дупки на всеки 1-1.5 см на желаната дълбочина. След такава процедура ще получите контур. За да завършите работата и да създадете единична лента, вземете длето и почукайте джъмперите между пробитите дупки. Тази опция може да се използва за бетонно камъниране. Въпреки това, както при чука, няма да е възможно да се постигнат гладки линии и еднаква дълбочина.

Перфоратор + български - колко ефективно е взаимодействието?

Самият перфоратор помага да се докосне стената под електрическото окабеляване. Професионалните и аматьорски инструменти се различават по качество, набор от приставки и допълнителни характеристики, но основното предимство на тази техника преди тренировката е във всяка версия - шоковата функция. Да, тази функция също е в тренировка, но с постоянна работа в режим на шок, техникът износва бързо.

СТРАТЕГИЯ БУЛБАР

СТРАТЕГИЯ БУЛБАР

Ударът е мощен инструмент, ако желаете, можете да изключите въртенето и да получите висококачествен вибратор. Ето защо е лесно и бързо да се сглобява бетонната стена. За работа използваме две дюзи с къса и дълга тренировка, метално острие. Принципът на работа не се различава много от варианта в предишната глава. Ние правим дупки по протежението на планираната линия на разстояние от 1-1.5 см до дълбочина 25 мм. Изчистваме вдлъбнатината от остатъците от бетон с лопата. Завършената shtroba се оказва леко неравномерна.

И ако искате да постигнете гладки линии, комбинирайте мелницата (USM) с ударника. За да може процесът да премине бързо, българският е оборудван с диамантен диск. Работата с тухлена или бетонна облицовка няма да ви донесе никакви проблеми. Държим две паралелни ножи на разстояние, равно на ширината на shtroba. След това вземете удара и направете жлеба на необходимата дълбочина, като повторите известните действия, описани по-горе. В резултат на комбинацията от тези два инструмента се получават гладки линии и сравнително еднаква дълбочина на каскадьора.

Shtroblenie perforatorom

Shtroblenie perforatorom



Основният недостатък на метода е голямото количество прах, който се отделя при работа с българин. За да го сведете до минимум, използвайте промишлена прахосмукачка. За удобство при работа, изтеглете асистент, който да държи прахосмукачката възможно най-близо до мястото на рязането. Не забравяйте да вентилирате стаята и след като я разкъсате.

Щроворец - какъв е този инструмент?

Shtroborez - професионален инструмент, използван за стена за включване. Това е подобрен модел на българския, който се използва от електротехниците. Устройството е снабдено с два диамантени диска, благодарение на което се получава точна линия с възможност за регулиране на разстоянието и ширината на каскадьора. Режещите дискове са затворени със специален корпус. Те се припокриват с мястото на контакта със стената.

Щамповане на щамповане

Щамповане на щамповане

В хеликоптера е предвидено завой, в което е вкаран маркуч строителна прахосмукачка. Благодарение на засмукването, се осигурява бръмбар без прах. След като разредките са направени по цялата дължина на свещите, излишъкът от бетон и тухли се отстраняват с помощта на перфоратор. Недостатъкът на тази техника е само един - висока цена. Ако за вътрешен инструмент Interskol ще дадете 4500-5000 рубли, а след това за марки на чуждестранна продукция (Бош, Макита, Метабо), ще трябва да плащате средно 30 000-55 000 рубли, в зависимост от това, от което се състои тялото.

Отвори за гнезда и довършителни работи - как да го направя така?

Ако е необходимо да направите дупки за изхода или превключвателя, следвайте инструкциите по-долу. Първо направете дупка в цент с диаметър 8 мм и след това направете малка част от короната, за да маркирате контура на бъдещия изход (превключвател). На периметъра на маркирания контур направете 8-10 тънки дупки, след което лесно ще направите един проходен отвор на короната. Когато пробивате дупка под кутията на превключвателя и гнездото, не докосвайте клапана. Нарушаването на целостта на армировката може да доведе до появата на пукнатини в стените и тяхното унищожаване.

Когато инсталирате изхода на малко разстояние от пода, няма опасност от натрупване в стената. Поставете жиците в пода.

Шроблей под гнездата

Шроблей под гнездата

След като се приготвят патроните и всички необходими дупки, ние почистваме стените с прахосмукачка и метла от прах. След като поставите кабела, уплътняваме свещите, използвайки замазка, гипс, мазилка или алабастър прах. Обръщаме вашето внимание на факта, че стените трябва да бъдат подредени преди мазилката, за да се постигне най-равна повърхност преди тапетиране.

Какви конструкции са забранени?

Основният въпрос, който възниква при неопитен строител - "Мога ли да разкъсам стената?". Ако говорим за открито носещи стени и прегради, се допускат клане, тъй като те имат по-голяма дебелина и якост, което позволява да издържат натоварванията на перфориращото оборудване без последствия. Какво не може да се каже за вътрешните носещи стени на типа панел. За да извършите такава работа, трябва да получите разрешение от общинския комисионен комитет.

Строб в пода, припокриващ панелната къща, също е забранено. Ако е необходимо да поставите проводниците, направете бетонна замазка и осигурете място за кабела в нея. Таванът Strobit може да бъде най-краткият път към лампата. Стрелките са направени в стоманобетонни прегради? Не, не е така. Това води до появата на пукнатини в дизайна и неблагоприятните ефекти. В крайни случаи, ако искате да направите stroba, е направен плитък жлеб, за да се избегне увреждането на подсилващата се клетка.

монтиране на окабеляване във ваната или дървена къща, без штробления. Стените на такива сгради са изработени от дърво или дървен материал, материалът няма да бъде разбит, а вижда. Това е сложен процес, който отнема много време и усилия. Ето защо се използва инсталирането на отворени кабели. Същото важи и за дървените подови настилки. Проводниците се полагат за дъски, панели от ПДЧ, первази, изолация.

Стените на гипсокартона са тънък и крехък материал, поради което не е възможно да носите хоризонтални или вертикални капаци за поставяне на кабели в тях. Както в случая с дървото, проводниците се полагат в гофрирани или между профили. И тук, за да направите в гипсокартон отвор под гнездото или превключвателя, който се предполага. За да направите това, използвайте короната. Най-новите материали, които бих искал да обърна внимание - бетон и бетон. В тях стомът се изработва с помощта на ръкава, която струва около 1000 рубли. Във всеки случай правилата за разбиване на стени във всеки регион може да са различни, затова препоръчваме да се запознаете предварително с тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо удря автоматична машина в щита, за да разбере причините и да ги отстраниЗащо удря автоматична машина в щита, за да разбере причините и да ги отстрани
Окабеляване в дървена къща със собствените си ръцеОкабеляване в дървена къща със собствените си ръце
Въвеждащата машина избира устройство за дома и апартаментВъвеждащата машина избира устройство за дома и апартамент
Смяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещиСмяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещи
Predchistovaya завършва списък с произведения и правила за приеманеPredchistovaya завършва списък с произведения и правила за приемане
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Проектиране на електрически кабелиПроектиране на електрически кабели
» » Как да изградим стени под окабеляването на импровизирано и професионално оборудване?
© 2021 BggeHat.com